Eve84
2 lata przerwy.....
Witajcie z poniedzialku!
Nadmiar prolaktyny (hiperprolaktynemia) może być odpowiedzialny za bezpłodność oraz zespół amenorrhea-galactorhea. Prawidłowe stężenie tego hormonu to mniej niż 20 ng/ml - oprócz ciężarnych i karmiących. Prolaktyna niekiedy polimeryzuje. Powstała forma jest biologicznie nieaktywna, ale jest wykrywana w niektórych testach. W takim przypadku otrzymuje się wysoki poziom prolaktyny przy braku objawów chorobowych.
jeszcze nigdy tego slowa 3x w jednym poscie nie napisaiam!
..... a ja w sobote powozilam naszym kombi!!!!!!!!!!!!!!1 mialam wrazenie jakbym na bangi sakakala!
o mamuniu to ci sie lekarz trafil!!!!! podwyższona prolaktyna moze wiele rzeczy oznaczac a miedzy innymi blokuje owu!!!!martynko222 bardzo mocno trzyma kciuki za Ciebie!
ja dopiero usiadłam do komputera po wizycie u lekarza. jakoś nie miałam ochoty wcześniej. :-( szanowny pan ginekolog powiedział mi,że ten pęcherzyk nie jest w macicy tylko w jajniku!!! myślałam,że go uduszę. cały tydzień się stresowałam,a tu się okazuje,że czegoś nie dopowiedział na poprzedniej wizycie. na moje jajniki wielopęcherzykowe powiedział,że z tym można żyć normalnie,że to nie szkodzi ani zdrowiu ani życiu. co do podwyższonej prolaktyny to oznajmił,że nic mu nie mówi ten wynik! jestem wściekła!!!
Nadmiar prolaktyny (hiperprolaktynemia) może być odpowiedzialny za bezpłodność oraz zespół amenorrhea-galactorhea. Prawidłowe stężenie tego hormonu to mniej niż 20 ng/ml - oprócz ciężarnych i karmiących. Prolaktyna niekiedy polimeryzuje. Powstała forma jest biologicznie nieaktywna, ale jest wykrywana w niektórych testach. W takim przypadku otrzymuje się wysoki poziom prolaktyny przy braku objawów chorobowych.
przytulam mocno ale z tego co dalej wyczytalam @ nadal nie przyszla wiec poki @ nie ma jest NADZIEJA!!!!!;-)hej dziewczyny sorry że teraz dopiero pisze musialam jakoś dojść do siebie...
test negatywny... czekam teraz na @ bo zamierzam odpucić... będzie bez wyliczen, testów tylko przyjemność i seks!!! a w styczniu wizyta u specjalisty...
nie dostanę prezentu od mikołaja ... przykro mi bardzo, mój mąż też się bardzo zawiódł...ale mamy plan może się uda... następnym razem.
pozdrawiam!
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Witajcie moje kochane dziewczynki, zrobiłam test ( o 4 rano) i co i .............................. II kreseczki zobaczyłam na teściku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Faktycznie to one wyglądały tak I I chyba jutro jeszcze polecę na betkę dla pewności i dopiero po drugiej powiem M, tylko nie wiem czy tyle wytrzymam:-)
Teraz co chwilka sprawdzam czy ta drga kreseczka nie zginęła
Witaj !!!!;-)Witajcie Dziewczyny!
Postanowiłam dołączyc do Was :-), wcześniej byłam na wątku "ciąża po poronieniu".
Pozwolę sobie krótko się przedstawić, żebyscie wiedziały z kim macie do czynienia ;-). Jak juz napisałam wcześniej byłam na wątku ciąża... ponieważ jestem po pewnych przeżyciach. Nie będę o tym mówić bo to nie ten wątek, no i nie bedę psuła dobrego nastroju :-). Teraz jestem (jesteśmy) na etapie ponownego starania się, niestety narazie nam nie wychodzi :-(, dlatego tu jestem... Może jakoś uda mi sie przez to wszysko razem z Wami przejść :-).
Pozdrawiam Was serdecznie :-) i gratuluję zafasolkowanym :-)
GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!O kurcze Pysiu jak sie ciesze :-):-):-) czulam ze tak bedzie :-):-):-)
A dzis jest chyba fasolkowa niedziela bo u mnie też II!!! ta druga nadal slabsza ale juz calkiem widoczna
Ale wiecie co.. jak juz je zobaczylam to pierwsza mysl "o nie! bede gruba!" to juz chyba hormonki.... Pysiu chyba bedziemy mamusiami!!!!
