reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Klaudiu, prześliczny tekst... I mnie spociły sie oczka... I pomyśleć, że jeszcze parę latek temu nie czułam tego wszystkiego... Wiedziałam, że macierzyństwo pewnie jest czymś wspaniałym, ale tak dogłębnie i prawdziwie czuję to dopiero teraz... Mama i Teściowa opowiadały mi, że miłość do dziecka jest najsilniejsza ze wszystkich uczuć na świecie... Wtedy myślałam, że najbardziej na świecie kocham mojego Męża...Jak pojawiła się Pati, zrozumiałam, o czym mówiły... O najbardziej bezinteresownym, oddanym, ofiarnym i największym z uczuć... O tym, że pokrajane po porodzie dupsko, które boli przy każdym ruchu wcale nie jest takie ważne, gdy maleńka Kruszynka domaga się wzięcia na ręce i ukołysania... O tym, że mimo nieprzespanej nocki z powodu kolki Maluszka, wstajemy bladym świtem i radujemy się bezzębnym uśmiechem... O tym, że najzwyklejszy katar u naszego Skarba jest dla nas poważnym, spędzającym sen z powiek problemem...
Bardzo podobał mi się ten fragment o dotykaniu przez dziecko po raz pierwszy sierści psa... Moja Patulka jest bardzo ciekawym swiata, radosnym Ludkiem... Zawsze, na widok psa, kotka, czy też ptaszka, podskakuje z uciechy w wózku... Dzis na spacerku widziałyśmy jak gołebie jadły pokruszoną bułkę. Zatrzymałyśmy się, Patunia z błyszczącym z podniecenia oczkami, z zaróżowionymi policzkami patrzyła na nie i wciąż radośnie wykrzykiwała: "golomby" i "leby" ( tzn. że gołąbki jedzą chleby:)). A ja patrzyłam na Nią. I byłam najszczęśliwsza na swiecie, że Ją mam, że mogę pokazywać Jej świat, że mogę się cieszyc Jej radoscia.

reklama
mama pati Pięknie to ujełaś...Jak czytałam relacje z waszego spacerku. To widziałam Ciebie i Patunie...Jej uśmiech...blask oczu... I Ciebie...i przez chwilę tez wyobraziłam sobie siebie...i...
Przypomiałam sobie jak ja byłam taka mała...mama nigdy mnie samej nie zostawiała...zawsze tuliła...pokazywała...tłumaczyła...jest moją przyjaciółką.

Elektra a gdzie przebywasz jak mozna wiedziec?

Hej:) niedaleko Ciebie - w Grecji

o matko jedynaca;-)to tylko ja stara doopa jestem:szok:
dziewczyny nie zalamujcie mnie plisssss.....ja w marcu koncze 31 ....:zawstydzona/y:
prawko zrobilam 5 lat temu,zdalam od razu...i daty egzaminu nigdy nie zapomne bo to w Sylwestra bylo :-Dwiec mialam co oblewac:).....

To ja tez stara dupa ;-):tak: 31 w maju :-):-)

Ja tu do Was nie pasuję bububuuuuuuuuu.

Co za glupotki Ci chodza po glowie????;-):baffled: jakie nie pasuje????:-):-) Dziewczyny - prosze wypisac Lorete iiiiiiiiiihihihihihihihihi:rofl2:

loretka co ty wypisujesz?? stara dupcia to je jestem, w grudniu skończę 32latka, a czuję się jak dwudziestka:-D to co ja mam dopiero powiedziec?? chyba ja tutaj nie pasuję, hehe

I nastepna stara dupcia....:rofl2:

No dobra, a co ja mam w takim razie powiedzieć. :-) W grudniu skończyłam 35 lat. Kto da więcej???

:rofl2::rofl2::rofl2:

Która następna ??
Która chce być mama jesienną cioo?? bo jak jak zwykle bardzo chętnie ;-):tak:

Ja tez!!!!ja tez!!!!!! :tak::tak::tak:

Dziewczyny ten tekścik jest specjalnie dla wszystkich starających się. Z głębi serca. Trochę przydługi, ale baaaardzo prawdziwy. Ilekroć go czytam, to ryczę jak bóbr.

Przepieknie napisane. Dzieki Klaudia. :happy:

Loreta a myślałam,że jestem tu sama:tak: Niedługo zmykam spać. Może uda mi się zasnać przed powrotem M. Bo on sobie pazurki dziś na mnie ostrzy:eek:...a ja dziś padam...choć cały dzień sie leniłam...

Agbar moge zapytac skad wziela sie nazwa Twojego nicka Agbar?

mozesz spytac;-)AGnieszka to ja i BARtlomiej -kolega maz:-)

Witaj Gusiu, ja jestem. Dopiero wieczorami mogę tu zaglądnąć bo w pracy nie mam szans.
Dziewczyny piszecie, że stare dupcie jesteście bo macie 25,26,27 lat. A co ja mam powiedzieć. W październiku będę miała 30 lat, zupełnie to do mnie nie dociera, bo wydaje mi się, że zatrzymałam sie na 17 latkach i tak tkwię. Czasami tylko wracam do rzeczywistości, jak spojrzę w lustro. Hi,hi.
czytając wasze posty czuję się bardzo stara. O prawku wam nie napiszę, bo robiłam je 11 lat temu. A wtedy to jeszcze się zdawało na "maluchach". Zdałam za drugim razem.
O studiowaniu Wam nie napiszę, bo studia skończyłam w 2003 roku (broniłam się juz z brzuszkiem), więc też dawno to było.
Nawet z Monik o budowaniu domku sobie nie pogadam, bo też juz zbudowałam 2 lata temu, a teraz inna technologia to juz jest

przebijam:-Dmam prawie 31;-)

loretka co ty wypisujesz?? stara dupcia to je jestem, w grudniu skończę 32latka, a czuję się jak dwudziestka:-D to co ja mam dopiero powiedziec?? chyba ja tutaj nie pasuję, hehe

noooo ciebie nie przebije ale czuje sie lepiej wiedzac ze nie tylko ja jestem stary doopalon:-Dale tylko w metryce....bo jak patrze w lustro to nie widze tej trzydziechy a i w duszy wiecznie mloda;-)

aaaaaa Klaudia teraz przeczytalam ze ty nas calkiem przebilas hihihi...jestesmy z toba ;)

reklama
Do góry