reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Dzień dobry wszystkim kochanym :happy:staraczkom :happy: u mnie po owu temperaturka wzrasta (dziś trzeci dzień) wiem, że nie ma się czym cieszy bo "nadziejka złodziejka, oszukuje nas" ale nawet z PCO ciaża jest mozliwa jak mi tu kochane dziewczynki pisały więc ja mam nadziję:-);-):tak:;-):-).
Zyczę wszystki miłego nastroju w pracy oraz tym które są w cieplutkich domkach miłego dnia, mimo tej niefajnej pogody za oknem :baffled: ( przynajmniej u mnie).

Wczoraj gdzieś wyczytałam że najprawdopodobniejszy okresem do zajścia w ciążę jest dzień gdy temperaturka podnosi sie po dniu znacznego spadku i oczywiście gdy jest piękny śluzik.:blink::tak::blink:

Tylko nie wiem czy u mnie się to sprawdzi, bo gdy miałam spadek temp ( czyli owu) to był śluzik piekny ale na drugi dzień gdy tempka sie podniosła to sluzik zanikł:-:)nerd::-(

Ostatnia edycja:
reklama
Adolfino witaj pokłony w Twoja stronę wysyłam z tym mierzeniem temp. bo ja kiedyś spróbowałam i wytrzymałam tylko tydzień. Z drugiej strony nigdy nie miałam większych problemów w tej dziedzinie z wyjątkiem nieregularności cyklów w granicach normy 27 -36. Ciesze się że zrobiłaś w tej dziedzinie postępy. Mam nadzieję ze przytulanka tym razem będą owocne.

kukne do Was jeszcze za chwilke teraz ide cos upichcic moj m idzie nie dlugo do pracyy caly czas jest mi niebobrze i kreci mi sie w glowie ciaza urojona czy co ?:szok::szok:

i mam takie pytanie- jesli pokaza sie te dwie II( ale jedna bedzie jasniejsza) to i tak juz oznacza ze owulacja bedzie???????? ale ze nie jest to ten szczyt owulacji, najbardziej plodny dzien?
a gdybym chciala wlasnie celowac w coreczke- to mogalabym wlasnie w tym dniu sie przytulac i zakonczyc staranka w tym dniu? i poczekac zeby plemniczki z hromosomami zenskimi dotarly do komorki? czy to sie sprawdzi, czy taka ,,metoda,, dziala? czy ktoras z was tak sobie zaplanowala i wcelowala w dziewczynke?

witam, prawie wszystko nadrobiłam, chcociaz aktywnie tutaj działacie :tak::-D:tak:

Gemini na forum jest wątek o planowaniu płci więc zapraszam... chociaz statystyki sa rożne, ostatnio jednak wychodzi na to,że dziewczynki sa z serduszkowania na 3 dni przed owulką, wiec testy owulacyjne juz z 2 kreseczkami, nawet ta słabszą drugą to juz serduszkowanie na chłopca( na forum jest dwóch takich chłopców z testów, które miały być dziewczynkami) :tak::-D:tak:

i witam serdecznie wszystkie nowe staraczki i zyczę szybkiego sukcesu II kreseczek :tak:

a ja siedzę z małym w domku, bo przeziebiony :baffled: ale nie marudny wiec da się żyć :tak: najgorszy okres miał w niedziele :baffled:, więc juz minęło

pozdrawiam i miłego dnia ..... i byle do 10..... :rofl2:

wklejam moje malenstwo to byl 8 tydzien i 5 dzien.. chyba.. a teraz mamy 10 tydz i 5 dzien bo suwaczek oszukuje o jeden dzien,, a raczej zmienia sie dopeiro ok 18...

Tikanis- sliczne malenstwo :tak:;-)

Hejka z rana , ja dzis mam super humorek oby nikt mi go nie zepsul , hehe moja tempka wzrosla zgodnie z moimi oczekiwaniami a to oznacza ze mialam wczoraj owu :tak: i przytulanki byly dzien wczesniej i wczoraj i dzisiaj beda i ogolnie jestem strasznie szczesliwa ze wkoncu po 3 miesiacach staran ja zlokalizowalam kiedy jest , jak mi teraz nie wyjdzie to juz nie wiem :baffled: ale najwazniejsze ze juz potrafie ja poznac , jest w 23dc , pecznieje mi brzuch i boli strasznie masakra a kiedys myslalam ze to objaw ciazy i sie nie przytulalam :crazy:
trzymam kciuki za nowe fasolki dzisiaj i za te usg co maja byc dzisiaj
no i teraz czeka mnie czekanko 14 dni hehe ciagle na cos czekam :dry:

trzymam kciuki Adolfinko :tak::rofl2:

KINGUS- gdzie jesies ???

Witam dawno nic nie pisałam ale nie małam weny twórczej :zawstydzona/y:, to na początek tak ogólnie.
Witam wszystkie nowe staraczki życze wam szybkiego zafasolkowania,
katarzynka1979 - przytulam mocno następny cykl bedzie twój
trzymam kciuki za wszystkie przyszłe testujące :-):-D - mam nadzieje że duzo bedzie nas na lipcuweczkach 2009 :tak:
A co do kawy też bym chciała wypić ale od wczoraj mam wstręt do kawy i jej zapach bleee nie smakuje mi aż sie dziwie sobie, z moich dolegliwości ciążowych to mam wstręt do mięsa, straszne :szok: ,apetyt tez mi nie dopisuje

reklama
no czesc dziwczyny
ja tylko tak na chwile zdolowana :-:)-:)-(
niestety @ przylazla
Nie smuc sie kochanie!:happy2:za 6 dni napewno do mnie przalezie@,bo juz to czuje i wtedy ty bedziesz mnie pocieszac.przytulam cie mocno,glowka do gory.zobaczysz w koncu sie uda.cierpliwosc poplaca,a wszystkie nasz porazki czynia nas silniejszymi,a to w zyciu bardzo wazne.nie dajmy sie!@:happy2::happy2::happy2:

Do góry