reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Jakiś czas temu tarczyce i wszystko było ok ale jak sobie teraz myślę to chyba od złej strony zabrałam się do tych starań bo w moim wieku trzeba było zacząć właśnie od badań :errr:ajj już sama nie wiem wsumie nic
A badalas tarczycę pod względem całego pakietu? Wiem że gnebie tymi pytaniami o to ale ja znam wiele osób które się ograniczyły i nie robiły np przeciwciał bo miały inne wyniki w normie a tarczyca jednak była chora tak jak np u mnie tylko przeciwciała wyszły poza normę i to tylko jedne akurat te które lekarze rzadziej zlecają do zbadania. A ja jestem taka dociekliwa sama w sobie że szybciej u siebie coś wykryje niż sam lekarz tylko. Nie wiem jak długo nie będzie wychodzić co dalej badać. Nie chcę też popadać w jakaś paranoje bo wiem że do roku zdrowe pary też mogą nie zachodzić i nic w tym dziwnego nie ma

reklama
A badalas tarczycę pod względem całego pakietu? Wiem że gnebie tymi pytaniami o to ale ja znam wiele osób które się ograniczyły i nie robiły np przeciwciał bo miały inne wyniki w normie a tarczyca jednak była chora tak jak np u mnie tylko przeciwciała wyszły poza normę i to tylko jedne akurat te które lekarze rzadziej zlecają do zbadania. A ja jestem taka dociekliwa sama w sobie że szybciej u siebie coś wykryje niż sam lekarz tylko. Nie wiem jak długo nie będzie wychodzić co dalej badać. Nie chcę też popadać w jakaś paranoje bo wiem że do roku zdrowe pary też mogą nie zachodzić i nic w tym dziwnego nie ma
Az tak się nie zagłębiałam a chyba powinnam w środę mam swojego gina pogadam z nim o co kaman i co dzialac dalej ogólnego lekarza mam w sumie w robocie takiego ze da mi skierowanie na kazde badanie

Az tak się nie zagłębiałam a chyba powinnam w środę mam swojego gina pogadam z nim o co kaman i co dzialac dalej ogólnego lekarza mam w sumie w robocie takiego ze da mi skierowanie na kazde badanie
Dobrze że jest taka opcja żeby skierowanie dostać na wszystko co się chce :) ja wydałam już miliony na badania z krwi i wizyty prywatnie no ale cóż byle udało się urodzić drugiego dzieciaczka i potem hormony mogą robić co chcą bo więcej dzieci nie planuje :)

Aaaa dzis zegarki przestawiamy,wlasnie sie polapalam patrzac na telefon,boszzz moglam jeszcze spac;(wszyscy pewnie spia bo tak pusto

Hej wam no i u mnie tak jak sie spodziewałam dziś rano przyszla@ duphaston spóźnił mi okres o 2dni nic z tego znowu a te cienie to poprostu pokazuja sie prawie zawsze a te co sa akurat naprawde w ciąży to jak wyjdzie kreska juz prawidlowa to mysla ze cien pokazal wczesna ciaze a to raczej nie prawda jak widac po moim przypadku...pozdrawiam

Hej wam no i u mnie tak jak sie spodziewałam dziś rano przyszla@ duphaston spóźnił mi okres o 2dni nic z tego znowu a te cienie to poprostu pokazuja sie prawie zawsze a te co sa akurat naprawde w ciąży to jak wyjdzie kreska juz prawidlowa to mysla ze cien pokazal wczesna ciaze a to raczej nie prawda jak widac po moim przypadku...pozdrawiam
Ja też miałam cień, który okazał się ciąża. Po prostu kiedy cień pokazuje się od razu kiedy schodzi ta różowa smuga wtedy jest ciąża, a jak po czasie maksymalnym zamieszczonym na opakowaniu to wtedy ciąży nie ma. Dlatego w przypadku cieni najlepiej zrobić betę, wtedy już nie ma wątpliwości

Ja też miałam cień, który okazał się ciąża. Po prostu kiedy cień pokazuje się od razu kiedy schodzi ta różowa smuga wtedy jest ciąża, a jak po czasie maksymalnym zamieszczonym na opakowaniu to wtedy ciąży nie ma. Dlatego w przypadku cieni najlepiej zrobić betę, wtedy już nie ma wątpliwości
Ja tez mialam najpierw cien, ale wlasnie pokazal sie od razu w ciagu kilku sekund[emoji6]

A jaki miałaś wynik? Bo ja też tarczycowe mam w normie według tej tabelki, ale gin od razu powiedział, że to nie jest dobry wynik dla kobiety starajacej się o dziecko [emoji6] w piątek powtarzałam badania, ale już takie fullllll i wyniki w poniedziałek

reklama
A jaki miałaś wynik? Bo ja też tarczycowe mam w normie według tej tabelki, ale gin od razu powiedział, że to nie jest dobry wynik dla kobiety starajacej się o dziecko [emoji6] w piątek powtarzałam badania, ale już takie fullllll i wyniki w poniedziałek
Poziom tsh miałam 2 więc chyba ok do mnie dotarło jedno ze musze zrobić parę badań albo odpuścić starania o fasolę bo może to już nie mój czas :hmm:

Do góry