reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
@PatPatPat przykro mi bardzo ale nie bede pewnie wstanie dotrzymac obietnicy testowania.... temp mi mega spadla wiec @juz za rogiem. Ale bede trzymac mocno kciuki zebys przelamala zla passe i zobaczyla II

A ja mam pytanie jak z gimnazjum ale przyznam szczerze, że nie wiem. Kiedy i do kogo udaje się facet żeby zbadać nasienie i ile się czeka na takie badanie?

Jak to się mówi? "Kto pyta - nie błądzi" :D
Mi powiedziała ginekolog , że jak nam się nie uda do października czy listopada to żeby oboje się przebadać , a że ja wcześniej miałam robione badania i nic nie było , wiec stwierdziłam , że zbadamy nasienie i będzie wiadomo czy coś stamtąd blokuje czy ode mnie coś - a ja też mam częste zapalenia bezobjawowo najgorzej , ale u gina wychodzi, że mam i przez to też nie można zajść w ciąże i tak myślałam ze znajomą , że może powinniśmy oboje brać leki i że mój tż mi ciągle przekazuje bakterie jakieś... no i z badania wynikło , że na ilość oddaną wszystko jest prawidłowe tylko jest właśnie niewielka ilość bakterii , które mogą powodować stany zapalne , więc wcześniejsze podejrzenia się potwierdziły , on też musi jakieś tabletki brać , żeby nie przekazywać mi tych bakterii...
A jeśli chodzi o koszty i miejsce to ja znalazłam taką małą klinike niepłodności i są też tam inni lekarze i jest diagnosta laboratoryjny który bada nasienie ale i tak się z nami umówił w szpitalu Miejskim i koszt zwykłego badania to 100zł a z obserwacją dobową 150zł i my wzięliśmy to drugie, żeby mieć czarno na białym i oddaliśmy do badanie w sobotę ok 11 a w niedzielę po 16 miałam wyniki i opis na meilu ;)

Polecam przebadać nasienie, bo nawet lekarz powiedział , że najłatwiej i najszybciej zbadać najpierw faceta , bo u kobiety to trzeba różne badania robić w różnych cyklach i więcej zachodu z tym wszystkim - a jeśli u faceta wszystko gra to później u siebie szukać przyczyny ;)

Hej co tam u was nikt dziś nie testuje??? Mogła by się pojawić jakas druga kreska:) mi się dziś śniło ze miałam robione usg i okazało się ze jestem w ciąży...szkoda ze to tylko sen:( mnie od dziś piersi zaczynają boleć szybko 5dni po okresie ale spoko jak owulacja była 3 dni po okresie to i piersi szybciej zaczynaja mnie boleć;) miłego dnia dziewczyny:)

Hej co tam u was nikt dziś nie testuje??? Mogła by się pojawić jakas druga kreska:) mi się dziś śniło ze miałam robione usg i okazało się ze jestem w ciąży...szkoda ze to tylko sen:( mnie od dziś piersi zaczynają boleć szybko 5dni po okresie ale spoko jak owulacja była 3 dni po okresie to i piersi szybciej zaczynaja mnie boleć;) miłego dnia dziewczyny:)
Miłego dnia również;-) ja jak już pisałam nie zdążę za testować wiec 3mam kciuki za was dziewczyny. A ja niebawem cykl nr 14 buu... co zrobisz jak nic nie zrobisz [emoji12]

Cześć dziewczyny, ja juz po badaniach, jakos przeżyłam[emoji58] jutro wyniki, oby nie byly zle[emoji120]

Powodzenia! Na pewno wszystko będzie ok. Kiedy teraz do gina?

U nas spokojnie życie sobie leci. Jeśli teraz wyjdzie to super, choć dziwny Mam jakoś ten cykl. @ krótsza. Płodne już po dwóch dniach od @. Wg pomiarów paskami owu chyba za mną. Ale testuje sobie dalej. zobaczymy co dalej pokażą.

reklama
Powodzenia! Na pewno wszystko będzie ok. Kiedy teraz do gina?

U nas spokojnie życie sobie leci. Jeśli teraz wyjdzie to super, choć dziwny Mam jakoś ten cykl. @ krótsza. Płodne już po dwóch dniach od @. Wg pomiarów paskami owu chyba za mną. Ale testuje sobie dalej. zobaczymy co dalej pokażą.
W srode [emoji6]

Do góry