reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Mam do Was pytanko. Zadawałam je juz w innym miejscu ale nie wiem czy trzymacie się tylko tego wątku czy w innych też odpisujecie ale ponieważ zauważyłam że ten wątek jest chyba najbardziej aktywny z wszystkich do ktorych zaglądałam to postanowiłam powtórzyć pytanie (mam nadzieję że nikt mnie za to nie ukarze :sorry2:) Jestem poprotu ciekawa czy wszystkie obcene tu Staraczki miały już wykonane badania w kierunku toksmplazmozy i cytomegalii bo spotykam się z różnymi opiniami: jedni mówią że należy je zrobić przed zajściem w ciążę a inni że na jej początku :baffled:.... Jak to jest w Waszym przypadku?

Odpowiedzi chyba poczytam dopiero jutro bo z tego co wiedzę wszystkie poszły już na przytulanko ;-) Ja też zaraz zmykam :-) Powodzenia i dobrej nocki.

reklama
Witajciew poniedziałkowy poranek!! jest zimno brrr i u mnie sniezek pada!! ale na szczescie juz dotarlam do pracki a tu ceplutko jest:-):-)
Loreta hehe dałam rade ;-);-)mysle ze Ty tez:-):-)
Moniola ja robiłam wczesniej badania na toxo i cytomegalie! w sierpniu jeszcze przed decyzja o starankach! wyszlo oki i lekarz powiedzial ze mozna sie starac;-)
cytomegalie mialam jak bylam mala a toxo nie mialam wiec trzeba uwazac na koty!
Lepiej zrobic te badania, nawet lekarze zalecaja powtarzanie ich w czasie trwania ciąży! To tyle co wiem na ten temat:-)
A dowiedzialam sie przypadkowo, jak kolezanka dowiedziala sie ze miala cytomegalie jak byla w ciazy tylko ze za pozno bylo ... bo ona urodzila dziecko i wtedy sie dowiedziala i niestety dzidzius ma problemy z oczkami:-( wic lepeij zrobic badanka bo w czase ciazy mzona sie leczyc z tego co kolezanka mi mowila!!

Mam do Was pytanko. Zadawałam je juz w innym miejscu ale nie wiem czy trzymacie się tylko tego wątku czy w innych też odpisujecie ale ponieważ zauważyłam że ten wątek jest chyba najbardziej aktywny z wszystkich do ktorych zaglądałam to postanowiłam powtórzyć pytanie (mam nadzieję że nikt mnie za to nie ukarze :sorry2:) Jestem poprotu ciekawa czy wszystkie obcene tu Staraczki miały już wykonane badania w kierunku toksmplazmozy i cytomegalii bo spotykam się z różnymi opiniami: jedni mówią że należy je zrobić przed zajściem w ciążę a inni że na jej początku :baffled:.... Jak to jest w Waszym przypadku?

Odpowiedzi chyba poczytam dopiero jutro bo z tego co wiedzę wszystkie poszły już na przytulanko ;-) Ja też zaraz zmykam :-) Powodzenia i dobrej nocki.
Ja pol roku temu jak zaszlam w ciaze to zrobiam badania na toksoplazmoze
a tak to ich nie robilam
Teraz znow jestesm w ciazy :-) i nie wiem co mi zaleci lekarz jakie badania :-).
A tak przy okazji dziewczynki waszego wczesniejszego tematu to ja tez
cierpie jak widze dziecko :-( .
Dzis mam jakis niefajny chumor :wściekła/y:
zrobilam dzis rano znowu test i zas wyszly 2 kreseczki :-D ta druga ciut ciut ciemniejsza niz niecale 2 doby temu :-D .
Tamten test robilam w sobote po 11 wiec prawie w poludnie a dzis zrobilam po 4 rano
bo juz spac nie moglam :-D i sa dwie rozowe kreseczki bardzo sie z tego ciesze:-D
ale tez bardzo ale to bardzo sie obawiam :-(.
Dzis nie jestem zarejestrowana do przychodni do swojego gin.ale dzwonilam
i pytalam o ktorej on dzis przyjmuje do rejestracji dzwonilam i ona mowila ze
od 11 do 13 ale ja nie jestem zapisana :-( powiedzialam jej ze to wazna sprawa
ale nic sie nie da zrobic ale powiedziala ze moge przyjsc sie zapytac doktora
czy mnie przyjmie wiec tam juz bede prze 11 i poprosze go aby mnie przyjal.
Dziewczynki 3 majcie kciuki aby mnie przyjal dzis nie bede musiala isc dzis
prywatnie do innego :-).
Troche sie rozpisalam ale musze wam jeszcze napisac ze ja sie dzis strasznie
martwie o fasolke non stop biegam dzis do ubikacji i robie kupke ale mnie
to nie cieszy bo ja mam zawsze taka kupke w pierszym dniu @ ale zawsze ja
mam jak juz @ jest, teraz jej nie mam ale ta kupka jest i mnie to meczy:szok:
i przez to ze non stop biegam do ubikacji to brzuch mnie z tego boli :wściekła/y:.
Tak strasznie sie martwie :wściekła/y:.
Aha i jeszcze pragne dodac ze ja od soboty tak strasznie sie modle
nawet jak sie modle to sie poplacze , modle sie zeby z fasolka bylo wszystko dobrze
i powiem Wam ze ja tego nie rozumiem bo jest wiele kobiet ktore nie chca miec
dzieci a zachodza i donosza je bez zadnych klopotow :wściekła/y: ,a jak ktos strasznie
chce fasolki tak jak my wszystkie to zawsze cos stoi na przeszkodze :no:.
Np ja sie teraz strasznie martwie a przeciez juz zostalam skrzywdzona juz
bylam w ciazy ktora poronilam :-( i mysle sobie dlaczego teraz mialo by sie
cos stac zlego ,dlaczego ja juz choc za drugim razem nie moge urodzic zdrowej fasolki
moze moje obawy sa niesluszne ale tak strasznie sie boje ,wszystkiego sie teraz
boje nawet to ze mnie dzis gin nie przyjmie :wściekła/y:, boje sie co mi powie,
boje sie ze te pozytywne testy to tylko moja wyobraznia , boje sie ze @ przyjdzie i boje sie ze nawet jak nie przyjdzie to ze pozniej cos sie zlego wydazy tak ak wtedy
:wściekła/y:
Przepraszam Was dziewczynki ze zasmucam ,ale komu ja mam o tym powiedziec
jak nie Wam

