reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się od jesieni choć wiosna już nas zastała :)

Cześć dziewczyny,

karola: super, że już @ się kończy. W zasadzie to zależy na jakiego lekarza trafisz, bo niektórzy to bez dwóch zdań wypiszą skierowania na badania, a inni odeślą z kwitkiem "pani próbuje i przyjdzie jak minie rok". Może faktycznie lepiej trochę naciągnąć fakty :D

iza: oj tak, jak dzień dłuższy to też słonka więcej, a wiadomo jak to dobrze na nas wpływa :) Niezły ten twój mąż :D Mój to mi ostatnio nakazał trzymanie nóg w górze :D

stararaszpla: oooo dałaś mi do myślenia tym pomiarem temperatury po wstaniu :D Może i ja się tak postaram robić...muszę przemyśleć sprawę. Pewnie to od organizmu zależy czy się uda czy nie, ale może i u mnie zadziała :D Dzięki za podpowiedź :D

limonka: witaj :) Trzeba myśleć pozytywnie, bo inaczej to może być źle ;) Piąty cykl starań to normalna sprawa, więc nie ma powodu do zmartwień. Dobrze, że trochę wyluzowałaś, bo to ważne i pomaga :) Trzymam &&&&&&&&&&& ;)

aschlee: cześć ;) Widzę, żę i ty tutaj zawitałaś ;) Fajnie ;) Co tam u ciebie?

edita: pierwsza wyprawa rowerowa to pewnie dziecko zadowolone :D Lada chwila zrobi się ciepło i będzie można większość czasu wolnego na powietrzu spedzać. Co kto lubi :) Doskonale cię rozumiem z tym, że może sie człowiek zmęczyć tym trybem starania :/ Mnie też to czasem dobija...że trzeba być jak w zegarku na dzień płodny...

miętówka: cześć :)

Dane do tabelki: Jugosława (lat) 29 (termin @) 13.03

U mnie piękny dzień za oknem od rana, ale jakoś tak się chmurzyć zaczyna i ciekawe czy nie będzie lało...
Kurde, słuchawka w kranie kuchennym nam się popsuła i przecieka :/ Trzeba będzie jak najszybciej wymienić bo woda cienkie do szafki :/ Jakaś uszczelka puściła :/
Coś dzisiaj jajniki czuję, raz lewy, raz prawy...ciekawe czy pęcherzyk pękł, no ale to dopiero w czwartek się dowiem :)

Udanego dnia ;)

reklama
Luska oby to było to jajko;-) ,, niespodzianka ":-D a Ty robisz te badania jakoś teraz? Bo jakoś nie pamiętam. Edzia to ja będę skakać z radości jak Ty już nie długo pokażesz nam tescik:-D :-D oby ,,olanie" sytuacji przyniosły rezultaty;-) ja się na tyle odstresowalam, od islam ze nie mysle natarczywie o zachodzie w ciążę. Będzie to będzie super a jak nie to może w niedługim czasie;-) choć ostatnio mąż krzyżuje mi te plany bo coś bardzo chce się starać o dzidziusia;-) raz testy zamawia ( sam wybiera) a następnym : choć idziemy bo masz te dni a ja chcę dziecko.:-D no i jak tu nie myśleć? :dry: no ale co ma być to bedzie;-)

No Iza, ja mam ten sam problem z mężęm. Wczoraj załapłam dołka, ale z innego powodu, a mój myśłał, że chodzi o ciąże. Jakby mi nie przypomniał to bym nie myślała, a tak to on teraz ciągle o tym myśli, jak ja wyluzowałam. A ja to bym się nie zdziwiła jakbym zaskoczyła w tym cyklu, bo ja od zawsze nie chciałam rodzić w grudniu, a teraz na to wychodzi. To może los jak na złość mi grudniową dzidzie sprowadzi (ja się już teraz nie pogniewam);p

Karola tez nie chce rodzic zima.... :szok: no aleeeee jak by los się uśmiechnął ;-) tez bym się nie pogniewala:tak: no widzisz jakie te chłopy. .... ehhhh raz mówią daj sobie czas, wyluzuj jak juz tak zrobimy to oni się nakręca ja i takie błędne kolo:-D mój jak usłyszał ze zdrową jestem to zmienił nastawienie o 180 stopni i męczył by mnie co dzień bo stwierdził że : teraz to kwestia w strzelenia sie:-D i kurcze ja mu ulega bo mam tą nadzieje w sobie .... ehhhh

