reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

olapolap z cala powaga stwierdzam ze z toba wszystko w porzadku i nie mow nikomu bo sie wyda ;-)ale ja juz sie podpaskuje bo mysle ze to juz (planowo5dni)

reklama
U mnie tak samo :confused: Bialy grudkowaty sluz, piersi z rozmiaru D chyba juz przeszly na Z, ciemne sutki, temperatura 37.2 a okres ma sie pojawic za 3/4 dni. Oby teraz sie cos wyklulo, bo mam zupelnie inne objawy niz zazwyczaj.

Pewnie znowu sobie wmawiam :-D:-D:-D

wielkie gratulacje dla wszystkich nowych szczęśliwych przyszłych mamusiek - szczęśliwych 9 miesięcy z maleństwem pod serduszkiem ..... :tak::-D:tak:

Emma dzieki! a czy dobrze rozumiem ze podczas ciazy wzrasta temperatura?
przed chwila mierzona w buzi wskazuje 37,2... dziwne...

ale najlepiej mierzyć zawsze o tej samej porze, rano zaraz po obudzeniu się a jeszcze przed wstaniem z łóżka:tak: , wtedy można coś wywnioskować po temperaturce i najlepiej mierzyć cały cykl, takie jednorazowe mierzenie nic nie wskazauje .... :tak:

Mam nadzieje, że Aga Aj z innego wątku się nie pogniewa że to wklejam
" Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża zeby kupić abażur z kryształów
......

poprostu .... dobrze,że w biurze sama siedzę, bo by sie na mnie chyba dziwnie patrzyli jak to przeczytałam ...... :tak::-D:tak:

i byle do 10... coraz więcej nas na ten termin .....:tak:

Witam kolejny raz:blink:
Niestety tym razem się nie udało właśnie pojawiła sie szanowna @ niestety z bólem głowy. Koniec czekania:-(
Mam wielka nadzieję, że może w nastepnym miesiacu się uda:-)
Agalotta niestety ja odpadłam ale bardzo mocno trzymam kciuki za ciebie - bedzie dobrze:happy2:

Wszystkim szczęściarom z 2 II gratuluję z całego serca :-):happy2:;-)
Wszystkim pozostałym wytrwałości, kto staje ze mna do kolejnej rundy;-)

Pozdrawiam pa pa:happy2::-);-)

U mnie tak samo :confused: Bialy grudkowaty sluz, piersi z rozmiaru D chyba juz przeszly na Z, ciemne sutki, temperatura 37.2 a okres ma sie pojawic za 3/4 dni. Oby teraz sie cos wyklulo, bo mam zupelnie inne objawy niz zazwyczaj. :-D:-D:-D

U Ciebie wszystko na dobrej drodze :) U mnie piersi ani drgna i tylko to podbrzusze czuje...

Niestety tym razem się nie udało właśnie pojawiła sie szanowna @ niestety z bólem głowy. Koniec czekania

Uuuuuu... strasznie mi przykro :(

Dzień dobry Wszystkim.:-)

Długo byłam tylko obserwatorem tego tematu forum. Po stracie fasolki postanowiliśmy z Mężem o starania się o dzidziusia. Z niecierpliwościa czekałam na dzień planowanego @ i za każdym razem miałam nadzieje że go jednak nie zobaczę.
Jakieś 1,5 miesiąca temu postanowiłam zrzucić kilka kilogramów, bardziej o siebie zadbać. Przeszłam na diete, więcej warzyw - mniej tłustych i smazonych potraw, zaczęłam więcej sie ruszać.... Samoistnie mniej myślałam o tym że chce zajść w ciążę. Lecz stał się to na co czekałam.... Nie dostałam @. Dzis zrobiłam test, 2 kreseczki :happy: Lepsze samopoczucie i dobra dieta pomogły!

To znowu ja niestety trochę się podłamałam ponieważ miałam robic test a nie wiem czy go zrobić ponieważ zaczełam mocniej krwawić i strasznie bolą mnie jajniki (zwłaszcza lewy) jak mi nie przejdzie do jutra to pojadę do szpitala albo pójdę prywatnie do lekarza. W nocy było spoko ponieważ miałam lekkie plamienie a jak przyszłam do pracy to myślałam że umrę i nie wysiedzę do końca.

Emma dzieki! a czy dobrze rozumiem ze podczas ciazy wzrasta temperatura?
przed chwila mierzona w buzi wskazuje 37,2... dziwne...

czytalam gdzies ze zagniezdzanie jajeczka moze trwac od 3 do 10 dni.
tempke musisz badac caly cykl by dobrze sie z nia zapoznac a co najwazniejsze trzeba to robic rano zawsze o tej samej porze, popołudniu tempka zawsze wsrazta ja mam rano zawsze 36,6 a po poludniu 37.00

Normalnie 3 dni przed @ temp.opada,jesli sie utrzymuje,to jest prawdopodobienstwo ciazy.jesli w twoim przypadku tak jest,to zycze powodzonka.:-):-):-)
z ta wysoka tempka to tez trzeba uwazac i sie nie nakrecac mi tempka spada w dniu w ktorym przychodzi @ ani dnia wczesniej czasem nawet najpierw jest @ a potem spada tempka , puki tego nie zbadalam tez bylam strasznie szczesliwa ze mam wysoką :sorry2:

reklama
ok, zaczne jeszcze raz( w skrocie),
WIELKIE GRATULACJE DLA NOWYCH FASOLEK
POWODZENIA PRZYSZLYM MAMUSIOM, oby objawy ciazowe byly jak najlzejsze, a wasze dzieciaczki zdrowo rosly.:tak::tak::-D:-D

nie mialam internetu przez te kilka dni wiec nie odwiedzalam bb. dlatego przepraszam w. kropeczke i ta druga osobe za odp, ale niestety nie mialam jak odp. ja nie mam ubezpieczenia w uk, i badania raczej zrobie juz w polsce.jarzebinko- dziekuje za zaproszenie do watku, w krotce do was zajrze.

ja mialam ostanie przytulanka 2 listopada(po malej imprezce gdzie poczestowano mnie 3 lampakmi wina, a meza pifkiem), bylismy fajnie rozluznieni i sie poprzytulalismy w domku.maz po.. wypalil- ze czesto sie zdaza zajsc w ciaze po alkoholu. no my alkoholikami nie jestesmy, ja winko, on pifko..od czsu do czasu. :-);-)
a moze sie sprawdza jego slowa?

5 listopada, dopadly mnie bol brzucha, i bole w krzyzu, promieniujace w dol na posladki, takie ciagnace w dol.naszly mnie takie mysle ze to moze owu byla?
wlasnie u mnie owu wczesniej wystepowala z takim podobnym bolem, jakby pas zacisniety.

cos pisalyscie o mezczyznach- otoz moj maz nie lubi spac w bieliznie ani zadneij pizamie, tylko w koszulce bez gaci. zawsze mnie to wkurza, ale moze to dobrze dla jego plemniczkow ?;-):-)

Do góry