Dorotko Kochana Ty się tak nie stresuj!! przeciez wiesz ze masz 2 kreseczki różowe:-)wiec musi byc dobrze !! Wiesz ze w Twoim stanie najgoszy jest teraz stres!! wiec mysl pozytywnie i odpoczywaj!! Trzymam kciuki zeby lekarz Cie przyjal !!

Witajcie Dziewczyny!
Jak tam po weekendzie? Ja niestety nic nie odpoczęłam:-(całą sobotę spędziłam u fryzjera ( ale przynajmniej teraz wyglądam jak człowiek:tak:). później zakupy...I normalnie się dobiłam. Same Ciężarówki:tak:. Z pięknymi, dużymi brzuszkami. Niedziela cała zleciała na odwiedzaniu rodzinki. tyle dobrze, że nie musiałam gotować, bo jeden obiad zjedliśmy u Babci a drugi u Teściów:tak:Pyszne było i nawet na wynos dostałam, czyli dzisiaj też mówię garom stanowczo NIE!
życzę wszystkim udanegi i ciepłego (pomimo śniegu i mrozu za oknem) poniedziałku. Jak przeżyjemy ten dzień, to cały tydzień też nie będzie taki straszny;-)

Ps: Dorotko, no stres. Jest dobrze i będzie tylko lepiej:tak:

Dorotko Kochana Ty się tak nie stresuj!! przeciez wiesz ze masz 2 kreseczki różowe:-)wiec musi byc dobrze !! Wiesz ze w Twoim stanie najgoszy jest teraz stres!! wiec mysl pozytywnie i odpoczywaj!! Trzymam kciuki zeby lekarz Cie przyjal !!
Kasiu jestes KOCHANA az sie poryczalam po tym co napisalas:zawstydzona/y: ,ale dziewczynki
jestescie takie kochane :-) .
Moze to dobry znak ze ja zrobilam sie taka beksa teraz bo na poczatku to podobno
normalne takie zmienne nastroje, a i jeszcze niedobrze mi teraz ide sie polozyc na
godzinke bo o 10 ide do gina tzn pojde na autobus bo to strasznie daleko a dzis
tam strasznie zimno jest :-(
Dzieki Kasiu 3 maj kciuki kolo 11 prosze

Dorotka! Trzymam kciuki bardzo mocno! Wczoraj zapalilam dodatkowa swieczuszke w kosciele za wszystkie staraczki i pomodlilam sie za nas. Bedzie dobrze :tak:.

Wiem, ze chcesz jak najszybszego potwierdzenia, ale jak masz 2 kreseczki, to jestes w ciazy i gin Ci nic nowego nie powie. Ale jak Ci zleci badania krwi, to moze faktycznie poczujesz sie bardziej komfortowo.
Sama stracilam fasolinke, to wiem jak sie czujesz. I ten strach moze bedzie Ci towarzyszyc, ale dla Malenstwa staraj sie myslec pozytywnie.
Jest na BB taki specjalny watek ``ciaza po poronieniu`` i wszystkie dziewczyny sa po przejsciach i niektore juz w ciazy i wszystko jest OK. Niedawno urodzil sie pierwszy ``watkowy`` dzidzius, a dwie lutowki sa na ``wysypaniu``.

