reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Dziewczynki chyba z moim maleństwem jest cos nie tak, właśnie byłam w ubikacji i na papierze toaletowym zobaczyałam zabarwiony krwią sluz. Nie wiem co robić chyba muszę jechać do lekarza:no:

Pixellko może ty mi coś doradzisz ?

Kurcze strasznie sie boję

PYSIU - dzwoń do lekarza albo od razu jedź. Plamienia na pocątku ciąży zdarzają się często ale trzeba dmuchac na zimne. I przede wszystkim sie nie denerwuj!

O Katarzynak83 do nas wpadła:) jak się czujesz?
A dziękuję, coraz lepiej!! Miałam ostatnio trochę bóle brzucha ale teraz już przeszło. Siedzę w domku na zwolnieniu i odpoczywam... Moje Maleństwo ma juz ponad 10 cm a pamiętam jak niedawno pisałam na tym wątku i miałam tyle wątpliwości :tak:
Trzymam za Was wszytskie mocno kciuki!:tak::tak::tak: No i przesyłam fluidki ~~ ~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~~~
Kasiu, a jak Twoje samopoczucie??

A dziękuję, coraz lepiej!! Miałam ostatnio trochę bóle brzucha ale teraz już przeszło. Siedzę w domku na zwolnieniu i odpoczywam... Moje Maleństwo ma juz ponad 10 cm a pamiętam jak niedawno pisałam na tym wątku i miałam tyle wątpliwości :tak:
Trzymam za Was wszytskie mocno kciuki!:tak::tak::tak: No i przesyłam fluidki ~~ ~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~~~
Kasiu, a jak Twoje samopoczucie??

10cm - wow to już spore:) a ja będe testowała w wigilję - trzymaj kciuki.
nie wierzę że sie udało. Nie chce sie nakręcaj. wolę myśleć ze nic z ego i się miło zaskoczyć niz czekać, doszukiwać objawów a później niepotrzebnie rozczarować.

Pysiu - wszystko będzie dobrze, daj znac co powie lekarz i się nei denerwuj!

10cm - wow to już spore:) a ja będe testowała w wigilję - trzymaj kciuki.
nie wierzę że sie udało. Nie chce sie nakręcaj. wolę myśleć ze nic z ego i się miło zaskoczyć niz czekać, doszukiwać objawów a później niepotrzebnie rozczarować.

Pysiu - wszystko będzie dobrze, daj znac co powie lekarz i się nei denerwuj!
Kasiu, masz rację z tym, żeby się nie nastawiać choć sama dobrze wiem, że to bardzo trudne ;-)
Kurcze, ale jeśli jednak w Wigilie wyjda II bo będa Wasze najwspanialsze Święte - tego Ci z całego serca życzę! Będę na pewno trzymać kciuki!!!!!:tak:

Pysiu, Kasia ma rację, dzwoń lub idz do lekarza. To na pewno nic groźnego ale plamienia w ciązy trzeba zawsze zgłaszać lekarzowi. Może dać Tobie leki na wszelki wypadek żeby takie plamienia się nie powtarzały. (ja tekie brałam na początku ciąży) Bedzie na pewno dobrze, tylko dla własnego spokoju skontaktuj się z lekarzem.

Dziewczynki chyba z moim maleństwem jest cos nie tak, właśnie byłam w ubikacji i na papierze toaletowym zobaczyałam zabarwiony krwią sluz. Nie wiem co robić chyba muszę jechać do lekarza:no:

Pysiu, tylko spokojnie, wszystko bedzie dobrze! Daj koniecznie znać!

kochana tak jak pisza dziewczynki na poczastku leekke plamienia maja miejsce,ale faktycznie smigaj do lekarza upewnic sie co i jak!!!! na pewno jest wszystko dobrze,ale faktycznie lepiej dmuchac na zimne!!! jak tylko wrocisz daj znac co powiedzial lekarz,ok?czekamy wszystkie,buziki!!!!

pysiu, idź do lekarza, koniecznie...może potrzeba jakichś hormonków ... luteinki czy czegos w tym stylu...na usg pewnie nie bedzie nic widać ale to nic...
wiele osób ma plamienia w terminie @ ale lepiej to sprawdzić...

reklama
Pysiu wszystko bedzie dobrze, nie denerwuj sie na zapas. Stres tu w niczym nie pomoze a moze wrecz zaszkodzic. Ja ostatnio sie dowiedzialam, ze kolezanka mojej znajomej nie wiedziala ze jest w ciazy az do 5 m-ca. Troszke to dla mnaie dziwne, ale miala normalnie okres - no pewnie mniejsze plamienia a dzidziusia nie planowali. Teraz bardzo sie cieszy i wszystko jest w porzadku z dzidzia. Lekkie plamienia zawsze moga sie pojawic, ale tez bym chociaz zadzwonila do lekarza potwierdzic, ze nie masz sie czym przejmowac. 3mam kciuczki. BEDZIE DOBRZE!!!

Droga "szkotko" a Ty nie masz dziś owulki????

Witam Martyna76. Wiem, ze moj suwaczek pokazuje owulke dzisiaj, ale ja mysle, ze chyba juz wczoraj byla (z obserwacji sluzu i z testow owulacyjnych). Z mezem przytulalismy sie przedwczoraj i wczoraj. Ja chcialabym jeszcze dzisiaj dla pewnosci, ale maz mowi, ze chyba jego plemniczki potrzebuja troszcze czasu na regeneracje, bo czuje ze jest ich troszke mniej, a wogole jest troszke slaby :tak::-):tak:. Ja go rozumie, zreszta czytalam, ze codzienne przytulanki wcale nie sa dobre:tak:W poprzednich m-cach staralismy sie przytulac co 2, 3 dni, niestety nie wychodzilo. W tym m-cu chcielismy troszke czesciej, ale natury nie da sie przeskoczyc i mysle, ze jutro sprobujemy:happy2::happy2::happy2: Zobaczymy. Bede testowac poczatkiem stycznia.

Mam tylko maly dylemat. Zawsze bolaly mnie mocno piersi. Tylko teraz sie zastanawiam czy to bylo na owulke czy raczej na przyjscie @. W tym m-cu tez nie bolal mnie jajniczek jeszcze hmmm i nie wiem co o tym wszystkim myslec....?:confused:

Pozdrawiam wszystkie

Do góry