reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
Między mną i siostra jest 10 lat różnicy dogadujemy się ale ja nigdy nie chciałam takiej dużej. U mnie między najstarsza córka i synem jest 5 lat i też by mogło być jeszcze rok mniej chociaż dla mnie było wygodnie. Między synem a młodsza córka mam 3 lata i tu jest super różnica

Pomiędzy mną a bratem jest 9 lat, siostrą 7... po skończeniu przeze mnie liceum zaczęliśmy się dogadywać ;) wcześniej byłam dla nich jak wrzód na dupie 😁 na pewno bym nie chciała takiej dużej różnicy wieku między moimi dziećmi.

Między mną a siostrami jest po 6 lat,jedna starsza,druga młodsza. Mam nadzieję,że u nas się uda jak najszybciej.
Macie jakieś marzenia dotyczące płci?
Przy córce od razu byłam pewna,że dziewczynka i to się potwierdziło. Teraz marzy mi się chlopiec:D oczywiście będę tak samo szczesliwa jak będzie dziewczynka,ale jestem ciekawa jak jest z chłopcem.

Ja bym chciała drugiego syna! A już marzeniem byłyby bliźniaki ale wtedy niech będzie syn i córka ;)

Mnie bolaly piersi i urosly, mialam duuuzy apetyt, latalam siku co chwile i czulam bol brzucha jak na okres ktory nie przychodzil. Ale ja szybko czulam ze chyba jestem w ciazy bo czulam sie inaczej, taka jakby pelna na dole. Nie wiem czemu ale tak po prostu czulam. I moj maz tez mowil ze bedzie jak nic. No i bylo ☺️ Potem doszly okropne wymioty calodniowe i sennosc.

my chcielismy 3 lata roznicy, potem nie bardzo byl odpowiedni czas, zaczelismy sie starac, pozniej znowu przerwalismy przez moje problemy zdrowotne i teraz na nowo zaczynamy. Corka ma 4,5 roku.

A swoja droga sprawdzil Wam sie chinski kalendarz plci ? Mi tak. Kolezance rowniez.
u mnie miała wyjść dziewczynka, jest chłopiec :D

Ja testów nie lubię robić,bo boję się co zobaczę:D
Jednak mam nadzieję,że w tym cyklu się udało,tak bardzo bym chciała 😍
u mnie pierwszym objawem (o którym nie wiedziałam było plamienie implantacyjne), drugim - opierdzieliłam mojego męża, że nie kupił mi kawy na stacji benzynowej 🤣 a z takich ogólnych, to nabrzmiałe, bolesne z żyłkami piersi. Nigdy nie miałam takich na okres.

Co do testów, to ja robiłam w pierwszej ciąży tylko pink. Nie zawiódł mnie w postaci kreski testowej itp.

reklama
To u mnie jest hit bo pomiedzy mna a moja siostra sa 23 lata roznicy. Ja jestem mlodsza 😃. Wiele lat tak srednio sie dogadywalysmy, ona mieszka na drugim koncu swiata i dopiero tak jak ja zalozylam rodzine to zaczelysmy sie fajnie kumplowac. No ale co sie dziwic jak taka roznica 🤣

anikak, a ile masz lat ? Obstawiam ze ok 40, to jeszcze nie jest tak zle, tym bardziej ze masz dzieci wiec uwazam, ze jak najbardziej sie uda 🙂.

