reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Oooo to rzeczywiście. Ni my tak byśmy chcieli żeby byla mała różnica wieku. Ale chcieć a moc to różnica. A ja jestem z okolic łodzi :) Testy u mnie jeszcze nigdy nie wyszły na owu. Po prostu na mnie to nie działa...
Tez chcialam mala roznice wieku [emoji57] miedzy innymi z tego względu czas na starania obralismy tylko do konca roku, jak nie wyjdzie to trudno bedzie jedynak [emoji57]
Ja juz w sumie dwa lata temu bylam gotowa i chcialam sie starac ale dopiero troche ponad rok bylismy razem i tz jeszcze nie byl gotowy [emoji6]

reklama
Ja dzisiaj mam leniwą niedziele..
Powiedźcie mi dziewczyny jak to jest z tym śluzem płodnym.. płodny jest przezroczysty i mamy uczucie wilgoci.. Ale żeby był śluz płodny to musi być owulacja, prawda.. To jeśli ja taki miałam , to dlaczego lekarz mówił że nie mam owulacji?
Z tym sluzem to roznie jest [emoji57] ja w cyklu bez owu mialam go jak zawsze wiec to nie jest taki 100% wyzyznacznik [emoji6]
A czasami mam owu a śluzu nie za bardzo [emoji57]

Z tym sluzem to roznie jest [emoji57] ja w cyklu bez owu mialam go jak zawsze wiec to nie jest taki 100% wyzyznacznik [emoji6]
A czasami mam owu a śluzu nie za bardzo [emoji57]
No właśnie dlatego wolałam się upewnić. Teraz też mam tabletki anty na uregulowanie cyklu i dalej mam ten niby śluz płodny, a to nie możliwe żebym miała owulacje przy tabletkach.. [emoji14] [emoji57]

Powiedźcie mi dziewczyny jak to jest z tym śluzem płodnym.. płodny jest przezroczysty i mamy uczucie wilgoci.. Ale żeby był śluz płodny to musi być owulacja, prawda.. To jeśli ja taki miałam , to dlaczego lekarz mówił że nie mam owulacji?
Może tak być, ja też miałam śluz plodny, a owulacji nie było...

Sluz plodny wyglada jak bialko kurze.

To proste. Trzeba obserwować i wsłuchać się w swój organizm skoro masz śluz przed owu to znaczy, że masz rytm przepowiadające. Możesz się już kochać i w ten sluz juz wykarmi nie jednego plemniczka tak aby sobie zaczekal na owu. To, z masz uczuci mokrosci nie znaczy ,że w ciągu jednego dnia z Ciebie wszystko wypłynie i to owu. Śluz z dnia na dzień robi się co raz gęstszy i czopuje ujście plemnikom dzięki temu jest większa szansa na zajście :)

A u mnie cholera trzeci dzień i już właściwie koniec @, ledwo co w ogóle teraz plami :hmm:
Jeśli ten cykl nie zaskoczy to idę choćby prywatnie do lekarza.
Ja zawsze miałam okres który trwał w sumie 3 dni ;P pamiętam mój ostatni okres przed zajściem w 1 ciążę trwał aż 1.5 dnia ;P mi zaczął się przed północą w czwartek a w sumie od rana już plamie nigdy nie zwracałam na to uwagi że coś jest nie tak

reklama
Coś cicho dziś na wątku, chyba wszystkie mamy niedzielny relaks :)
U nas nie taki relaks jestem zjechana jak po ciężej robocie ;P za nami dwa dni imprez i młody już po imprezie roczkowej a ja ledwo zipie.. woogle to dzisiaj kończy mi się zasiłek macierzyński a że miałam umowę do dnia porodu to od jutra jestem szczęśliwie bezrobotna i czeka mnie wizyta żeby się zarejestrować w urzędzie pracy już widzę ta kolejkę ludzi jak za komuny po mięso [emoji14] jeszcze słyszałam że matki mają jakieś względy i nie szukają im pracy aż dziecko nie pójdzie do przedszkola ciekawe ile w tym prawdy oby tak było :)

Do góry