Witam wszystkie w tym nowe uczestniczki forum :) Fajnie, ze jest nas coraz wiecej I bardzo mi sie tutaj Podoba, najsympatyczniejsza grupa na jaka trafilam :) Wlasnie chcialam pytac o Wasze terminy, komu tutaj w pierwszej kolejnosci przesylac pozytywna energie a juz jest piekna tabelka, super :) pozytywne myslenie wlaczone :) jesli chodzi o termin porodu , to jak dla mnie najlepsza jest wiosna, dziecko zlapie duzo wit D no I nie trzeba sie meczyc w upalne lato z ciezkim brzuchem. Jednak przy tych trudnosciach z zajsciem jakie mam, jest mi to aktualnie obojetne ;)
Edita_83 moj Mały konczy za chwilke rok I Zaraz pewnie sie obudzi, wiec zajrzye do Was wieczorem, Buziaki I milego popoludnia :)

Jugosława
No właśnie to bycie na zawołanie i jeszcze zastanawianie się.. Codziennie czy co dwa dni, czy lepiej dzisiaj i jutro, czy tylko jutro, żeby plemniki były "silne" czy atakować codziennie.. Czy to już owulacja czy może jutro będzie?:confused::szok: Zwariować można. Myślę, że ten jeden cykl sobie daruję. Dla dobra zdrowia psychicznego:tak: Może tez jak @ przylezie mniej będzie boleć, bo nie będę miała takiej nadziei, że w "przecież celowałam w ovu":tak:
A za Ciebie trzymam kciuki, żeby ten 7cykl był ostatnim:-)
A mąż wie kiedy masz "te" dni? Czy liczy na Ciebie i że ty wiesz?:-)

Iza
No niezły ten Twój mąż :-D Widać, ze zaangażował się na maxa:)
Fajne takie podejście. Może teraz się uda, albo następnym razem, ale na pewno się uda:) Podoba mi się:) :-)
Ja ten cykl na lekkim odpuszczeniu, wiec nie nastawiam się na II kreski:cool:

Wiecie, bo ja miałam trochę niskie pobudki:( Chciałam mieć różnicę 3 lata między dziećmi, ale już za późno i po ptakach. I to mnie cały czas spinało i jeszcze spina chyba - dopóki nie minie mi termin porodu do końca tego roku to chyba podświadomie się spinam. Bo cały czas mam to w głowie. A tak od stycznia jak będzie termin, to już chyba będzie mi wszystko jedno... Głupie to, wiem. Ale taki mam mózg:-p:tak: Te resztki, które odpowiadają za chodzenie i oddychanie:happy2::blink:

Chociaż nie powiem, mój to też na początku chodził wściekły jak osa jak nie zaskoczyło, a teraz spokojniej podchodzi do sprawy, ale co z tego jak czasem mi powatarza ze on by juz chciał, ze musimy sie starac itp, itd. Jak nie wyszło teraz to mnie uspokajał a wczoraj, tylko pytal czy juz dzialamy;p

Karola
A ja bardzo nie chciałam rodzić w listopadzie, nie podoba mi się ten m-c w ogóle! Ale po cichu liczyłam, że może mimo terminu urodziłabym w październiku, no ale doopa blada krwawa mery rozwiała moje rozterki w proch!:-p:tak:

Limonka
Fajnie, będziesz mieć dzieci z małą różnicą wieku:) :-D Ty jeszcze pewnie na macierzyńskim?

U nas zawsze miła atmosfera bo same fajne babki tutaj:) I skromne przede wszystkim:-D

reklama
Limonka byle by nas było dużo bo to zawsze razniej;-) Edzia haha ha za oddychanie i chodzenie padam normalnie Ty głupolku jeden:-D haha ha to teraz zaskoczyć z i to bardzo szybko jak juz tak ładnie ola las cykl;-) ja w to bardzo wierze:tak: i za Ciebie wyjątkowo mocno kciuki trzymam:tak: ja też się nie nastawiam na 2 kreski choć na owulacyjnym były piękne to na ciążowmy nie liczę w ogóle. ....

Do góry