To u mnie jest hit bo pomiedzy mna a moja siostra sa 23 lata roznicy. Ja jestem mlodsza 😃. Wiele lat tak srednio sie dogadywalysmy, ona mieszka na drugim koncu swiata i dopiero tak jak ja zalozylam rodzine to zaczelysmy sie fajnie kumplowac. No ale co sie dziwic jak taka roznica 🤣

anikak, a ile masz lat ? Obstawiam ze ok 40, to jeszcze nie jest tak zle, tym bardziej ze masz dzieci wiec uwazam, ze jak najbardziej sie uda 🙂.
Ooo wow przebilas wszystko😂🤣 jak bylam w ciąży ze starszym to mialam na grupie dziewczyne 20 lat, w ciazy z chłopakiem tez 20 i sie kazało ze jego matka tez jest w ciazy tesciowa 38 lat! !! Tesciowa rodzila na poczatku marca ona na koncu marca.. wnuk i wujek 😂🤣 takie kumpelki w ciazy byly.. ciekawa historia, alw jakie zaburzenia w lini rodzinnej robia nie :)

Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale gorący okres w pracy więc i czasu niewiele na forum. U mnie dziś 22 dc więc planuje testować 10 lutego, cykle mam zazwyczaj 28-31, choć ostatni trwał 26 dni, jeśli nic nie wyjdzie i okres nie przyjdzie to następne testowanie będzie 13 w urodziny męża 😀 pisałyście o różnicy wieku miedzy dziećmi, u mnie między córka a synem jest 20 miesięcy, i jakoś łatwiej było mi się zdecydować na drugie dziecko bo chcieliśmy nie dużą różnice wieku, a teraz jakby się udało to już konkretna różnica by była, bo córka w lipcu 7 lat kończy a synek teraz w marcu 5 lat, więc już dzieciaczki troszkę od chowane 😀

To Ja mam wujka 10lat młodszego od siebie [emoji16]
W dodatku Mojego taty siostra jest dla Mnie bardziej jak siostra bo Ona jest zaledwie 4 lata starsza ode Mnie[emoji4]
A Mój tata od niej 23 lata starszy.
Mojej mamy brat jest ode Mnie 10lat starszy, a od Mojej mamy 13 lat młodszy. Także też takie wszystko pogmatwane[emoji1787]
Ale dzięki temu, że mimo iż jestem jedynaczką to rodzeństwo Moich rodziców jest dla Mnie jak rodzeństwo bardziej niż dla Nich. Nawet dzieci mamy w podobnym wieku.

Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale gorący okres w pracy więc i czasu niewiele na forum. U mnie dziś 22 dc więc planuje testować 10 lutego, cykle mam zazwyczaj 28-31, choć ostatni trwał 26 dni, jeśli nic nie wyjdzie i okres nie przyjdzie to następne testowanie będzie 13 w urodziny męża 😀 pisałyście o różnicy wieku miedzy dziećmi, u mnie między córka a synem jest 20 miesięcy, i jakoś łatwiej było mi się zdecydować na drugie dziecko bo chcieliśmy nie dużą różnice wieku, a teraz jakby się udało to już konkretna różnica by była, bo córka w lipcu 7 lat kończy a synek teraz w marcu 5 lat, więc już dzieciaczki troszkę od chowane 😀

Mój synu w tym roku juz 6 lat matko jak ten czas leci .. 20 miesiecy roznicy a powiedz ogarnialas takich malych bąblów bez problemu?? Pytam bo jesli nam sie teraz urda to tez bedzie 20 miesiacy jakos 😂🤣 i szczerze przeraza mnie to troche.. zwlaszcza ze mieszkamy na 4 pietrze 😂🤣

Moja siostrzenica jest ode mnie 12 lat młodsza, a moja córka najstarsza od mojej siostrzenicy czyli swojej kuzynki też jest 12 lat młodsza🙂 wszystkie 3 urodziłyśmy się 23 tylko ja wrzesień, siostrzenica sierpień a córka lipiec😂

reklama
Żal post - 9 cykl bezowocny 😪 chociaż cytologia tym razem wyszła dobra bez zmian, bo pół roku temu była akcja z cin 1. To jedynie podnosi mnie na duchu... Czekam aż się Franca rozkręci (jeszcze 2 dni) i pije zioła znowu (będzie 3 cykl). Szkoda że nie zaskoczyło teraz, bo na październik miałabym z głowy co kupić mężowi na prezent urodzinowy 🤪😂

Do góry