reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

:tak:
:-)Witam wszystkie starające się!

Chociaż jestem tu nowa i pierwszy raz piszę, to od dłuższego już czasu śledziłam Wasze forum. Tyle ciepła i pozytywnej energii chyba nigdzie się nie znajdzie:tak::tak::tak:
Dziś właśnie zrobiłam test i wyszły mi piekne 2 kreseczki:-D
Jestem przeszczęśliwa :happy2::happy2::happy2: dlatego natychmiast wysyłam mnóstwo pozytywnych fluidków do wszystkich "staraczek":-)
Zaraz zrobię sobie suwaczek i będę pełnoprawną uczestniczką forum (hihihi)

Przy okazji pytanie - wspominałyście o jakimś teście "beta". Co to takiego i czy jest pewniejszy niż zwykły test płytkowy (taki zrobiłam dziś rano)? Będę wdzięczna za odpowiedź, POZDRAWIAM:happy2::happy2:

To ja jako pierwsza grtuje bardzo serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i jako pierwsza lapie swieze fluidki:-):-):-):-):-):-):-)
Zycze Ci spokojnych 9 mies:-):-)

A beta z tego co wiem to badanie krwi na wykrycie hormonu ciazowego ktore na 100% potwierdza Twoja ciaze:-) Robi sie to labolatorium i koszt ok 30 zl. Wiem ze za pomoca tego badania sprawdza sie przyrost hormonu ciazowego w odstepie czasowym aby sprawdzic czy fasolaczek rosnie prawidlowo.Ale o szcegoly musisz zapytac bardziej doswiadczone dziewczyny, bo ja napisalam tylko to co udalo mi sie zapamietac:sorry2: sledzac to forum:blink:(mam nadzieje ze nic nie pokrecilam);-)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Gratulacje meandrytka:tak:

Witaj aple i powodzenia w działaniu- mam nadzieje, że szybko wszystko wroci do normy

aple i ell - dziękuję bardzo i mam nadzieję, że fluidki się spiszą na medal i każda z Was zafasolkuje już wkrótce:-)

A suwaczka na razie nic nie wyszło, bo nie umiem go wstawić, ale będę próbowała.
W każdym razie zgodnie z wyiczeniami - to 5 tydzień i 3 dni:tak:

Witam Was wszystkie bardzo serdecznie. Udzielalam sie na ym forum o ile pamietam jakos w lipcu.Szukalam wtedy odpoiedzi na to co moze znaczyc fakt iz w dniu @ mialalm tylko ciemne planienia a testy(na ktore zreszta wydalam fortune) pokazywaly I:wściekła/y:. W sumie @ w lipcu nie dostalam.W sierpniu tez czekalam na @ ale na marne bo tez nie bylo....a tesy to samo:no:. Na sczescie pod koniec sierpnia jechalismy na urlop do Polski. I tam po wizycie u swojego ginekologa, po dokladnym badaniu okazalo sie ze ostatnie dwa cykle byly bezowulacyjne :-( Dostalam tabletki Orgamentil na wywolanie miesiaczki i 90 dniowa kuracje Castagnusem. W chwili obecnej jest to moj 14dc(miesiaczke po wywolaniu dostalam 11 wrzesnia i trwala ok6 dni jak nigdy)i.....mam znowu malutki problem gdyz zakupilam w tym miesiacu testy owu. Robie je od 5 dni i kupa...:-( Pierwsze 4 zrobilam paskowe Blueclear ale nie moglaam do konca zinterpretowac wyniku i zakupilam digital ktore wyraznie pokazuja ze owu nie ma;:-( Staramy sie w sumie od lutego. Do lipca miesiaczki mialam jak w zegarku a teraz cos sie porobilo.....Zaczynam sie martwic ze ten cykl tez bede miala bez owu ;:-:)-:)-:)-:)-(

Buziaczki dla was wszystkich.:-):-):-)

Ps. Gratulacje dla nowozfasolkowanych dziewczynek.:-):-):-):-):-)

Z gory przepraszam za balagan i bledy w moim poscie...ale ja z natury jakas taka roztrzepana jestem;-)

W moim wypadku testy owulacyjne nic nie dały, wskazały mi owulację gdy jej nie miałam, nie wskazały gdy była. Nie stresuj się, powoli. U mnie były cykle bezowulacyjne, a gdy tylko pojawiło się jajeczko to zaciążyłam i mój mały cud ma juz 16 miesięcy :-). Spokojnie, nawet jesli ten cykl bedzie bezowulacyjny, to kto wie jaki bedzie nastepny? starajcie sie o dzidzie, ale na luzie, daj sobie czas na dojscie organizmu do siebie, możliwe że jak sie odstresujesz to Twój organizm uzna iż wszystko jest super, nie ma zagrożeń i czas zafasolkowac :-). Trzymam kciuki :-).

meandrytka serdecznie ci gratuluje to pewnie juz niedlugo wyfruniesz na mamsiowe wątki:)

aple a sprawdzałas poziom prolaktyny, czy castagnus zadziałał? moze ona nadal jest zawyżona i stad brak owu???:confused:
wiele dziewczyn bierze olej z wiesiołka podobno dobrze wpływa na układ hormonalny i ułatwia zajscie w ciąze....

