reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
nenius cieszę sie,że ze zdróweczkiem już lepiej :-):tak:(teraz mnie cos próbuje złamać)

nie dawaj się! Zdróweczka!!!

nenius ooo jak milo ze wrocilas i dobrze ze wyzdrowialas:-):-)
ja jeszcze leze w lozeczku ale juz nie mam tem wysokiej tylko gardlo podobnie jak ty!
nooo troszke do nadrobienia masz;-);-)

no ja też jeszcze zdrowa nie jestem ale pomału pomału do przodu :-)
Myślę, że dorwało nas to samo paskudztwo. Bo ja też miałam bardzo wysoką gorączkę :tak:, no i gardło...

Kiedy ja to wszystko nadrobię?????????? Ktoś jeszcze w ciąży???????????

Ok Dziewczynki, ja zmykam do domku zanim dopadnie mnie deszcz...a tam jak zwykle pelno do zrobienia... do zobaczenia pozniej :-)

Czesc Dziewczynki Na Po 14,5 Godzinach Nocnej Pracy Spalam 3 Godziny
Nie Wiem Dlaczego Ale Nie Chce Mi Sie Spac Zmeczona Jestem
Ale Jakos Jak Sie Obudzilam Po 3 Godzinach
To Juz Usnac Nie Umialam Hi :-)

Dorotko ale musisz miec ciezka prace bo tyle godzin i jeszcze na noc...
Wypoczywaj ..moze nie mozesz spac ze zmeczenia roznie to bywa!

Kasiu Moze Masz Racje Ze Nie Moge Spac Ze Zmeczenia :-) Ale Nie
Ma Zle Mam 4 Dni Wolnego Wiec Odpoczne Jeszcze :-)
Ja Pracuje Na Stacji Paliw Shell :-) Za Kasa Stoje
Pracuje Po 12 Godziin Od 6 Do 18 I Od 18 Do 6 Ale Jakos Wczoraj
Wyjatkowo Wyszlo Dluzej Hi Hi

Witam, witam, witam! Ja dzisiaj dopiero teraz, bo raz, że byłyśmy na długasnym spacerku z Pati, a dwa, to Tatuś-Mężuś kompa okupował:)

Neniuś i Kasia J82 - zdrowiejcie szybciutko nam szybciutko! A Ty Majeczko - nie daj się!

Edzka-it - Fajnie, że znowu jesteś z nami

Betiinka - Oby te spodnie jeszcze przez najbliższe miesiące się nie dopinały:)!

Majeczko - Wiesz, z tymi komórami i kompami to ponoć 100% racji :((( A dla mojego Kochanego to podstawowe narzędzia pracy:(((((

Dziewczyny, widziałam, że rozmawiałyście na temat witaminek dla staraczek i dla cieżarnych. Pamiętam jak byłam w ciąży z Pati i oczywiście chciałam jak najlepiej dla Fasolci i pytałam ginka o te witaminki. I wiecie co mi powiedział? Ze to tylko takie napychanie kieszeni producentom. A skoro jem wszystko, nie wymiotuje za bardzo, to organizm raczej niedoborów nie będzie miał. Wszak nasze babcie witaminek nie wcinały... Jadły całą zime kartofle ze skwarkami i zsiadłym mlekiem a dzieci zdrowe się rodziły. Poza tym, większość witaminek kumuluje się w organizmie - i naszym i Fasolki, co ponoć dla tego Maluszka wcale nie jest korzystne. Okazuje się, że nadmiar witamin w ciąży może być przyczyną alergii u dzieciaczka jak już będzie na tym świecie. Aha, i jeszcze coś mowił o nadmiarze wapnia i fosforu, który potem zakłoca gospodarke wapniowo-fosforowa u dzidzi, co wychodzi na badankach krwi na wiele miesięcy po porodzie.
Tak więc ja witaminek zaniechałam... Pod koniec, jak hemoglobina leciała w dół, buraczki i żurawina wychodziły mi uszami, ale producentom witaminek zarobić nie dałam...

Aha, zapomniałam się pochwalic:) Dzis na spacerku wstąpiłyśmy z Pati do szmateksu. I kupiłam sobie 4 cudo ciuszki:))))))))))) Takie już na wiosnę - śliczną spódnicę, sweterko-płaszczyk i dwie bluzeczki. Teraz już się piorą, a ja jestem cała w skowronkach:)
Buziaki i miłego dnia!!

reklama
Mamo Pati Cos Musi W Tym Byc W Tych Witaminkach Ale Ja Jakos Jestem Za Ich Braniem Moze Nie Az Tak Do Przesady Ale Jednak Jestem Za Ich Braniem
Wiesz Ja Mam Troche Inne Doswiadczenie Bo Ja Ogolnie Mam Problemy
Z Kriwa Czesto Mam Wielka Anemie Z Braku Zelaza We Krwi :-(
Poniewaz Moj Cudowny Organizm Nie Wchlania Zelaza
Droga Pokarmowa :-( Mialam Juz Transfuzje Krwi I To Sporo I Co Roku Laduje
W Szpitalu Na To Samo Grozi Mi Do Dzis Ze Moze Sie Skonczyc
Na Zastrzykach Zelaza Do Konca Zycie :-(
I Po Ostatniej Wizycie W Tamtym Roku W Szpitalu Po Takiej Diagnozie
Ja Sie Zaparlam I Sama Kupywalam Sobie Zelazo W Tabletkach
W Aptece Bez Recepty I Poszlam Sobie Zbadac Krew I Mialam Super Wyniki
Jak Nigdy Oczywiscie Jak Bralam Zastrzyki Tez Byly Super :-)
Ale Wiesz Postatanowilam Zaryzykowac Bo Wiedzialam Ze Nic Nie Strace
I Sie Udalo I Tak Samo Jest U Mnie Np Z Wutaminami Ze Mnie Pomagaja :-)

Do góry