reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych - jak czytać wynik? To znaczy ile dni/godzin po wyraźnych dwóch kreskach jest owulacja i szansa na dni płodne.
Zrobiłam sobie test (miałam tylko jeden z poprzedniego cyklu...) w sobotę wieczorem około 18.00 wyszły mi wyraźne dwie kreski a przytulanko było dopiero w niedzielę wieczorem...Nie mogłam sprawdzić testem czy sa jeszcze jakieś kreski bo tak jak pisałam nie maiłam zapasowego testu.
Chyba szanse są jednak małe, bo wydaje mi sie że skoro dwie krechy na tescie owulacyjnym były w sobotę to w sobotę była owulacja a w niedziele już szanse były mizerne....ale sama już nie wiem, bo czytałam gdzieś żę sznsa na zapłodnienie jest największa 2-3 dni po pojawieniu się wyraźnych dwóch kresek i sama już zgłupiałam

reklama
A u mnie dziś 25 dc i @ jak na razie niema no i temp ładnie wzrosła do 37 [/FONT]:-):-).
To dobrze wróży ;-);-)

Czesc!no jak humorki dopisuja?u mnie dzisiaj troszke lepiej,dzwignelam sie z mojego mega dola,ale to tylko i wylacznie dzieki wam.konczy mi sie w koncu ta wredna,podla,beszczelna,nieproszona i obrzydliwa@.buziaki!pa!pa!:happy2::happy2:
Nowy cykl, nowa szansa. Wkrótce na pewno się uda :tak:

U mnie kiepsko z formą i dobrym nastawieniem, :cool:od jakiegoś czasu gdy tylko widzę dzieciaczki, mamusie w ciąży, to odrazu łezki płyna same po policzku i koniec nie mam na to rady.:confused:
Jak szybko nie zajdę w ciaze to wariatkowo:szok: zamiast gabinetu gina
Mnie też prześladują kobiety w ciąży no ale nie da się tego uniknąć...a człowiek tak bardzo pragnie maleństwa

Witam dziewczynki poniedziałkowo :) Mam nadzieję, że weekend okazał się dla nas wszystkich baaaardzo owocny :-)
Miłego tygodnia :-)
Witaj no zobaczymy czekamy na nowe teściki :tak: Kto teraz testuje ???

witam nowe dziewczynki na forum :tak: obyście szybciutko stały sie mamusiami ;-)
Na wzajem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

:-) No to i ja dołączam do was :) zaczelismy w zeszłym miesiacu ale bez efektu, to nasz drugi misiąc mam nadzieje ze się uda :);-)
Witaj:-) Niestety czasem potrzeba trochę cierpliwości ale na pewno wkrótce się uda

witajcie, dawno mnie tu nie było:zawstydzona/y: Mam nadzieję że jeszcze ktoś mnie tu pamięta....:sorry2:
Pewnie, że pamiętam;-) Odzywaj się częściej :tak:

U mnie weekend zleciał szybciorkiem:szok:, jestem jakaś taka zniechęcona do pracy:no:. Spać się chce straszliwie:rofl2:. Mdłości narazie mnie oszczędzają chociaż w sobote było apogeum na zakupach, aż mnie poty oblały:szok:, ale za to cycuchy to tak czują grawitację, że szok
Trzeba to przejść później to już będzie z górki :tak::tak::tak:

Witam
Jestem nowa ale już od dawna czytam to forum.
Ja tez się staram już 3 miesiąc i nic ale mam nadzieję że szybko to nadejdzie:zawstydzona/y:
Witaj :-) Pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu ;-)

Kingus- kochana a ty gdzie sie podzialas ???
Jestem jestem, trochę miałam zalatany weekend.
Dziś na 20 idę do gina trochę się boję nawet nie wiem czego chyba tego że każe mi długo czekać na kolejne staranka. Jeszcze dziś M odbiera wyniki badania histopatologicznego. Pewnie jutro napiszę co i jak, proszę o trzymanie kciuków za mnie.

dziewczynki powiedzcie ile mogą kosztować te badanka - tokso cytomegalia bo wiem ze grupa krwi u mnie to koszt 30 zł ale o cenie tych nie mam pojecia i nie wiem na ile sie przygotowac...:sorry2:
jakos dzisiej nie mam weny ...na nic :dry:

Eva84 badania na cytomeg, tokso rożyczkę żołtaczkę u mnie 80,00 każde, grupa krwi 35,00 na morfologie baadanie moczu OB, nawet jakis chormon chyba tarczycy i na cholosterol ( nie wiem po co ) mam skierowanie więc nic:happy::happy::happy:

dziewczynki powiedzcie ile mogą kosztować te badanka - tokso cytomegalia bo wiem ze grupa krwi u mnie to koszt 30 zł ale o cenie tych nie mam pojecia i nie wiem na ile sie przygotowac...:sorry2:

Kochana myślę, że powinnaś się zmieścić w 50 zł. Ja z grupą swoją i męża zapłaciliśmy chyba 86 zł a to było w maju, ale zawsze możesz zadzwonić do laboratorium i się zapytać:tak:

mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych - jak czytać wynik? To znaczy ile dni/godzin po wyraźnych dwóch kreskach jest owulacja i szansa na dni płodne.

