reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się od jesieni choć wiosna już nas zastała :)

No I jeszcze zrobilam dzisiaj test, Oczywiscie negatyw. A juz bylam taka dumna z siebie , ze tak dlugo lezal sobie w szufladzie.:sorry:

reklama
Witam się z rana:)

Limonka, Limonka, Ty szalona kobieto:) :tak: Zrobiłaś test kilka dni wcześniej, nie z porannego moczu!!:szok: Ja wiem, że niektórym kobietom wychodzi szybciej test, ale uważam, że jest ich zdecydowanie mniej niż tych, którym wychodzą testy dopiero w terminem @ albo i po terminie!:tak:Także głowa do góry, cycki do przodu i czekać grzecznie do dnia kobiet:) :cool2: Na razie czekamy :-)
Ja powiem nieskromnie - cerę mam ładną :):-) raz na ruski rok jakiś syfek wylezie, ale ogólnie to tylko na kremie do pracy jadę:) Chyba to jedyna dobra rzecz jaką odziedziczyłam po matce :confused2:Po ciąży skórę na brzuchu nadal mam jędrną i zero rozstępów. Pewnie po 2 wylezą...:cool2:
A co do wakacji to namawiaj, namawiaj. Pracuj nad nim, pracuj:tak: Ja chyba jednak do Łeby pojadę :tak::happy::rofl2: Jednak śniadanie full wypasa plus dwie sale zabaw w ośrodku i placyk zabaw na zewnątrz przeważyły:) No i basen, bo choć nie jest w ośrodku, ale trzeba podejść 700-800 m (a może więcej?) to też jest za darmo:) Tzn, nie za darmo, bo nie ma nic za darmo, ale w cenie. A cena taka mala nie jest... ech..

Ona
Jak nastrój dzisiaj? Leniej:tak:?

Iza
Liczę, że nie wytrzymasz i zdradzisz nam wcześniej co TO JEST co tak ukrywasz:-):happy::rofl2:

Karola
Jak tam samopoczucie przed jutrzejszą wizytą u gina?:-p

Kaśka
A kiedy wraca Twój mąż? W kwietniu?

Jugosława
Dzisiaj masz wizytę u gina, z tego co pamiętam? To mocno trzymam kciuki, żeby pęcherzyk pękł sam!:tak:

MNie nadal boli u góry, w okolicach karku:( I ten dentysta na dobitkę... Ło Jeziu...
A dzisiaj dzień teściowej:) Ja nie obchodzę, bo stwierdziłam, że w końcu to moja mama - druga i przyszywana, ale mama:) hehehehehee I w ten sposób nie muszę składać życzeń:)

hej
informuje ze po badaniu jestem. prolaktyny z obciążeniem nie zrobiłam bo nie mogłam prywatnie. musze mieć do tego pieczatke lekarza bo podaja mi lekarstwo :confused2:
tak wiec roblam prolaktynę zwykla, tsh i ft4. zobaczymy, wyniki w necie po godz 18.
edita dobrze pamiętasz :-) na początku kwietnia mezus wraca:-)

Edita - byl z porannego moczu :tak: Tyle , ze nie Wiem na co ja licze, gdyby zrobic wykres z mojej temperatury to przypominalaby ekg serca, zadnych objawow no I brak przeczucia. Akurat w pierwszej ciazy wyszla mi gruba krecha 3 dni przed spodziewana @ ale owulacje mialam dosc szybko, Chyba nawet w 8 dniu, dlatego mam pewnie zakodowane w tej swojej mozgownicy, ze moze akurat cos tam wczesniej wyjdzie :rofl2: ciekawe jestem na ktory hotel zdecydowalas sie, pracowalam kiedys w Lebie w recepcji. Jade z Malym za tydzien do rodzicow, wiec pewnie I do Łeby zawitamy na spacerek.
Kasia - trzymam kciuki za dobre wyniki.
I zycze wszystkim milego dnia, Buziaki :)))

