reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
Między mną i siostra jest 10 lat różnicy dogadujemy się ale ja nigdy nie chciałam takiej dużej. U mnie między najstarsza córka i synem jest 5 lat i też by mogło być jeszcze rok mniej chociaż dla mnie było wygodnie. Między synem a młodsza córka mam 3 lata i tu jest super różnica

Pomiędzy mną a bratem jest 9 lat, siostrą 7... po skończeniu przeze mnie liceum zaczęliśmy się dogadywać ;) wcześniej byłam dla nich jak wrzód na dupie 😁 na pewno bym nie chciała takiej dużej różnicy wieku między moimi dziećmi.

Między mną a siostrami jest po 6 lat,jedna starsza,druga młodsza. Mam nadzieję,że u nas się uda jak najszybciej.
Macie jakieś marzenia dotyczące płci?
Przy córce od razu byłam pewna,że dziewczynka i to się potwierdziło. Teraz marzy mi się chlopiec:D oczywiście będę tak samo szczesliwa jak będzie dziewczynka,ale jestem ciekawa jak jest z chłopcem.

Ja bym chciała drugiego syna! A już marzeniem byłyby bliźniaki ale wtedy niech będzie syn i córka ;)

Mnie bolaly piersi i urosly, mialam duuuzy apetyt, latalam siku co chwile i czulam bol brzucha jak na okres ktory nie przychodzil. Ale ja szybko czulam ze chyba jestem w ciazy bo czulam sie inaczej, taka jakby pelna na dole. Nie wiem czemu ale tak po prostu czulam. I moj maz tez mowil ze bedzie jak nic. No i bylo ☺️ Potem doszly okropne wymioty calodniowe i sennosc.

my chcielismy 3 lata roznicy, potem nie bardzo byl odpowiedni czas, zaczelismy sie starac, pozniej znowu przerwalismy przez moje problemy zdrowotne i teraz na nowo zaczynamy. Corka ma 4,5 roku.

A swoja droga sprawdzil Wam sie chinski kalendarz plci ? Mi tak. Kolezance rowniez.
u mnie miała wyjść dziewczynka, jest chłopiec :D

Ja testów nie lubię robić,bo boję się co zobaczę:D
Jednak mam nadzieję,że w tym cyklu się udało,tak bardzo bym chciała 😍
u mnie pierwszym objawem (o którym nie wiedziałam było plamienie implantacyjne), drugim - opierdzieliłam mojego męża, że nie kupił mi kawy na stacji benzynowej 🤣 a z takich ogólnych, to nabrzmiałe, bolesne z żyłkami piersi. Nigdy nie miałam takich na okres.

Co do testów, to ja robiłam w pierwszej ciąży tylko pink. Nie zawiódł mnie w postaci kreski testowej itp.

reklama
To u mnie jest hit bo pomiedzy mna a moja siostra sa 23 lata roznicy. Ja jestem mlodsza 😃. Wiele lat tak srednio sie dogadywalysmy, ona mieszka na drugim koncu swiata i dopiero tak jak ja zalozylam rodzine to zaczelysmy sie fajnie kumplowac. No ale co sie dziwic jak taka roznica 🤣

anikak, a ile masz lat ? Obstawiam ze ok 40, to jeszcze nie jest tak zle, tym bardziej ze masz dzieci wiec uwazam, ze jak najbardziej sie uda 🙂.

