reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Wybaczcie dziewczyny ze was dzis nie nadrobie ale caly dzien nie mialam glowy do czytania i teraz witam sie po wizycie [emoji6] nasz maly szkrab ma 2,85cm, widać rączki, nóżki i slyszalam serduszko [emoji7][emoji7] wedlug usg tp 7.06. Czyli nadal jeden dzien roznicy niz z om [emoji6] karta ciąży zalozona [emoji1] tylko waga mi sie nie podoba [emoji23]
No i dostalam euthyrox 50, musze zapisac sie do endo, glukoza za wysoka wiec mam zrobic krzywa ale dopiero tuz przed sama wizytą czyli przed 3.12 bo na ten dzien juz mam umowiona kolejna [emoji6]
No i dla mnie hit[emoji4] mimo ze moja gin nie pracuje na NFZ mogla mi wystawic skierowanie na prenatalne [emoji1] ze wzgledu na podejrzenie cukrzycy i niedoczynność tarczycy, takze moge zrobic te badania na nfz [emoji6][emoji4]
Hmmm a to na NFZ prenatalne jest płatne ? Właśnie mnie coś olsnilo jak byłam się zapisać w ciąży ogólnie to ginekolog mi kazał się zapisać na usg wiec się zapisałam a potem pamiętam że inny ginekolog mnie przyjmował i coś mi gadał o jakimś skierowaniu na to usg a ja nie wiedziałam o co mu chodzi bo ten pierwszy mi nic nie mówił na ten temat poza tym że mam się zapisać i tyle ;P ale to już gadał o tym po badaniu czyli że ja powinnam za to zapłacić ? ;P więcej tam nie poszłam: bo mnie na tym usg mocno zirytował i tobylo moje ostatnie podejście na NFZ w ciąży

reklama
A masz może normy do ft3 i ft4? :)
Wstawie zdjecie wynikow bedzie prosciej może[emoji4]
Teraz chyba sie rozplacze na wizycie aby mi cos dali na to tsh moze to pomoze[emoji13]
20181107_193648.jpg

Załączniki

• 20181107_193648.jpg
    20181107_193648.jpg
    52,5 KB · Wyświetleń: 325
Hmmm a to na NFZ prenatalne jest płatne ? Właśnie mnie coś olsnilo jak byłam się zapisać w ciąży ogólnie to ginekolog mi kazał się zapisać na usg wiec się zapisałam a potem pamiętam że inny ginekolog mnie przyjmował i coś mi gadał o jakimś skierowaniu na to usg a ja nie wiedziałam o co mu chodzi bo ten pierwszy mi nic nie mówił na ten temat poza tym że mam się zapisać i tyle ;P ale to już gadał o tym po badaniu czyli że ja powinnam za to zapłacić ? ;P więcej tam nie poszłam: bo mnie na tym usg mocno zirytował i tobylo moje ostatnie podejście na NFZ w ciąży
No to chyba mialas sporo szczescia ze bez skierowania cie przyjeli [emoji1] na nfz jesli nie masz wskazań to nie robia [emoji57]
IMG_20181107_194622.jpg

Załączniki

• IMG_20181107_194622.jpg
    IMG_20181107_194622.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 309
Wstawie zdjecie wynikow bedzie prosciej może[emoji4]
Teraz chyba sie rozplacze na wizycie aby mi cos dali na to tsh moze to pomoze[emoji13]
Zobacz załącznik 914599
Też miałam ft3 bliżej górnej granicy a ft4 bliżej dolnej ogólnie mi Endo powiedziała że nie mam złych wyników gdybym się nie starała to by mi nic nie dała ale ze się staram to mi zbije żeby było poniżej 2. Jeszcze weszłam na forum hashimotek bo to jednak jak ktoś jest w temacie dłużej to ma pojęcie no i rozmawiałam z dziewczyną która mi mówiła i tak też mówiły inne że to ft4 jest ważniejsze od TSH w sumie że najlepiej jakby było powyżej 50% według norm ale mi np Endo nic o tym nie mowila. Jak zrobię za 2 tyg komplet to zobaczę czy mi to coś ruszyło do góry czy też stoi w miejscu ;P

Też miałam ft3 bliżej górnej granicy a ft4 bliżej dolnej ogólnie mi Endo powiedziała że nie mam złych wyników gdybym się nie starała to by mi nic nie dała ale ze się staram to mi zbije żeby było poniżej 2. Jeszcze weszłam na forum hashimotek bo to jednak jak ktoś jest w temacie dłużej to ma pojęcie no i rozmawiałam z dziewczyną która mi mówiła i tak też mówiły inne że to ft4 jest ważniejsze od TSH w sumie że najlepiej jakby było powyżej 50% według norm ale mi np Endo nic o tym nie mowila. Jak zrobię za 2 tyg komplet to zobaczę czy mi to coś ruszyło do góry czy też stoi w miejscu ;P
To u mnie to ft4 jest slabe?
Jezu zglupiec idzie od tego wszystkiego juz[emoji13]

reklama
Do góry