Witajcie dziewczyny,

limonka: &&&&& mam nadal zaciśnięte za powtórny test. Wiem, że to trudne, żeby nie zrobić go wcześniej ;) Nadzieja jest :)

edita: może i po 2 ciąży będziesz miała nadal piękną skórę na brzuchu :) To są geny, więc wszystko możliwe :D No a na pewno trzeba mieć nadzieje :D Ceny nad morzem to mogą porazić :/ My byliśmy jakiś czas temu w Świnoujściu (poza sezonem) i płaciliśmy za mieszkanie przy plaży lekko ponad 100 zł, a potem sprawdziliśmy ile to samo mieszkanko kosztuje w sezonie, bo nam się spodobało...a ono ponad 500 zł :| Za dobę oczywiście! O mamo ;( No i trzeba na sezon znowu szukać...Powodzenia u dentysty. Wrr ja na przegląd w czerwcu będę leciała. A jestem po kanałowym, więc wcale mi sie tam nie spieszy...:/ Mam nadzieje, że kark szybko przestanie boleć.

kaska: też dzisiaj badania robiłam :) Hmmm nawet nie wiedziałam, że nie można prywatnie prolaktyny z obciążeniem :|

Ja już po wizycie u gin i pobraniu krwi.
Kciuki się przydały, bo pęcherzyk pękł :D
Chyba się przestraszył, że to już 3 raz by nie pękał i każdy na niego liczy :D
Tak więc zobaczymy co pokażą wyniki progesteronu z dzisiaj, czy była owulacja czy nie.
No ale to dobry znak, że zaczął pękać :)

Udanego dnia :)

Kaska
Daj znać jak wyniki. Sama jestem ciekawa czy u Ciebie ta skąpa miesiączka okaże się wysoką prolaktyną... :eek:
A marzec szybko zleci i zobaczysz męzula:) Na długo przyjedzie?

Limonka
Może i z porannego, ale i tak za wcześnie:) A niewiadomo kiedy miałaś ovu to raz, a poza tym nie porównuje się ciąży:) Teraz może Ci wyjść test dopiero np.2 dni po terminie:tak::cool2:
I chyba dużo dziewczyn ma takie wykresy...A w ciąże zachodzą:)
A ja wybieram się (chyba?:) ) nie do hotelu, a do ośrodka- pensjonatu:) fajnie Twoi rodzice mieszkają:) Kurka, tak na co dzień mieć morze....:laugh2: Rozmarzyłam się :rofl2:

edita może ona az tak skapa nie jest ale chyba jakos tak jej mniej w ostatnich miesiącach się zrobilo...:confused2: glownie robie badania temu bo @ mam raz 30 raz 32 a nawet i zdarzylo mi się 37 . cos musi być nie tak ze mna . wole się za wczasu podleczyć niż pluc sobie ze mogłam isc wcześniej . no i jak mój P przyjedzie 2 kwietnia to pojedzie prawdopodobnie 7 albo dopiero 12 kwietnia zależy od szefa '' dobroci''

jugoslawa ja tez nie wiedziałam ze nie można '' tak o '' zrobić prolaktyny z obciążeniem, podaja tabletke to musi być pieczatka od lekarza rodzinnego bądź ginekologa. :sorry:

Ostatnia edycja:
kaska: ja od wysokiej prolaktyny (po obciążeniu, bo tą bez miałam w normie) miałam bardzo nieregularne @. Potrafiły przyjść co 2 miesiące, a nawet zniknąć na dłużej :| Ponoć z objawami kłopotów z prolaktyną to jest różnie, bo często też pojawia się wyciek z piersi, zmiany nastrojów...różne rzeczy. Niestety wysoka prolaktyna często blokuje owulację, więc i progesteron wtedy spada...wszystko od siebie zależne w tym naszym organizmie :) Na szczęście prolaktynę można łatwo i szybko obniżyć :)

reklama
Do góry