W moim wypadku testy owulacyjne nic nie dały, wskazały mi owulację gdy jej nie miałam, nie wskazały gdy była. Nie stresuj się, powoli. U mnie były cykle bezowulacyjne, a gdy tylko pojawiło się jajeczko to zaciążyłam i mój mały cud ma juz 16 miesięcy :-). Spokojnie, nawet jesli ten cykl bedzie bezowulacyjny, to kto wie jaki bedzie nastepny? starajcie sie o dzidzie, ale na luzie, daj sobie czas na dojscie organizmu do siebie, możliwe że jak sie odstresujesz to Twój organizm uzna iż wszystko jest super, nie ma zagrożeń i czas zafasolkowac :-). Trzymam kciuki :-).

Z tym stresowaniem sie to rzeczywiscie masz racje... W lipcu mialam egzmin na prawko a potem na poczatku wrzesnia nasze wesele....Z natury jestem nerwuskiem:wściekła/y: wiec chyba naprawd musze wyluzowac.;-)
Bardzo dziekuje za cieple slowa:-)

aple a sprawdzałas poziom prolaktyny, czy castagnus zadziałał? moze ona nadal jest zawyżona i stad brak owu???:confused:
wiele dziewczyn bierze olej z wiesiołka podobno dobrze wpływa na układ hormonalny i ułatwia zajscie w ciąze....

Castagnus biore od 1dc czyli od 11 wrzesnia jak dostalam @. Szczerze mowiac nic nie czuje i nie wiem po jakim czasie zaczyna dzialac:confused: Zobaczymy czy nastepna@ dostanie w terminie...
Slyszalam o oleju z wiesiolka ale zapomnialam kupic jak bylismy w Pl:-(

Uciekam "spac";-):-). Milej i owocnej nocki dzewczynki:blink:

Ostatnia edycja:
Butterfly27 i jak, Kinga trafiła:confused:
Życzę szybkich (owocnych) staranek, a za komplementa dziękuje:happy2:
Marzę o jednym dziecku! Gdy pojawią się dwa Skarby to będzie podwójne szczęscie!:-D

a ja zaczynam staranka.... a to ci dopiero... za jakies 10-12 dni już :-)
Owocnych starań życzę!:-D

Witam dziewczynki !!!!
To znowu ja :tak::tak:
Witaj i nie znikaj już:-)

jak sie czujesz mamuśka????

musi sie udac!!!! Nie przejmuj sie takimi pytaniami, na kazdego przyjdzie pora

Mam nadzieję, że na mnie już niedługo.....

Nawet dobrze się czuje teraz z niecierpliwością czekam na 2 października bo idę na usg i mam nadzieje, że kruszynka się już pojawiła.
Pojawiła się na pewno!:-) W sumie to już pozostało kilka dni....

butterfly27 chyba chcesz nam wszytskie fluidki wykraść;-) mam nadzieje, że jak już Cię złapię, to potem będziesz nas obdarowywać:tak:
Obiecuję że będę przesyłać codziennie!:-D

Dziekuje kochana :-D:-D:-D
Rozmawialam z moja menadzerka i powiedziala ze postra sie mi zalatwic jakis inny kontrakt w mojej firmie, ale to nie jest jescze nic pewnego na 100 % ostatnio cos maja wiecej strat niz zyskow :dry::baffled:
A jak nie to bede musiala szukac czegos innego, a tu tez juz tak ciezko o prace ze :szok:
Życzę, aby wszystko dobrze sie skończyło! Trzymam kciuki!

witajcie :-)
u mnie juz lepiej,
dluuuugo rozmawialismy z mezem i on w zasadzie bardzo madrze mysli- chce moj najukochanszy zeby wszystko bylo jak trzeba tzn-chce zebysmy mieli oboje badania(przede wszystkim ja-musze zbadac swoje cykle, piersi itp itd) i powinnam miec stala opieke lekarza, chce zebysmy byli juz u siebie w domku(a nie szwedali sie pozagranicach ;-)).chce zeby dzidzius byl zapalnowany, i zebysmy mieli pewnosc ze my jestesmy zdrowi i on bedzie zdrowy.

takze uspokajam sie, luzuje i zmniejszam parcie na -miec -byc -now (teraz)!!!!!!!!!!!!!!!

Super, że już lepiej się czujesz! Masz mądrą drugą połówkę....:-D

:-)Witam wszystkie starające się!
Dziś właśnie zrobiłam test i wyszły mi piekne 2 kreseczki:-D
Jestem przeszczęśliwa :happy2::happy2::happy2: dlatego natychmiast wysyłam mnóstwo pozytywnych fluidków do wszystkich "staraczek":-)

Witaj! Oczywiście serdecznie gratuluję i życzę spokojnej ciąży!
Fluidki wyłapane - dzięki wielkie, bo przydadzą się:tak::tak:

Witam Was wszystkie bardzo serdecznie. Udzielalam sie na ym forum o ile pamietam jakos w lipcu.Szukalam wtedy odpoiedzi na to co moze znaczyc fakt iz w dniu @ mialalm tylko ciemne planienia a testy(na ktore zreszta wydalam fortune) pokazywaly I:wściekła/y:.

Kurczę ja też miałam takie plamienia, ale nie tylko w dzień @. Trwało to chyba 3-4dni. Może i ja nie mam owulacji? Napisz mi proszę jak to wyglądało u Ciebie? Czy tylko przez jeden dzień były plamienia?
Oczywiście trzymam kciuki z leczenie i pojawienie się Dzidziusia!:-D

U mnie dzisiaj dzień minął bardzo szybko! Oby te kolejne tzn. do niedzieli też minęły a wtedy wszystko się wyjaśni! Objawów żadnych:no: tracę nadzieję....

Pozdrowionka dla wszystkich

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry