reklama
electra
Przyjaciolki 2008
Monik, dlaczego nie zrobicie sobie najpierw badan nieinwazyjnych i od razu skaczecie do glebokiej wody? Idz do G i popros,zeby Ci zapisal cale hormony do zrobienia,nie powinien robic problemow, a M wyslij tez na badanie. Bedziecie wtedy mieli jasniejsza sytuacje i bedziecie wiedzieli wiecej. A dopiero pozniej mysl o hsg.....
monik75
Mama Mai i Oskarka
Elektra ginek nie karze na razie robić takich badań ponieważ wcześniej zaszłam bardzo szybko w ciąże i to dwa razy. Gdyby nie mięśniaki to ciąże bym pewnie donosiła bez problemu. Cykle mam regularne. Za dwa miesiące minie dopiero rok od operacji. U mnie się to w miarę szybko wygoiło, ale wiem że czasami trzeba czekać właśnie rok po operacji na kolejne staranka. Macica była przecinana w dwóch miejscach. Na szczęście dostałam zielone światełko od gina wcześniej. Widocznie organizm jeszcze potrzebuje czasu. Ale przy następnej wizycie zapytam się czy nie zrobić najpierw badań hormonalnych.
B
beacia67
Gość
część dziewczynki,Elektra i Mama Pati dzięki serdeczne za inf.o Duphastonie i wiesiołku.A teraz mam taki problem-jestem odromnie zdziwiona- zażywam Duphaston (pierwszy cykl po długiej przerwie) cykl mam średnio 28 dni a tu dzisiaj OGROMNE zdziwienie-mam plamnienie w 22 dniu cylku. czy cos wam wiadomo na ten temat? czy to może @???? najwczesniej @ dostawałam w 24 dniu cyklu.
Pozdrawiam ciepło..
Pozdrawiam ciepło..
monik75
Mama Mai i Oskarka
Anetko myślę że najlepiej jest obserwować swoją płodność na wiele sposobów:
- mierzenie temperatury codziennie rano przed wstaniem z łóżka i o tej samej porze
- testy owulacyjne
- interpretacja śluzu z szyjki
Są różne metody. Ja np. mam konto na 28dni. Mam tam cały wykres z codziennymi danymi i dziewczyny pomagają mi go interpretować. Odkąd mierzę tempkę codziennie dokładnie wiem kiedy jest owulacja i zużywam mało testów owulacyjnych. Wystarczają mi dwa
Może zacznij od mierzenia tempki ? Albo rób testy. Jak masz cykle 28-dnioe to zaczynaj robić testy w 12 - 13 dc. Zobaczysz jak kreska testowa będzie zmieniać nasilenie barwy. Jak już będzie tak samo czerwona jak kontrolna to w niedługim czasie pęka pęcherzyk uwalniając jajeczko.
Mam nadzieję że coś pomogłam
- mierzenie temperatury codziennie rano przed wstaniem z łóżka i o tej samej porze
- testy owulacyjne
- interpretacja śluzu z szyjki
Są różne metody. Ja np. mam konto na 28dni. Mam tam cały wykres z codziennymi danymi i dziewczyny pomagają mi go interpretować. Odkąd mierzę tempkę codziennie dokładnie wiem kiedy jest owulacja i zużywam mało testów owulacyjnych. Wystarczają mi dwa
Może zacznij od mierzenia tempki ? Albo rób testy. Jak masz cykle 28-dnioe to zaczynaj robić testy w 12 - 13 dc. Zobaczysz jak kreska testowa będzie zmieniać nasilenie barwy. Jak już będzie tak samo czerwona jak kontrolna to w niedługim czasie pęka pęcherzyk uwalniając jajeczko.
Mam nadzieję że coś pomogłam
reklama
majeczka02
Fanka BB :)
Witam:-) niedawno wrócilam oczywiscie nie dostałam tej pracy:-( trudno... nie mam zamiaru z tego powodu się dołować!
Dziewczynki starajcie sie starajcie jestem bardzo chętna do stawiania 2 kreseczek:-)
Pozdrawiam
Dziewczynki starajcie sie starajcie jestem bardzo chętna do stawiania 2 kreseczek:-)
Pozdrawiam