reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

:-D
Witaj Kochana na forum a o ciaze juz sie mozesz zacząć mniej martwić bo cos czuję, ze jak poczytasz co u dziewczynek się dzieje, jak przekazuja fluidki i jak ogomną siłę daje ich wsparcie to jedno przytulano z męzem i fasolka w drodzę;-):-);-):-);-):-). Dla mnie forum od miesiaca jest Drugą Rodziną :tak:, która nigdy nie zostawia w potrzebie:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:

Trzymam kciuki za twoje staranka , zeby maleństwo szybciutko sie u ciebie zjawiało:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:.

Mam nadzieję że wspomozesz nas swoimi radami opartymi na doświadczeniach 2 lat :zawstydzona/y::happy:;-)

Gemimi 25 daj znać jak bedziesz cos więcej wiedziała, kurcze super

super ze co 30-40 min latam do lazienki??? :szok:;-):-)
a stresa mam ogromnego, mam ochote zatestowac, ale czekam do wtorku-21 pazd terminu @ .tym razem nie ma mowy o falstarcie i jednej kreseczce -:-D;-)

reklama
Juz sie dowiedział o wszystkie badnka w jakiej cenie i jak tylko opuscmi mnie @ ( to coś) to odrazu idę zrobic wyniki i do ginka po poradę.;-) Tylko tak sobie myślę, że jezeli trzeba sie będzie zaszczepic to pewnie potrzebna będzie przerwa w starankach ( to jest najgorsze)???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

:-D

super ze co 30-40 min latam do lazienki??? :szok:;-):-)
a stresa mam ogromnego, mam ochote zatestowac, ale czekam do wtorku-21 pazd terminu @ .tym razem nie ma mowy o falstarcie i jednej kreseczce -:-D;-)

trzymam kciuki!!!! na Twoim miejscu tez mialabym ochote zrobic tescik,umieralabym pewnie z ciekawosci,ale cos mi sie wydaje,ze Ci sie udalo:tak:,takie ma przeczucie....:tak:oby sie sprawdzilo,pozdrawiam!!!!

A jak tam staranka u Ciebie Butterfly? Trzymamy kciukasy mocno-oby w tym cyklu Ci się powiodlo...odliczasz juz pewnie do testowania?
Dziękuję serdecznie za pamięć! bardzo proszę o kciukasy choc do testowania pozostało jeszcze kilka dni. mimo wszystko w tym miesiącu jestem jakoś dziwnie spokojna i nie przezywam jak poprzednio. Czekam cierpliwie - może mi Bozia wynagrodzi dzidziusiem:-)

Dzięki Kochane:-):-):-), a fluidki już przesyłam.:-):-):-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gartuluję! Fluidki późno ale wyłapane:-)
Witam dziewczyny ;)
Czytając wasze posty nabawiłam sie odrobiny optymizmu.
Moje objawy to: brak miesiączki, brak apetytu, temp 37,2 i dziwny ścisk w dole brzucha... nie licząc koszmarnego bólu pleców :/
Idę jutro na badanie beta... może mnie wreszcie dopadło ;)
Jak myślicie są jakieś szanse??
Trzymam kciuki i powolutku zaczynam gartulować:-)

Ja jestem przekonana, że wielkie!
Ja też czekam, choć jeszcze kilka dni do miesiczki, ale za to:
- temperatura w górę pnie się dzielnie
- jajnik, ten z którego była owulacja, kłuje i ćmi na przemian
- w pachwinie ciągnie - to ponoć mamcica
- plecki mnie bolą, zwłaszcza w nocy i rano
przebieram już nóżkami.
Jak myślisz? Jest jakaś szansa?!?!? hihihi ;-)
Pachnie fasolką! trzymam kciuki za testowanko:-)