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!Pysiu, Aga dołączam do Was. Mnie też wyszły dwie piękne grube, czerwone krechy.
Nic mężowi jeszcze nie mówie, bo sama nie moge w to uwierzyć. Zrobiłam zdjęcie testu na wypadek gdyby kreski zniknęły, ale jutro zrobie betkę. Zaraz zadzwoniłam do przyjaciółki i umowiłam sie na spotkanie. Ona pierwsza sie dowie i podpowie jak w zaskakujący sposób powiedzieć mężowi i rodzince.
A może Wy macie jakieś super pomysły?? Pomóżcie, prosze!!
jeszcze nigdy tego slowa 3x w jednym poscie nie napisaiam!
Witaj słonko fajnie ze zajzałas!!!! kumuluj sily do staranek i do zobaczenia na Staraczkach 2009Poproszę troszeczkę fluidków, bo też czekam z niecierpliwością na testowanie! Może za tydzień w niedzielę to ja pochwalę się II kreseczkami choc nadziei mało!
Miałyście jakieś objawy?
w. kropeczko, kinguś dziękuję Wam, że o mnie pamiętacie! Mało tu zaglądam, bo jakoś mi ostatnio ciężko! Wrócę na pewno, może w nowym 2009 roku z nowymi siłami starankowymi!
Wam życzę z całego serca szybkiego zafasolkownia!
Pozdrawiam również wszystkie pozostałe dziewczyny i również zaciskam kciuki za Wasze starania!
o bidulko wspolczuje i tobie i córci! a jak spojzalam na twoj suwaczej to oczy mi z orbit wyszly! juz 12tc!!!! wow! jak sie czujesz?!U mnie już 4 dzień rotawirus u córki więc juz mam dosyć zygów i kupek chyba na rok :-)....no na pół, bo jak sie malenstwo pojawi to znnowu bedzie ulewanie, kupki 5x dziennie i nieprzespane nocki....
lece bo mi diabełek dom demoluje buziaki
kciuki juz zacisniete !!!! a kiedy termin!?A ja mam mrowienia w brzuchu i dziwne odczucia...a po prawej stronie-jakby nerka-nadal boli...temperaturka skoczyla wczoraj na 37 i taka jest też dzisiaj...czekam imierzę cierpliwie trzymajcie kciuki!
buuuu...... szkoda :-( wiem jak to przykro sie robi po nie zdanym egz! ja zdalam za 3 razem! co i tak bylo rekordem w mojej rodzinie bo najstarszy brat za 7x a drugi za 4x!A ja kochane oblalam egzamin ale nastepnym razem bedzie lepiej mialam tyle roboty ze nie mialam czasu przez 3 dni do was zajrzec:-(a tu prosze fasolinki sie posypalytak sie kochane ciesze
Buziaki i milego dnia zycze
..... a ja w sobote powozilam naszym kombi!!!!!!!!!!!!!!1 mialam wrazenie jakbym na bangi sakakala!
Witaj !!! i oczywiscie ze pamietamy! ja tez w zasadzie od kwietnia/maja bede sie starac! wiec juz nas sie gromadka robi!Czesc Dziewuszki
Nie wiem czy mnie pamietacie jeszcze czytam Was regularnie ale skoro zaczynam ponownie starania od maja to tak za bardzo sie nie udzielam na forum. Gratuluje Pysiu Agnieszko i Mitemil jak weszlam dzis na forum po dluuuuugiej przerwie to az lzy szczescia mi polecialy tak bardzo sie wzruszylam. Mialam szczescie ze dzis weszlam ))))))))) Pozdrawiam Wszystkie Staraczki.
Lilu bede z Toba w maju bo wtedy zaczynam staranka tak nam sie zycie ulozylo ze na razie zaprzestalismy ale wkrotce zaczniemy to tylko 5 miesiecy )))))))))))) Naprawde Dziewuszki bardzo sie ciesze z nowych FASOLEK pozdrawiam Was wszystkie.
Alex a co u Ciebie Kochanie odezwij sie