reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

nie wiem co mam mysleć bo brzuch mnie boli coraz bardziej, tak jakbym miała dostac dziś??? kurcze mam jeszcze 3 dni nigdy tak wczesnie nie dostałam??? cos chyba mi się poprzestawiało!!?

okres starankowy może tak wpływać na naszą szanowną @ ... jednak to jest stresująca sytuacja i tak się może zdarzyć :tak: mi ostatnio spóźniła się 8 dni, gdzie wcześniej była dość regularna, więc spokojnie, tylko spokój może nas uratować .... :tak:

mam pytanie czy test owualcujny moze wykryć ciąże??? zrobiłam sobie właśnie bo mi został tak z ciekawości i wyszedł taki jak na owulację 2 takie same kreski? przecież nie mozliwe że znowu owulacja? teraz juz zgupiałam????

no i znalazłam : TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIˇŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży
więc z jednej strony dobra oznaka ale jeszcze nic nie wiadomo!!!:crazy:

mi w ostatnim cyklu @ spóźniła się 8 dni, w terminie @ zrobiłam test owulacyjny i pokazał II kreseczki, ale test ciążowy juz tego nie potwierdził, więc nie sugeruj sie tym wynikiem tylko cierpliwie czekaj do terminu @ i zrób test ciążowy.....ja zaciskam kciuki za II kresczki oczywiście :tak:

a z weselszych informacji - bede mama chrzestna!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
studia podganiam jak szybko sie da - sama sie dziwie ze tak sie zawzielam ale jakos daje rade .... ciutek niewyspana chodze - wstaje o 5.30 - ale jak rano patrze ile wieczorem projektu zrobilam to mi sie geba cieszy! :-D wiec moze mi sie uda swiętowac na swieta koniec!!!!
milego dnia dziewczynki!!!! ;-)

to super,że wszystko sie tak pięknie układa, ja też będę trzymała dzieciątko do chrztu i to już w Boże Narodzenie, mojego siostrzeńca :tak: no i życzę zakończenia spraw studenckich do końca roku :tak:

a wogóle to witam wtorkowo i miłego dnia życzę ..... :tak::-D:tak:

reklama
Dzien dobry! :-D

No tak ci nasi niektorzy lekarze to .... tylko wolać o pomste do nieba!!!! Mam nadzieje ze powtorne badania wyjdą idelane!!!! :tak: Można powiedziec ze ja mam też obciązenie genetyczne ale rakiem płuc.... moj dziadek (tata mamy) zmarl na to i mój tata wiec z obu lini :-( ale niestety u nas w kraju nie ma zadnego programu opiekującym sie grupą ludzi z obciązeniem genetycznym ... chyba w tej kwesti najlepiej sie ma rak piersi! jak kiedys ogladalam program na ten temat amerykanski to tam wrecz twoj lekarz by przyslal ci zaproszenie do kliniki na badania okresowe!!!!!!!!!!!!!! :angry:
;-)

No widzisz Eve, w naszym kraju jest potworna znieczulica w stosunku do pacjenta. Co jakąś babę obchodzi, że ja jestem młoda-dla niej równie dobrze mogę jutro umrzeć i trafić pod ziemię....

U mnie na białaczkę zmarł:
-mój tato
-moja babcia (mojej mamy matka)
-moja ciocia (mojej mamy siostra)-zmarła mając 37 lat, zostawiając 15 letnią córkę i 4 letniego syna....

Dlatego trzeba się tym bardziej często badać.

Cześć dziewczyny!!!
Błągam podpowiedzcie mi cosik na mdłości, zaparcia i wymioty:dry: Jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze zanim urodze ;-)

to super,że wszystko sie tak pięknie układa, ja też będę trzymała dzieciątko do chrztu i to już w Boże Narodzenie, mojego siostrzeńca :tak: no i życzę zakończenia spraw studenckich do końca roku :tak:
a wogóle to witam wtorkowo i miłego dnia życzę ..... :tak::-D:tak:
dzieki Kochana jestes! :tak: a chrzest tez chyba bedzie w swieta albo zaraz po! :tak:

No widzisz Eve, w naszym kraju jest potworna znieczulica w stosunku do pacjenta. Co jakąś babę obchodzi, że ja jestem młoda-dla niej równie dobrze mogę jutro umrzeć i trafić pod ziemię....

U mnie na białaczkę zmarł:
-mój tato
-moja babcia (mojej mamy matka)
-moja ciocia (mojej mamy siostra)-zmarła mając 37 lat, zostawiając 15 letnią córkę i 4 letniego syna....

