reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witajcie z poniedzialku! :-D
martynko222 bardzo mocno trzyma kciuki za Ciebie!
ja dopiero usiadłam do komputera po wizycie u lekarza. jakoś nie miałam ochoty wcześniej. :-( szanowny pan ginekolog powiedział mi,że ten pęcherzyk nie jest w macicy tylko w jajniku!!! myślałam,że go uduszę. cały tydzień się stresowałam,a tu się okazuje,że czegoś nie dopowiedział na poprzedniej wizycie. :angry: na moje jajniki wielopęcherzykowe powiedział,że z tym można żyć normalnie,że to nie szkodzi ani zdrowiu ani życiu. co do podwyższonej prolaktyny to oznajmił,że nic mu nie mówi ten wynik! jestem wściekła!!!
o mamuniu to ci sie lekarz trafil!!!!! :baffled: podwyższona prolaktyna moze wiele rzeczy oznaczac a miedzy innymi blokuje owu!!!!
Nadmiar prolaktyny (hiperprolaktynemia) może być odpowiedzialny za bezpłodność oraz zespół amenorrhea-galactorhea. Prawidłowe stężenie tego hormonu to mniej niż 20 ng/ml - oprócz ciężarnych i karmiących. Prolaktyna niekiedy polimeryzuje. Powstała forma jest biologicznie nieaktywna, ale jest wykrywana w niektórych testach. W takim przypadku otrzymuje się wysoki poziom prolaktyny przy braku objawów chorobowych.

hej dziewczyny sorry że teraz dopiero pisze musialam jakoś dojść do siebie...
test negatywny... czekam teraz na @ bo zamierzam odpucić... będzie bez wyliczen, testów tylko przyjemność i seks!!! a w styczniu wizyta u specjalisty...
nie dostanę prezentu od mikołaja ... przykro mi bardzo, mój mąż też się bardzo zawiódł...ale mamy plan może się uda... następnym razem.
pozdrawiam!
przytulam mocno ale z tego co dalej wyczytalam @ nadal nie przyszla wiec poki @ nie ma jest NADZIEJA!!!!!;-)

Witajcie moje kochane dziewczynki, zrobiłam test ( o 4 rano) i co i .............................. II kreseczki zobaczyłam na teściku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D Faktycznie to one wyglądały tak I I chyba jutro jeszcze polecę na betkę dla pewności i dopiero po drugiej powiem M, tylko nie wiem czy tyle wytrzymam:-)
Teraz co chwilka sprawdzam czy ta drga kreseczka nie zginęła:zawstydzona/y:
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:rofl2::-D

Witajcie Dziewczyny!

Postanowiłam dołączyc do Was :-), wcześniej byłam na wątku "ciąża po poronieniu".
Pozwolę sobie krótko się przedstawić, żebyscie wiedziały z kim macie do czynienia ;-). Jak juz napisałam wcześniej byłam na wątku ciąża... ponieważ jestem po pewnych przeżyciach. Nie będę o tym mówić bo to nie ten wątek, no i nie bedę psuła dobrego nastroju :-). Teraz jestem (jesteśmy) na etapie ponownego starania się, niestety narazie nam nie wychodzi :-(, dlatego tu jestem... Może jakoś uda mi sie przez to wszysko razem z Wami przejść :-).
Pozdrawiam Was serdecznie :-) i gratuluję zafasolkowanym :-)
Witaj !!!!;-)
O kurcze Pysiu jak sie ciesze :-):-):-) czulam ze tak bedzie :-):-):-)
A dzis jest chyba fasolkowa niedziela bo u mnie też II!!!:-D:-D:-D:-D ta druga nadal slabsza ale juz calkiem widoczna :-D:-D:-D:-D
Ale wiecie co.. jak juz je zobaczylam to pierwsza mysl "o nie! bede gruba!" to juz chyba hormonki.... Pysiu chyba bedziemy mamusiami!!!!
GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pysiu, Aga dołączam do Was. Mnie też wyszły dwie piękne grube, czerwone krechy.:tak:
Nic mężowi jeszcze nie mówie, bo sama nie moge w to uwierzyć. Zrobiłam zdjęcie testu na wypadek gdyby kreski zniknęły, ale jutro zrobie betkę. Zaraz zadzwoniłam do przyjaciółki i umowiłam sie na spotkanie. Ona pierwsza sie dowie i podpowie jak w zaskakujący sposób powiedzieć mężowi i rodzince.
A może Wy macie jakieś super pomysły?? Pomóżcie, prosze!!
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D
jeszcze nigdy tego slowa 3x w jednym poscie nie napisaiam! :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Poproszę troszeczkę fluidków, bo też czekam z niecierpliwością na testowanie! Może za tydzień w niedzielę to ja pochwalę się II kreseczkami choc nadziei mało!
Miałyście jakieś objawy?
w. kropeczko, kinguś dziękuję Wam, że o mnie pamiętacie! Mało tu zaglądam, bo jakoś mi ostatnio ciężko! Wrócę na pewno, może w nowym 2009 roku z nowymi siłami starankowymi!
Wam życzę z całego serca szybkiego zafasolkownia!
Pozdrawiam również wszystkie pozostałe dziewczyny i również zaciskam kciuki za Wasze starania!
Witaj słonko fajnie ze zajzałas!!!! :tak: kumuluj sily do staranek i do zobaczenia na Staraczkach 2009 :-D

