reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Moja siostra sie zarzekala ze wozek po synu będzie dla kolejnego dziecka. Wozek byl czerwono-szary wiec kolory takie neutralne i dla chlopca i dla dziewczynki. Ale zaczela ogladac wozki i kupila nowy[emoji13]
A wozek jest w stanie idealnym bo maly byl antywozkowy[emoji5] i teraz ma dwa wozki
Nie będziesz musiała kupować [emoji14]

reklama
Moja siostra sie zarzekala ze wozek po synu będzie dla kolejnego dziecka. Wozek byl czerwono-szary wiec kolory takie neutralne i dla chlopca i dla dziewczynki. Ale zaczela ogladac wozki i kupila nowy[emoji13]
A wozek jest w stanie idealnym bo maly byl antywozkowy[emoji5] i teraz ma dwa wozki
Mi się nasz.wozek kompletnie nie podoba :D wybieral go mój mąż bo powiedział że jak ja coś wybiorę to zaraz się rozleci no i faktycznie pierwszy jaki mi się spodobał miał mega złe opinie no i w końcu kolega mu polecil nawet oglądałam ten wózek jak byłam w ciąży i mówię no. Wsumie dobra niech ujdzie tyle że ich wózek miał piekny granatowy kolor a mój znalazł go tanio bardzo tanio ale się okazało że zostały ostatnie sztuki i kolor jest jak jakaś sraczka [emoji14] ale już się zdążyłam przyzwyczaić do tego że każdy ma ładniejszy wózek no i niestety nie zamierzam go zmieniać więc przy drugim będzie ten sam tylko jeszcze muszę to drugie dziecko stworzyć bo na razie to i młody w nim nie chce jeździć już i czeka na nowego właściciela ;P

Produkty drożeją a wypłata ta sama. Ja byłam wczoraj w Biedronce i wydalam 97 zł za yyyy nie wiem właśnie gdzie to jedzenie znikło :D ale to niestety jest przykre. Mam znajoma która mieszka w szkoji przeliczajac 1:1 oni zarabiają w funtach ale wydają tam więc nie przeliczam tego na Złotówki. Zarabiają tyle samo co my tyle że funtów no i ona mi ostatnio zrobiła swoje zakupy z Lidla za 40 funtów to miała w tym 2 wielkie paczki pampersów i pełno żarcia to ja za 40zl bym nawet jednej takiej paczki pampersów nie kupiła :D
No bo tak sie nie da przeliczac,standardowo zarabia sie 7,5f za godzine,czyli jakies 37.0zl za godzine w pl,a tyle sie chyba nie zarabia jeszcze?ja widze jak jade na wakacje do Pl,jak mi sie wydaje ze jest drogo a z funtami przylatuje...

No bo tak sie nie da przeliczac,standardowo zarabia sie 7,5f za godzine,czyli jakies 37.0zl za godzine w pl,a tyle sie chyba nie zarabia jeszcze?ja widze jak jade na wakacje do Pl,jak mi sie wydaje ze jest drogo a z funtami przylatuje...
Ja nie przeliczam wtedy mi łatwiej porównać skoro oni zarabiają 1500 funtów za najniższą a my 1500 zł też za najniższą i u nich pampersy kosztują 8 funtów a u nas trzeba szukasz promocji bo bez to kosztują 50zl to gdzie niebo a ziemia. W Polsce jest ciężko żyć niestety a oszczędzac kupić własne mieszkanie no jeszcze ciezej. Trzeba się nauczyć tu żyć żeby nie żyć z miesiąca na miesiac. Na szczęście teraz mój mąż zmienił pracę i zarabia więcej i nie mogę narzekać :)

Ja to będę miała problem z wybraniem wózka i innych gadżetów ostatni raz robiłam to 20.lat temu i pewnie dużo się zmieniło :Dostatnio kolega pokazywał zdjęcia swojego maluszka i takie coś dziwnego do kąpania taka stojąca wanna że dziecko wkładasz i za szyję trzymasz :errr:mówię ło matko co to jest :laugh2:a to specjalna taka tuba jak dziecko ma kolki także jestem daleko za murzynami z tymi nowościami :Dale będę nadrabiać jeśli będzie mi dane ;)

Ja to będę miała problem z wybraniem wózka i innych gadżetów ostatni raz robiłam to 20.lat temu i pewnie dużo się zmieniło :Dostatnio kolega pokazywał zdjęcia swojego maluszka i takie coś dziwnego do kąpania taka stojąca wanna że dziecko wkładasz i za szyję trzymasz :errr:mówię ło matko co to jest :laugh2:a to specjalna taka tuba jak dziecko ma kolki także jestem daleko za murzynami z tymi nowościami :Dale będę nadrabiać jeśli będzie mi dane ;)
Ale ze co ? ;P to ja też daleko z nowościami haaha ;P

Fachowo to się nazywa wiaderko ;)

Załączniki

• pobrane.jpeg
    pobrane.jpeg
    3,3 KB · Wyświetleń: 55
Ja nie przeliczam wtedy mi łatwiej porównać skoro oni zarabiają 1500 funtów za najniższą a my 1500 zł też za najniższą i u nich pampersy kosztują 8 funtów a u nas trzeba szukasz promocji bo bez to kosztują 50zl to gdzie niebo a ziemia. W Polsce jest ciężko żyć niestety a oszczędzac kupić własne mieszkanie no jeszcze ciezej. Trzeba się nauczyć tu żyć żeby nie żyć z miesiąca na miesiac. Na szczęście teraz mój mąż zmienił pracę i zarabia więcej i nie mogę narzekać :)
Dlatego mnie w Pl nie ma;) ale tu tez nie jest tak kolorowo,ceny gdzie ja mieszkam, zeby cos kupic to trzeba co najmniej z 10% odlozyc,czyli jakies 20 tys funtow.jak jeden malzonek pracuje to tez sie robi tanie zakupy,i nie jest lekko,ale fakt mozna sobie na troche wiecej pozwolic.najgorsze sa oplaty za wynajem.my z mezem oboje pracujemy na pelen etat i jest ok:)

reklama
Do góry