reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

No my wczoraj się staraliśmy :-p. Zabawnie było, bo co jakiś czas przerwa i kołysanka dla Janka :-p. A po robienie biegiem mleka :-D. Ale raczej nic z tego, bo jakoś nie widzę objawów ewoluowania. No ale u mnie coś stwierdzić to jak narazie jest kosmos :-/.
anets wygrzać się, gardło płukać miodem z cytryną i władować w siebie troche optymizmu!

reklama
Tak duzo mówilyscie o chorubskach ze rozsklada mnie.Biore od kilku dni leki homoepatyczne ale czuje ze to nic tego czuje jak bym miala goraczke.
Anets kochana Ty się kuruj, zmartwiłaś mnie bardzo. Miodzik z mlekiem, dużo wit c, może posmaruj się jakimś smalcem z borsuka czy psa, pomaga, naprawdę.

Dzięki dziewczyny.
Termin @ mam dopiero za 4 dni, ale wiecie... jutro taki dzień fajny...:-);-)
Klaudusiu, trzymam mocno kciukasy za 2 kreseczki, ale wydaje mi się, że może być za wcześnie. Zobaczymy

Przepraszam, że mnie tutaj tak mało ale właśnie wrócił mój M i idę go troszkę pomeczyć hihi
dobranoc

Czesc dziewczynki :-)
nawet nie wiem o czym dzis pisalyscie bo jeszcze nie poczytalam :-) zaraz sie za to zabiore
u mnie dzien minal fajnie od rana 12 godzin w pracy po pracy poszlam z M do restauracji :-)
na kolacje ,spacer zaliczylismy i wogole jakos dzis tak fajnie :-) , mam nadzieje ze Wam
tez minal dzien fajnie :-)

zdjecia tej dziewczynki,ale spojrzcie ile radosci jest w jej oczach i sily.
Agbar wiesz dlaczego zapytalam o twojego nicka ,poniewaz w jezyku arabskim to slowo oznacza :wielki,ogromny,silny
milego popoludnia ,sciskam i pozdrawiam

Kolezanka mnie oswiecila juz wczesniej co do mojego nicka:-)a ze jestem osoba wierzaca w rozne znaki,sygnaly, tajemne moce to wierze ze to ze akurat takim nickiem operuje tez cos dla mnie znaczy.....
nie smiejscie sie ze mnie:zawstydzona/y:urodzilam sie 13 w niedziele i tak jakos kocham symbole:zawstydzona/y:

Widze ze jutro wiele dziewczyn testuje ja chyba tez z samego rana zatestuje cos mie sie tak wydaje hi choc nie spodziewam sie wiele bo to przed terminem ale juztro taki fajny dzien :-)
Dajcie jutro zanc co wam wyszlo z testowanka

agbar77 nio to super jesteś silna :-) ale sie fajnie zlozyl ten nick
Anets Ty Kochana uważaj na siebie!! polez lepiej i herbatka z soczkiem malinowym - mnie pomogła ostatnio:tak:
Kluliczek to juz niedlugo beda owoce staranek:-):-) My sie zaraz idziemy starac hehe;-);-);-):tak::-D
majeczka02 Ty to potrafisz podniesc "na duchu" :-)
Klaudia Trzymam mocniutko !
Doorotko no to fajny mialas wieczorek !!

Zmykam już na staranka :-);-):tak::-D noi rano musze wstawac
3majcie kciuki:-D

Jesli chodzi o ciaze a prace to troche sie na tym znam i wiem ze jak Masz normalna
umowe na jakis czas np do 2012 roku umowe o prace to nie ma prawa cie zwolnic
pracodawca jak jestes w ciazy , a pozatym na chorobowym tez nie zwolnia pracownika.
Tak kobieta jest chroniona po 3 miesiacu ale np jak mam umowe na 3 miesiace i
w drugim miesiacu pracy jestem juz w ponad 3 miesiacu ciazy to pracowadawca musi
przedluzyc umowe do dnia porodu :-).
Jesli jest normalna umowa o prace to nie moze zwolnic kobiety w ciazy nawet jak ona jest
w 1 miesiacu ciazy a pozatym chorobowe takiej kobiety jest 100 % :-)
takze nic tylko sie przyznawac albo isc na chorobowe :-)

reklama
Czesc Dziewczynki! Wlasnie zwrocilam z finskiej wersji studniowki (pracuje w liceum) i padam na nosek, ale chcialam Was podczytac bo 2 dni zaleglosci mi sie zrobily.
Tu jest DUUUUZO skromniej niz w Polsce, wspolna uroczysta kolacja ( w szkolnej stolowce :szok:) a potem program artystyczny. Bylo troszke nudno, ale ``odfajkowane``.
Za to od jutro mam ferie zimowe. Cale 10 dni!!!!!

Teraz ustosunkuje sie do postow o starych d... :laugh2:

No dobra, a co ja mam w takim razie powiedzieć. :-) W grudniu skończyłam 35 lat. Kto da więcej???

Ja dam wiecej!!!!! 42 tez skonczone w grudniu. :szok:... ale czuje sie jak dwudziestka (od czasu do czasu ;-)).

Pewnie, ze biologicznie jest zdecydowanie gorzej (jesli chodzi o staranka), ale wiek dal mi jakis wewnetrzny spokoj ... I czuje sie duzo szczesliwsza teraz niz w wieku 20-30 lat. Wiec nie bojcie sie ``starzenia`` :-). Dojrzaly wiek ma swoje atuty.

Ten piekny test cytowany przez Klaudie zreszta chyba tlumaczy co ja tu z Wami robie :rofl2:

A propos testowania, trzymam goraco za wszystkie testujace, mnie tez skreca i korci (chociaz to dopiero pierwszy miesiac staranek). Omijam apteke szerokim lukiem, bo wiem, ze jak kupie test to momentalnie go obsikam....

Czekam do piatku rano. I bede meldowac ``z frontu``. Trzymajcie sie laseczki i dobranoc.

Do góry