U mnie już 4 dzień rotawirus u córki więc juz mam dosyć zygów i kupek chyba na rok :-)....no na pół, bo jak sie malenstwo pojawi to znnowu bedzie ulewanie, kupki 5x dziennie i nieprzespane nocki....
lece bo mi diabełek dom demoluje buziaki
o bidulko wspolczuje i tobie i córci! a jak spojzalam na twoj suwaczej to oczy mi z orbit wyszly! juz 12tc!!!! wow! jak sie czujesz?! :nerd:

A ja mam mrowienia w brzuchu i dziwne odczucia...a po prawej stronie-jakby nerka-nadal boli...temperaturka skoczyla wczoraj na 37 i taka jest też dzisiaj...czekam imierzę cierpliwie:tak: trzymajcie kciuki!
kciuki juz zacisniete !!!! a kiedy termin!?

A ja kochane oblalam egzamin ale nastepnym razem bedzie lepiej mialam tyle roboty ze nie mialam czasu przez 3 dni do was zajrzec:-(a tu prosze fasolinki sie posypaly:-Dtak sie kochane ciesze
Buziaki i milego dnia zycze:tak:
buuuu...... szkoda :-( wiem jak to przykro sie robi po nie zdanym egz! ja zdalam za 3 razem! co i tak bylo rekordem w mojej rodzinie bo najstarszy brat za 7x a drugi za 4x! :-D
..... a ja w sobote powozilam naszym kombi!!!!!!!!!!!!!!1:rofl2: mialam wrazenie jakbym na bangi sakakala! :baffled:

Czesc Dziewuszki
Nie wiem czy mnie pamietacie jeszcze czytam Was regularnie ale skoro zaczynam ponownie starania od maja to tak za bardzo sie nie udzielam na forum. Gratuluje Pysiu Agnieszko i Mitemil jak weszlam dzis na forum po dluuuuugiej przerwie to az lzy szczescia mi polecialy tak bardzo sie wzruszylam. Mialam szczescie ze dzis weszlam :)))))))))) Pozdrawiam Wszystkie Staraczki.
Lilu bede z Toba w maju bo wtedy zaczynam staranka tak nam sie zycie ulozylo ze na razie zaprzestalismy ale wkrotce zaczniemy to tylko 5 miesiecy :))))))))))))) Naprawde Dziewuszki bardzo sie ciesze z nowych FASOLEK pozdrawiam Was wszystkie.
Alex a co u Ciebie Kochanie odezwij sie
Witaj !!! i oczywiscie ze pamietamy! ja tez w zasadzie od kwietnia/maja bede sie starac! wiec juz nas sie gromadka robi! :tak:

reklama
hej dziewczyny sorry że teraz dopiero pisze musialam jakoś dojść do siebie...
test negatywny... czekam teraz na @ bo zamierzam odpucić... będzie bez wyliczen, testów tylko przyjemność i seks!!! a w styczniu wizyta u specjalisty...
nie dostanę prezentu od mikołaja ... przykro mi bardzo, mój mąż też się bardzo zawiódł...
ale mamy plan może się uda... następnym razem.
pozdrawiam!

czyli czekany na powtórke testu....... a plan na przyszły cykl bardzo obiecujący - bez wyliczeń, testów .... tylko przyjemność... a może już nie będzie następnego cyklu .... :tak::tak:

Dziękuję dziewczynki nie ma załamki mamy więcej czasu na przygotowanie się na dzidziusia!! Wyluzować- to chyba tylko jedyna rada!! Na szczęście mam @ jak w zegarku. Nię bedzie obliczeń sex dla przyjemności dzidzia pojawi się pewnie jak nie będzie ciśnienia... oby ;-)

czyli przyjemność i jeszcze raz przyjemność ... z takim nastawieniem napewno sie uda ... powodzenia :tak:

Witajcie moje kochane dziewczynki, zrobiłam test ( o 4 rano) i co i .............................. II kreseczki zobaczyłam na teściku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

GRATULACJE I szczęśliwych 9 miesięcy z maleństwem pod serduszkiem :tak:

Witajcie Dziewczyny!