Majeczka, Electra, Loretka, Lunia ... rozumiem nasz babyblues... Jak to jest, ze gdzie sie czlowiek nie obejrzy, to widzi brzuchate baby, albo z dziecmi :szok:...
A musi przyjsc pora i na nas :tak:

Loretka! Przeslodkie masz to zdjecie dzidziusia z pieskiem. Czy moglabys mi napisac skad mozna to sciagnac? Bo ja jestem ``psia mama``.

Maniola! Pozdrowionka. Zrob cytomegalie i toxo przed ciaza. A potem mozesz powtorzy w ciazy. Toxo, wbrew obiegowym opiniom, najlatwiej sie zarazic sie od surowego miesa. Jak masz domowego kota, to niech ktos inny sprzata kuwete i powstrzymaj sie od glaskania obcych.

Kasia Powodzenia w starankach...

MILEGO DNIA STARACZKI!!!!! Na zielono, bo nadzieja...

Dorotka! Trzymam kciuki bardzo mocno! Wczoraj zapalilam dodatkowa swieczuszke w kosciele za wszystkie staraczki i pomodlilam sie za nas. Bedzie dobrze :tak:.

Wiem, ze chcesz jak najszybszego potwierdzenia, ale jak masz 2 kreseczki, to jestes w ciazy i gin Ci nic nowego nie powie. Ale jak Ci zleci badania krwi, to moze faktycznie poczujesz sie bardziej komfortowo.
Sama stracilam fasolinke, to wiem jak sie czujesz. I ten strach moze bedzie Ci towarzyszyc, ale dla Malenstwa staraj sie myslec pozytywnie.
Jest na BB taki specjalny watek ``ciaza po poronieniu`` i wszystkie dziewczyny sa po przejsciach i niektore juz w ciazy i wszystko jest OK. Niedawno urodzil sie pierwszy ``watkowy`` dzidzius, a dwie lutowki sa na ``wysypaniu``.

Majeczka, Electra, Loretka, Lunia ... rozumiem nasz babyblues... Jak to jest, ze gdzie sie czlowiek nie obejrzy, to widzi brzuchate baby, albo z dziecmi :szok:...
A musi przyjsc pora i na nas :tak:

Loretka! Przeslodkie masz to zdjecie dzidziusia z pieskiem. Czy moglabys mi napisac skad mozna to sciagnac? Bo ja jestem ``psia mama``.

Maniola! Pozdrowionka. Zrob cytomegalie i toxo przed ciaza. A potem mozesz powtorzy w ciazy. Toxo, wbrew obiegowym opiniom, najlatwiej sie zarazic sie od surowego miesa. Jak masz domowego kota, to niech ktos inny sprzata kuwete i powstrzymaj sie od glaskania obcych.

Kasia Powodzenia w starankach...

MILEGO DNIA STARACZKI!!!!! Na zielono, bo nadzieja...
dzieki Ci bardzo jestes kochana :-) wszytskie jestescie kochane :-)
Ja nie moge tego czytac bo placze :-) i dzis sciga mnie non stop do ubikacji
kupe mam non stop ale to chyba se stresow :angry: i dzis strasznie mi niedobrze
:-) a to chyba dobry zank :-) .
Wiem ze gin . nic wiecej mi nie powie ale wiecie jak to jest jak gin.potwierdzi
3 majcie za mnie kciuki kolo 11 bo gin jest od 11 do 13
Musi mnie przyjac :-) oj oj jak mnie jest niedobrze

reklama
dzien dobry kochane po likendzie:-)
dorotko gratuluje:-)
a ja jestem zmeczona jak kon po westernie.....ostatnie dwa dni spedzielismy w naszym nowym domku,do ktorego chcemy sie wprowadzic na poczatku marca amnie sie wydaje ze roboty nie ubywa nic a nic....polozylismy kafelki w lazience,pomalowalismy czesc pokoi,musimy jeszcze wymienic drzwi wejsciowe i dwa okna,pomalowac reszte pomieszczen,dojsc do ladu z pradem i ogrzewaniem....i milion innych rzeczy o zakupach niewspomne ale to takie zakupy ze tylko moj M sie moze z nich cieszyc:-Drury,kolanka, rureczki,zaslepki itp;-).Ja kupilam lampy M powiesil i wiecie co? Zaraz sie zrobilo jak w domu...pomimo tego ze nie ma jeszcze zadnych mebli...no i wczoraj otwarlismy sezon grilowy hihihi....
Z tego wszystkiego to przestalam sie zastnawiac jakie mam dni i czy to JUZ dzis:) stracilam rachube ale moze to lepiej....
zycze Wam milego dnia:-)

Do góry