reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
Mój synu w tym roku juz 6 lat matko jak ten czas leci .. 20 miesiecy roznicy a powiedz ogarnialas takich malych bąblów bez problemu?? Pytam bo jesli nam sie teraz urda to tez bedzie 20 miesiacy jakos 😂🤣 i szczerze przeraza mnie to troche.. zwlaszcza ze mieszkamy na 4 pietrze 😂🤣
Myślę że udało mi się to nawet całkiem dobrze 😉 oczywiście bałam się strasznie jak ogarne dwoje takich malutkich dzieci, ale powiem Ci że dla mnie to tak z trzy pierwsze miesiące były najgorsze jeśli można to tak nazwać, żeby przyzwyczaić się do siebie, nauczyć się razem żyć, a potem to już z górki 😀 i teraz z perspektywy czasu uważam że to jest dobra różnica wieku. Dla mnie córeczka była jeszcze taka malutka, a tu w domu zjawił się jeszcze mniejszy człowieczek, ale wszystko idzie ogarnąć i ile szczęścia jest 😀 także głowa do góry i też napewno z perspektywy czasu uznasz że to była dobra decyzja 😉

reklama
Myślę że udało mi się to nawet całkiem dobrze 😉 oczywiście bałam się strasznie jak ogarne dwoje takich malutkich dzieci, ale powiem Ci że dla mnie to tak z trzy pierwsze miesiące były najgorsze jeśli można to tak nazwać, żeby przyzwyczaić się do siebie, nauczyć się razem żyć, a potem to już z górki 😀 i teraz z perspektywy czasu uważam że to jest dobra różnica wieku. Dla mnie córeczka była jeszcze taka malutka, a tu w domu zjawił się jeszcze mniejszy człowieczek, ale wszystko idzie ogarnąć i ile szczęścia jest 😀 także głowa do góry i też napewno z perspektywy czasu uznasz że to była dobra decyzja 😉
Generalnie to uważam, że teraz jest dla nas najlepszy czas na 3 ostatnie juz dziecko. Boje sie jak sobie poradzę z wychodzeniem z domu tylko. No i wazna kwestia jest to czy nie zaniedbam najstarszego. Przy jednym maluchu udaje mi sie nie.. ale przy dwojce koze byc ciezej. 😁 To jedyne rzeczy ktore mjie martwia a taaak to mysle ze dam radę .. teraz tylko kwestia zeby sie udalo 🤣😂🤣

Jeśli chodzi o wychodzenie to nie pomogę, ja mieszkam w domu jednorodzinnym, też niby na drugim piętrze ale to jednak trochę inaczej. Masz taki sam dylemat jak, też się boję że zaniedbam dzieci jak najmłodsze się pojawi, a właśnie też o najstarsza córkę bo od września do szkoły idzie i też będzie potrzebowała dużo mojej uwagi w tym czasie, ale wierzę że ze wszystkim sobie poradzimy bo jesteśmy silne i kto jak nie my da rade? 😉

Jeśli chodzi o wychodzenie to nie pomogę, ja mieszkam w domu jednorodzinnym, też niby na drugim piętrze ale to jednak trochę inaczej. Masz taki sam dylemat jak, też się boję że zaniedbam dzieci jak najmłodsze się pojawi, a właśnie też o najstarsza córkę bo od września do szkoły idzie i też będzie potrzebowała dużo mojej uwagi w tym czasie, ale wierzę że ze wszystkim sobie poradzimy bo jesteśmy silne i kto jak nie my da rade? 😉
Wlasnie ze względu na syna najstarszego starania ogarniamy maks do sierpnia bo wtedy urodzi sie w maju czyli przez wakacje sie odchow ana tyle ze kazdemu będę mogla podrzucic, gdy zajdzie potrzeba zajecia sie tylko starszym i szkola.

@hania4899 to u mnie identyczna sytuacja, jedno do szkoły od września, drugie do przedszkola a trzecie malutkie , totalny armagedon 😂
Mnie dzisiaj coś brzuch tak ćmi jak na okres, zawsze tak mam parę dni przed okresem, ale może tym razem co innego będzie to zwiastować 😉

Hej, mam w domu 3latka, od 4 miesięcy starania. Dzisiaj 26 dzień cyklu. Mam regularne cykle, co 28 dni.
Test zrobiłam wczoraj wieczorem (to ten z lewej), test z prawej wczoraj o 15.00.
Chyba coś tam jest, idę dzisiaj na betę. Trzymajcie kciuki!
Mocno boli mnie podbrzusze, jestem po 1 stracie w 5 tygodniu, więc denerwuje się..

Załączniki

• received_415539963004454.jpeg
    received_415539963004454.jpeg
    15,2 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Do góry