Postanowiłam dołączyc do Was :-), wcześniej byłam na wątku "ciąża po poronieniu".
Teraz jestem (jesteśmy) na etapie ponownego starania się, niestety narazie nam nie wychodzi :-(, dlatego tu jestem... Może jakoś uda mi sie przez to wszysko razem z Wami przejść :-).
Pozdrawiam Was serdecznie :-) i gratuluję zafasolkowanym :-)

witam serdecznie i życze sukcesu II kreseczek ...... a trafiłaś na okres świeżych fluidków, więc pewnie długo tutaj nie zagościsz ......................:tak:

A dzis jest chyba fasolkowa niedziela bo u mnie też II!!!:-D:-D:-D:-D ta druga nadal slabsza ale juz calkiem widoczna :-D:-D:-D:-D

WIELKIE GRATULACJE ............... :tak:

Pysiu, Aga dołączam do Was. Mnie też wyszły dwie piękne grube, czerwone krechy.:tak:

WIELKIE GRATULACJE ... a co do pomysłu na przekazanie tej nowiny rodzince, to M dałam dziesięce buciki, a rodzicom / teściom daliśmy w ramce zdjęcie bobaska, które po narodzinach zostało podmienione na maleństwo ....:tak:

a ja czuje ze się nie udało. Zero objawów. Niby testuje za 10 dni ale mysle ze cos bym czuła..a tu nic, zero bolących piersi, brzucha, kłucia gdziekolwiek:) nudności - NIC nawet małego sygnału.:crazy:

ja niby mam testowaś w środę, ale samopoczucie mam takie same czyli zero jakichkolwiek objawów, więc @ pewnie zawita ...... :tak:

witam poniedziałkowo ........ :tak::-D:tak: i wyłapałam troszke fluidków, może zdziałają jeszcze cuda w tym cyklu ...... :tak::-D:tak:

Czesc dziewczyny:-)

A ja mam dziwne samopoczucie:-(
W srode dostalam @,a piatek caly wiczor bolal mni dziwni brzuch,tak jakby mi tam cos sidzialo,kulo ??O dziwo @ tylko 4 dni (Zawsz 6-7)wiec w sobot poprzytualaismy sie jszcze z mezem,bo teraz 5 dni na clo i zakaz sexu.Ale podczas sexu znow ten bol ,i po tez.Rano znow ok,al czasem tak czuje to:-(Kurcze poczytalam fajny artykul na temat clo i wlasnie tam pisze,ze powinno byc monitorowany zeby sprawdzic czy pecherzyki rosna,i pekaja bo jesli niepekaja moga uteorzyc sie z tego torbiele:-(Do gina niemaoge isc bo jest na urlopie:crazy:
Dzis drugi dzien na clo,mam podwojona dawke w tym miesiacu.Kurde niewiem co o tym myslec.Chyba dokoncze branie clo jeszcze te trzy dni,a w styczniu polece do gina :confused:

Eve ja sie czuję dobrze, apetyt jako taki..choć niezbyt wielki i nie za wiele rzeczy moge jesć.... w czwatrek USG :-)..mam nadzieję, ze wszystko jest ok ....

ech mam juz dośc chorób, prania zygów, straczek...własnie sprzątam po porannej akcji mojej córki :-)

teściom nadal nic nie mówilismy i ja chyba coraz mniej mam ochote mówic o ciazy....jesli juz to moze po nowym roku....

mitemil Gratulacje! :-)
ależ się dziewczyny rozszalały nam tutaj, co chwila o ciąży wyczytuję! super sie cieszę i życze wam jak najlepiej:tak::-)