Dlatego trzeba się tym bardziej często badać.
szkoda tylko ze czlowiek musi prosic wrecz o skierowanie!!!!!!!!!!!!! to jest chore dla mnie! a tak na marginesie co do wieku i badan ostatnio pisalam o mojej kolezance ktora trafila na konowala gina ale czesniej tez nie miala lepszej lekarki! ja ją wtedy namawialam na usg piersi! no i ona zagadnela swoja ginke a ta jej odpowiedziala ze jest jeszcze za mloda na usg! ze dopiero po 25 roku jest podstawa do badania!!!!! a ja juz w wieku 22 lat mialam 4 torbiele w piersi!!!! gdzie ci lekarze konczyli studia ze takie herezje wygaduja!!!!!! :crazy:
Marcia26 na nudnosci to podobno imbir np cherbatka i nie wiem czy nie migdaly ale to sprawdz a na zaparcia polecam siemie lniane! a co do wymiotow uwazaj zebys sie nie odwodnila! jak cos to jedz na pogotowie na kroplowke!

marcia26- to samo niedawno przechodzilam,, na mdlosci dobre sa landrynki... i slone krakersy... sprobuj :-D wogole staraj sie nie byc glodna bo jak jestes glodna twoj zoladek szaleje i mdlosci sie podwajaja...:rofl2:

Czesc dziewczynki ja tylko na momencik sie przywitac i jade pozalatwiac sprawy:-(
jest tego tyle ze az glowa boli:szok:ale damy rade:tak::-D

A tak apropo wstreciuchy niema:-Dpoczekam do jutra i zrobie test jak nie przyjdzie:rofl2::tak::-Da kyszwstreciucho:-D

Buzki kochane milego dnia zycze

Ach te teściowe;-):tak: Nie martw się, znajdziesz lepszą pracę. Ja dziś się rejestrowałam w urzędzie dla bezrobotnych:zawstydzona/y::wściekła/y: ehh.. ale jestem dobrej myśli.:-D Pozdrawiam Kochane!!

w urzędzie pracy przyda się dobra myśl, jak na razie to ja sama za każdym razem znalazłam sobie prace:dry:

Dzien dobry! :-D
widze ogolnie ze malo kto czuje ten klimat swiat jaki byl gdy sie bylo dzieckiem! :nerd: jak to sie wszystko zmienia gdy czlowiek jest dorosly! trzymam kciuki zeby tesciowa okazala sie czlowiekiem w wigilie! ;-) i byla zachwycona ze wszystkich prezentow! a ty sloneczko sie usmiechnij i powiedz sobie ze dacie rade ze wszystkim bo kto jak nie wy!!!! :tak::tak::tak: ja co prawda pracuje w zawodzie mimo ze jeszcze sie nie obronilam ale u mnie byla inna sytuacja bo ja ten zawod w genach dostalam :-p ale za to tez z mezem ciagle skubiemy grosz do grosza takie czasy! :dry: ja szybko pracki nie zmienie bo wrazie bobaska mam tu ciepla posadke a maż jako glowa rodziny szuka caly czas czegos lepiej platnego ale latwo nie jest! :baffled:

tak ja właściwie mam supe sytuację bo mam dwa zawody które sama wybierałam i nikt nie namawiał mnie na taką a nie inną szkołę czy studia. Oba wybory były trafne tyle że po studiach miała bym lepszą płacę a to co teraz robię jest fajne ale kiepsko płatne!

Dzin Dobry babeczki
U nas znowu szaro i pada..
ale wiecie co szłam wczoraj Ul Nowy Swiat w Warszawie.....Boze jak tam pieknie świetzcnie udekorowali cala ulice aż do Krakowskiego Przedmiescia
Czulam sie jak w bajce..naprawde coś cudownego!!!!!!!!!!!!!!
i ....idąc tak poczulam te magia Swiąt :)
pieknego dnia dla kazdej z Was
krew.jpg

tak ja właściwie mam supe sytuację bo mam dwa zawody które sama wybierałam i nikt nie namawiał mnie na taką a nie inną szkołę czy studia. Oba wybory były trafne tyle że po studiach miała bym lepszą płacę a to co teraz robię jest fajne ale kiepsko płatne!
niestety wiele prac w tej chwili jest kiepsko platnych biorac pod uwage jak rosnie utrzymanie!!!! u mnie przez czysty przypadek poszlam w tym samym kierunku co tata, brat i bratowa :-p na poczatku mialam byc psychologiem lub architektem wnętrz bądz plastykiem a mam byc teraz inżynierem wod-kan wiec smiesznie to mi sie w zyciu ulożyło! :-D ale każda z moich pasji nadal jest w zanadrzu wiec moze tym architektem wnetrz jeszcze zostane! :rofl2: mam taka nadzieje!

Dzin Dobry babeczki

U nas znowu szaro i pada..
ale wiecie co szłam wczoraj Ul Nowy Swiat w Warszawie.....Boze jak tam pieknie świetzcnie udekorowali cala ulice aż do Krakowskiego Przedmiescia
Czulam sie jak w bajce..naprawde coś cudownego!!!!!!!!!!!!!!
i ....idąc tak poczulam te magia Swiąt :)
pieknego dnia dla kazdej z Was

krew.jpg
Dzieki!!!!! i wzajemnie!!!! piekna ta fotka!!! :tak: a to malenstwo z misiami ehmmm,.... miodzio normalnie! :tak: tak mi zarekalamowalas ten Nowy Świat ze sie chyba dzisiej przespaceruje :-D

reklama
Do góry