To u mnie jest hit bo pomiedzy mna a moja siostra sa 23 lata roznicy. Ja jestem mlodsza 😃. Wiele lat tak srednio sie dogadywalysmy, ona mieszka na drugim koncu swiata i dopiero tak jak ja zalozylam rodzine to zaczelysmy sie fajnie kumplowac. No ale co sie dziwic jak taka roznica 🤣

anikak, a ile masz lat ? Obstawiam ze ok 40, to jeszcze nie jest tak zle, tym bardziej ze masz dzieci wiec uwazam, ze jak najbardziej sie uda 🙂.
Ooo wow przebilas wszystko😂🤣 jak bylam w ciąży ze starszym to mialam na grupie dziewczyne 20 lat, w ciazy z chłopakiem tez 20 i sie kazało ze jego matka tez jest w ciazy tesciowa 38 lat! !! Tesciowa rodzila na poczatku marca ona na koncu marca.. wnuk i wujek 😂🤣 takie kumpelki w ciazy byly.. ciekawa historia, alw jakie zaburzenia w lini rodzinnej robia nie :)

Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale gorący okres w pracy więc i czasu niewiele na forum. U mnie dziś 22 dc więc planuje testować 10 lutego, cykle mam zazwyczaj 28-31, choć ostatni trwał 26 dni, jeśli nic nie wyjdzie i okres nie przyjdzie to następne testowanie będzie 13 w urodziny męża 😀 pisałyście o różnicy wieku miedzy dziećmi, u mnie między córka a synem jest 20 miesięcy, i jakoś łatwiej było mi się zdecydować na drugie dziecko bo chcieliśmy nie dużą różnice wieku, a teraz jakby się udało to już konkretna różnica by była, bo córka w lipcu 7 lat kończy a synek teraz w marcu 5 lat, więc już dzieciaczki troszkę od chowane 😀

To Ja mam wujka 10lat młodszego od siebie [emoji16]
W dodatku Mojego taty siostra jest dla Mnie bardziej jak siostra bo Ona jest zaledwie 4 lata starsza ode Mnie[emoji4]
A Mój tata od niej 23 lata starszy.
Mojej mamy brat jest ode Mnie 10lat starszy, a od Mojej mamy 13 lat młodszy. Także też takie wszystko pogmatwane[emoji1787]
Ale dzięki temu, że mimo iż jestem jedynaczką to rodzeństwo Moich rodziców jest dla Mnie jak rodzeństwo bardziej niż dla Nich. Nawet dzieci mamy w podobnym wieku.

Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale gorący okres w pracy więc i czasu niewiele na forum. U mnie dziś 22 dc więc planuje testować 10 lutego, cykle mam zazwyczaj 28-31, choć ostatni trwał 26 dni, jeśli nic nie wyjdzie i okres nie przyjdzie to następne testowanie będzie 13 w urodziny męża 😀 pisałyście o różnicy wieku miedzy dziećmi, u mnie między córka a synem jest 20 miesięcy, i jakoś łatwiej było mi się zdecydować na drugie dziecko bo chcieliśmy nie dużą różnice wieku, a teraz jakby się udało to już konkretna różnica by była, bo córka w lipcu 7 lat kończy a synek teraz w marcu 5 lat, więc już dzieciaczki troszkę od chowane 😀

Mój synu w tym roku juz 6 lat matko jak ten czas leci .. 20 miesiecy roznicy a powiedz ogarnialas takich malych bąblów bez problemu?? Pytam bo jesli nam sie teraz urda to tez bedzie 20 miesiacy jakos 😂🤣 i szczerze przeraza mnie to troche.. zwlaszcza ze mieszkamy na 4 pietrze 😂🤣

Moja siostrzenica jest ode mnie 12 lat młodsza, a moja córka najstarsza od mojej siostrzenicy czyli swojej kuzynki też jest 12 lat młodsza🙂 wszystkie 3 urodziłyśmy się 23 tylko ja wrzesień, siostrzenica sierpień a córka lipiec😂

reklama
Żal post - 9 cykl bezowocny 😪 chociaż cytologia tym razem wyszła dobra bez zmian, bo pół roku temu była akcja z cin 1. To jedynie podnosi mnie na duchu... Czekam aż się Franca rozkręci (jeszcze 2 dni) i pije zioła znowu (będzie 3 cykl). Szkoda że nie zaskoczyło teraz, bo na październik miałabym z głowy co kupić mężowi na prezent urodzinowy 🤪😂

Do góry