A ja mam nadzieje że może w styczniu zobacze II kreseczki... :)

pozdrawiam

Kinga85
Też mam nadzieje ujrzec II kreski w styczniu:-p:tak::-D Także czekaj na mnie;-)razem zatestujemy:-D
Wiecie co... moja @ przyszła 12 grudnia, z mężem dzień przed przytulanka (choc wiem, że to dni niepłodne) a wczoraj już po @... dziwne bo nigdy tak nie miałam. Zawsze trwała 5dni.. Nie mam pojęcia dlaczego to tak dziwnie wyszło...
Nawet nie myślę się nakręcac:blink: Bo to niemożliwe (chyba). Także udzielam się już na wątku staraczki2009:-p
Pozdrawiam Kochane poniedziałkowo!!:happy:

dziendobry dziewczynki:-D

ja dzis spalam jak zabita az do 11 teraz sie dopiero budze bo jutro znow wstaje 5 rano :szok:u mnie robi sie coraz bardziej swiatecznie:tak:jak ja lubie swieta szkoda tylko ze nie jestem wciazy byl by to wyjatkowy prezent na swieta:-Dale nastepnym razem moze...

Eve kropeczko dziekuje za wsparcie ja sie tam tak nie martwie tym niezdanym prawkiem bo u nas zdaja po 7 razem takze katastrofa to nie jest:-D

i Kropeczko rzeczywiscie oblalam na cofaniu tylem :baffled:przed nastepnym egzaminem wykupie u kogo innego pare godzin i pocwicze wszystko :-pbedzie dobrze

Kropciun a jak sie dzis czujemy:confused:mowilas cos o dziwnym kluciu

Co do okresu ja tez mialam w tym cyklu dziwny:confused:2 dni intensywny a teraz taka woda zabarwiona poszla mi w sumie 1 paczka podpasek i 6 tamponow:baffled:

A i jeszcze przez pierwsze2 dni straszne skrzepy mi sie odrywaly i wylatywaly a w brzuchu czulam jakby cos szczelalo masakra ja po nwym roku tez wybieram sie do gina niech ,nie zbada i powie ze jest okej tak do pewnosci porobie sobie rozne badania i dzialamy:-D

Milego dnia kochane wam zycze:tak:

Witajcie dziewczynki ja narazie tylko na chwilkę, byłam rano na betce, ale wynik odbiorę dopiero jutro:baffled:
Właśnie dzwoniłam do gina, a on mi mów, że na potwierdzenie ciązy to dopiero po świętach.......................:no: ok. 27. 12 i nie kazał mi brać wyników betki ze sobą . Normalnie jak to możliwe, chyba zadzwonię do innego:wściekła/y:
Proszę poradźcie mi coś :nerd:

Witajcie dziewczynki ja narazie tylko na chwilkę, byłam rano na betce, ale wynik odbiorę dopiero jutro:baffled:
Właśnie dzwoniłam do gina, a on mi mów, że na potwierdzenie ciązy to dopiero po świętach.......................:no: ok. 27. 12 i nie kazał mi brać wyników betki ze sobą . Normalnie jak to możliwe, chyba zadzwonię do innego:wściekła/y:
Proszę poradźcie mi coś :nerd:

poczekaj cierpliwie na wynik betki. To juz jutro. Wiem, że dla Ciebiedopiero...no chyba ze znajdziesz inne laboratorium.
Spróbuj zadzwonić do innego lekarza. Nie wiem czy teraz lekarz będzie w stanie coś zobaczyć ale warto spróbować dopytac się u innego.

Nic się nie denerwuj - NIE WOLNO CI:)

ja niby mam testowaś w środę, ale samopoczucie mam takie same czyli zero jakichkolwiek objawów, więc @ pewnie zawita ...... :tak:

póki nie ma @ jest dobrze:) a z tymi objawami to przecież jest różnie podobno...nawet jak są to mogą być wymyślone...a jak ich nie ma to też nie znaczy podobno że fasolki nie ma..tak sie pocieszam.
A jeśłi nawet nie to wskoczymy na wątek 2009:)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!!!
Wow ile zafasolkowanych widze :-)!!!!
WSZYSKIM GRATULUJE!!!!

Ja w piatek ide do gina popatrzec jak mojemu malenstwu serduszko bije :tak:.
Lekarz mówił, że to duża ciąża i nie wyklucza mnogiej heh :confused:, wszystko okaze sie w ten piatek :tak:

reklama
Hej Dziewczyny!!!
Wow ile zafasolkowanych widze :-)!!!!
WSZYSKIM GRATULUJE!!!!

Ja w piatek ide do gina popatrzec jak mojemu malenstwu serduszko bije :tak:.
Lekarz mówił, że to duża ciąża i nie wyklucza mnogiej heh :confused:, wszystko okaze sie w ten piatek :tak:

Pewnie się zdziwiłaś jak usłyszałaś o możliwości ciąży mnogiej:)
czekamy w piątek na info jak wrócisz od lekarza.

Do góry