Cześć Dziewczynki na wstępie gratulacje dla wszystkich Zafasolkowanych :). Często czytam sobie forum, ale z wypowiadaniem sie coś ciężko.
Jesteśmy po 2 cyklach starań za ok 10 dni testowanko. A jutro mam wizytę u mojej dr - mam wyniki na cyto, tokso i różyczkę a no i morfologię. Umówiłam sie tez na USG dopochwowe bo szczerze nigdy wczesniej nie robilam wiec wypadałoby przed ciążą.
A poza tym to już chyba bardzo chcemy być Rodzicami, bo ciągle o tym mówimy, myślimy a ja to czasem czuję sie jakby to było już :) mam nadzieje, że nie wpadnę w jakąś urojoną ciąże <lol>.
hmmm jak tu nie myśleć o dzidzi jak moja najlepsza przyjaciółka jest w 5 msc i przechodzimy razem problem piankowych czy pompowanych kółek i takie tam...:)

Pozdrawiam Was i miłego wieczorku życzę.
Słonko testujemy w tym samym czasie!:-) Oby @ do nas nie zawitała

Cześć Dziewczynki!

Ja to jakiegoś dołka załapałam:-(. Źle się czuję fizycznie i psychicznie:zawstydzona/y:. Jutro mam wizyte u gina, ale boję się, że nie będzie miał dobrych wieści dla mnie:-(. Wprawdzie upławów już prawie nie mam, ale za to boli mnie w pachwinach, w krzyżu i już nie wiem gdzie jeszcze:baffled:. Naczytałam się o poronieniach i wydaje mi się, że mam wszystkie objawy, które do tego prowadzą:zawstydzona/y::-(. Strasznie mi źle:-(. Nawet nie wstawiam suwaczka, bo mam jakieś złe przeczucia:zawstydzona/y::-:)-:)-(.
Życzę więcej optymizmu! Nie smutaj się tylko ciesz ciążą! Wszystko będzie dobrze:-)
nie mam siły na czytanie....
załapałam takie doła, że .... tylko siedzieć i płakać:no::no::no::no::no::no::no:
a ten olejek z wiesiołka daje coś:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
Przytulam mocno!
Czesc dziewczyny!bardzo chcialabym do was dolaczyc.jestem nowa i od dwoch lat staramy sie z mezem o dziecko.wczoraj(zreszta jak co miesiac od 2 lat)dostalam@i jestem smutna:frown:.wiem juz duzo na ten temat tzn.jak zajsc w ciaze?,ale wychodzi na to,ze tylko w teorii jestem dobra.mam regularne cykle,wiem kiedy owulacja,ale mimo tego nic nie wychodzi,chyba(jak to mowia)za bardzo chcemy.nie potrafie o tym nie myslec,po prostu nie dam rady.co miesiac placze w poduszke.dzisiaj kupilam sobie wiesiolek,a mezowi centrum.myslicie,ze to dobry pomysl?napiszcie mi o waszych odczuciach i staraniach.czekam na wiadomosci od staraczek,a tym bardziej od staraczek,ktorym juz sie udalo.dziekuje,jestescie moja jedyna opoka!!!!
Witaj! Życzę szybkiego zafasolkowania! Robiłaś jakieś badania? Może warto byłoby skorzystać z porady dobrego specjalisty! Dobrze też jakbyście mogli gdzieś wyjechać i wyluzowac troszkę! Podobno bardzo to pomaga

Gemini25
izabella96
pixella

czy macie taka nerwówkę jak ja przed testowankiem?
ja nie wiem, czy do niedzieli wytrzymam :sorry2:

ps a ten jajanik jak klul tak kluje :]]]

pozdrawiam :rofl2::rofl2::rofl2:
W tamtym cyklu miałam tak samo - po prostu nie mogłam sie doczekać i o niczym innym nie myślałam! W tym cyklu wręcz przeciwnie być może jeszcze mnie nie wzięło na dobre bo do testowania pozostało jeszcze 9 dni!

Pozdrawiam pozostałe dziewczyny! Owocnych staranek życzę.