Katarzynko ja zrobiłam 25.09 i wyszedł pozytywny, były przytulanka, ale na drugi dzień powtórzyliśmy:sorry2:, bo w instrukcji miałam napisane, że po pozytywnym teście w ciągu 24 godzin następuje owulacja, więc może Wam się udało. Zresztą jak sprawdzę tą instrukcję to napiszę Ci dokładniej:tak:

U mnie tokso po 2x 40zł, cyt 2x40zł. Chyba nie trzeba być na czczo ale zawsze można zadzwonić do laboratorium i się spytać.

Na moich testach jest napisane:
Jeśli dwie wyraźne kreski to owulacja pojawi się w ciągu 24-36 godzin.

Dziś na 20 idę do gina trochę się boję nawet nie wiem czego chyba tego że każe mi długo czekać na kolejne staranka. Jeszcze dziś M odbiera wyniki badania histopatologicznego. Pewnie jutro napiszę co i jak, proszę o trzymanie kciuków za mnie.

Trzymam kciuki z całych sił:tak:. Będzie dobrze:-D

Ojej strasznie drogie te badanka:-(. Ja nie płaciłam aż tak dużo, no ale może ceny się zmieniły.

Ostatnia edycja:
Lilu19 jestem w trakcie 4 cyklu staranek moze to nie duzo i pewnie nie mam się czym zamartwiac ale ja mam paskudny charakter i przezywam staranka jak żaba @@@@@.

Ja pierwsze 5 miesiacy staran przeszlam bezstresowo ( moze to dlatego ze to bylo jak przestalam jesc tabletki anty, a po antykach wiadomo organizm potrzebuje troche czasu ) w tym jeszcze mialam zanik @ po 6 nieuadnych miasiacach staran poszlam do ginki i jak postwilam mi diagnoze PCO to o malo nie spadlam z krzesla :szok: i wyszlam z gabinetu z placzem :zawstydzona/y: pozniej bylam 3 cykle na samym duphastonie oczywiscie dupa :wściekła/y: pozniej 2 cykle na Clo + pregnyl + duphaston- oczywiscie tez dupa :wściekła/y: pozniej dwa cylke na Clo + pregnyl bez duphastonu ( dostalam dwa razy samoistna @ ) co oznaczalo tez :no: a teraz jestem 2 miesiac tylko na samym CASTAGNUSIE i wrednej @ ( 40dc ) brak :angry: oczywiscie ciazy tez :wściekła/y: no ale tak to jest z moja zanikowa wredna @ :baffled::crazy: Noi tak sie staram 16 miesiecy o dzidziusia :sorry2:

Ja pierwsze 5 miesiacy staranzieji przeszlam bezstresowo ( moze to dlatego ze to bylo jak przestalam jesc tabletki anty, a po antykach wiadomo organizm potrzebuje troche czasu ) w tym jeszcze mialam zanik @ po 6 nieuadnych miasiacach staran poszlam do ginki i jak postwilam mi diagnoze PCO to o malo nie spadlam z krzesla :szok: i wyszlam z gabinetu z placzem :zawstydzona/y:

Kochana to ile Ty masz siły???:szok: Podziwiam szczerze takie kobietki starczki-siłaczki za wytrwałosc i pokłady nadzieji:tak::tak::tak:

To czemu u mnie te badania są takie drogie????:nerd::wściekła/y::nerd:

reklama
Zrobiłam sobie test (miałam tylko jeden z poprzedniego cyklu...) w sobotę wieczorem około 18.00 wyszły mi wyraźne dwie kreski a przytulanko było dopiero w niedzielę wieczorem...Nie mogłam sprawdzić testem czy sa jeszcze jakieś kreski bo tak jak pisałam nie maiłam zapasowego testu.
Chyba szanse są jednak małe, bo wydaje mi sie że skoro dwie krechy na tescie owulacyjnym były w sobotę to w sobotę była owulacja a w niedziele już szanse były mizerne....ale sama już nie wiem, bo czytałam gdzieś żę sznsa na zapłodnienie jest największa 2-3 dni po pojawieniu się wyraźnych dwóch kresek i sama już zgłupiałam

mi sie wydaje ze szanse sa duzzzze :tak:
bo owulka od pozytywnego testu wystepuje 12-24 h ( jezeli kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej)
24-36 h ( jezeli kreski sa identycznego koloru ) tak pisalo na moich testach i tak tez moweila mi moja ginka ;-)
wiec malenka dzisiaj tez jest jeszcze szansa :tak:

To dobrze wróży ;-);-)

Jestem jestem, trochę miałam zalatany weekend.

Trzymam mocno kciukasy :tak:

Do góry