reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Tylko pytanie do ktorego dnia po owu jest wynik 15 czy 20 a od ktoregi juz zaczyna spadać:dry:
Dlatego ostatnio pisałam żebyś już nie szła, bo za późno [emoji39] teraz bez sensu to analizować, wynik i tak nie dał Ci 100% odpowiedzi czy owulacja była czy nie, tylko szkoda pieniędzy i czasu, bo dalej nic niewiadomo [emoji39]

reklama
Dziewczyny jestem w szoku. Dwa dni była u mnie ze śluzem cisza, kompletna susza a dziś mnóstwo śluzu. Raz jest biały raz biało wodnisty i czuje się jakbym miała za chwilke dostać okresu... takie wiecie identyczne uczucie w samym dole brzucha. No i szyjka jest lekko otwarta. Wcześniej w ogóle nie mogłam wyczuć tego dołka. Kurde... pierwszy miesiąc obserwacji jest strasznie ciężki. Dziś 16 dc
Wieczorem zrobię testy owu by wiedzieć o co chodzi, ale te paskowe tak mnie denerwują.... masakra. Muszę kupić jednak płytkowe, bo z tych jakoś ciężko mi odczytać.
O czyli u Ciebie też biały sluz [emoji16] i mokro... u mnie też dziś 16dc

Dziewczyny jestem w szoku. Dwa dni była u mnie ze śluzem cisza, kompletna susza a dziś mnóstwo śluzu. Raz jest biały raz biało wodnisty i czuje się jakbym miała za chwilke dostać okresu... takie wiecie identyczne uczucie w samym dole brzucha. No i szyjka jest lekko otwarta. Wcześniej w ogóle nie mogłam wyczuć tego dołka. Kurde... pierwszy miesiąc obserwacji jest strasznie ciężki. Dziś 16 dc
Wieczorem zrobię testy owu by wiedzieć o co chodzi, ale te paskowe tak mnie denerwują.... masakra. Muszę kupić jednak płytkowe, bo z tych jakoś ciężko mi odczytać.
Ja jak niby mialam owulacje ostatnio to testy paskowe bardzo dobrze mi pokazywaly nie szło by się pomylić i o każdej porze dnia wychodzilo z rannego popoludniu i wieczorem i tak przez dwa dni

O czyli u Ciebie też biały sluz [emoji16] i mokro... u mnie też dziś 16dc

Tylko najlepsze jest to ze w pn rano tez miałam dużo śluzu wodnistego i już się pogubiłam.... potem dwa dni sucho i dziś cały dzień dużo śluzu i pobolewanie jak na @
No i niby szyjka otwarta. Nic nie pije. Za dwie h zrobię test owulacyjny [emoji16]

Dlatego ostatnio pisałam żebyś już nie szła, bo za późno [emoji39] teraz bez sensu to analizować, wynik i tak nie dał Ci 100% odpowiedzi czy owulacja była czy nie, tylko szkoda pieniędzy i czasu, bo dalej nic niewiadomo [emoji39]
No tak ale wolalam zrobić bo co bym powiedziala lekarzowi jak teraz pójdę ze przegapiłam badanie jak on wyraznie kazal mi isc 21dc czyli jutro powinnam iść

Ciekawe co Ci doradzi [emoji6] skoro kazał zrobić badanie 21dc...
Przez tel powiedzial mi ze czasem nam sie wydaje ze owulacja jest a ona jest duzo później ale skoro zaobserwowalam tyle objawów na owu i paski potwierdziły to tez może byc tak ze moglam mieć pierwsza owulacje odkąd tabletki odstawialam i dlatego przyszla tak szybko nastepne badanie mam zrobic normalnie w 21dc a w 10 przyjechac do niego na ocene

reklama
Czy anty TG może występować pod inną nazwą? U mnie w labie nie ma takiego badania, pozostałe czyli TSH, FT3, FT4, Anty TPO są. Jest też w cenniku coś takiego TSH receptor autoantitest(TRAK).

Do góry