Ostatnia edycja:
Gemini25
izabella96
pixella

ja nie wiem, czy do niedzieli wytrzymam :sorry2:/quote]

Ja bym już chciała wiedzieć ale ostatnio tak się nakręcałam że zrobiłam test przed @ i zobaczyłam tylko jedna kreche a za 2 dni @:-p już było, dla tego teraz spokojnie czekam, narazie testu nie kupiłam żeby mnie nie korciło :-p. Tylko mój m ma mnie juz dosyć bo ciągle pytam sie jego jak myśli czy sie nam udało :rofl2:

ja robilam badania i wszystko o.k.Moj maz natomiast musi teraz brac witaminki,zero alkoholu,zero fajek,chlodne kapiele,luzna bielizna .po 2 miesiacach amunicja powinna byc gotowa do strzalu(nie slepaki,tylko ostra amunicja).tak bylo u mojej przyjaciolki i sie sprawdzilo.pozdr.pa!

trzymam kciuki!!!! na Twoim miejscu tez mialabym ochote zrobic tescik,umieralabym pewnie z ciekawosci,ale cos mi sie wydaje,ze Ci sie udalo:tak:,takie ma przeczucie....:tak:oby sie sprawdzilo,pozdrawiam!!!!

oj romka- ty mowisz ze masz przeczucie co do mnie, a ja wrecz juz sama nie wiem co mam myslec.
jasne ze BARDZO BYM CHCIALA miec juz ta fasolke pod serduchem :tak::tak::tak: ale ...jeszcze tyyyyyllleeee dni :sorry2: musze czekac do testowania.:-)
u mnie wciaz sie utrzymuje odbijanie(cokolwiek zjem), pieczenie w gardle, a takze bol w kregoslupie(pewnie to od siedzenia przy komputerze, lub do pracy), a takze pobolewanie z lewej strony w podrzuszu(moze to jakies nerwowe bole czy cos).
a teraz jakos tak mnie caly brzuch rozbolal i czuje sie jak slonica.wogole dzis jakos mnie tak bardzo delikatnie cmilo w brzuchu jak na @ ale potem przeszlo.
ja sie nie nakrecam, co bedzie to sie okaze 21 pazd.

WIADOMOSC DO M@LPY- NIE JESTES MILE WIDZIANYM GOSCIEM. LEPIEJ WOGOLE NIE PRZYLAZ, BO CIE NIE CHCEMY!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

Gemini25
izabella96
pixella

ja nie wiem, czy do niedzieli wytrzymam :sorry2:/quote]

Ja bym już chciała wiedzieć ale ostatnio tak się nakręcałam że zrobiłam test przed @ i zobaczyłam tylko jedna kreche a za 2 dni @:-p już było, dla tego teraz spokojnie czekam, narazie testu nie kupiłam żeby mnie nie korciło :-p. Tylko mój m ma mnie juz dosyć bo ciągle pytam sie jego jak myśli czy sie nam udało :rofl2:

:-):-D:-D:-D- moj maz tez ma mnie chyba dosc.bo jak sie pyta jak sie czuje to ja- ,, a wlasnie, dzis bylo to , i to i to.., no nie twierdze ze jestem w ciazy ale wiem ze moga byc takie i takie objawy...,,

ja robilam badania i wszystko o.k.Moj maz natomiast musi teraz brac witaminki,zero alkoholu,zero fajek,chlodne kapiele,luzna bielizna .po 2 miesiacach amunicja powinna byc gotowa do strzalu(nie slepaki,tylko ostra amunicja).tak bylo u mojej przyjaciolki i sie sprawdzilo.pozdr.pa!

Ate witaminki to jakieś specjalne są od doktórka?

reklama
Zwyczajny zestaw witamin np."centrum"dla meza,a kwas foliowy i wiesiolek dla mnie.wiesiolek jeszcze nie sprawdzony,ale slyszalam,ze trzeba brac do owu.w zadnym wypadku po owu.ja mam dzisiaj 2 dc i zaczelam brac wiesiolek(2 tabletki dziennie)zobaczymy co sie wydarzy,napewno napisze na ten temat.pozdrowka!

Do góry