reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

Cześć Dziewczyny!
Byłam dziś u ginekologa... Jestem troche smutna bo lekarka ani nie potwierdziła ciąży ani nie wykluczyła... :baffled: Zrobiła mi usg i powiedziała że nic nie widać, że macica jest pusta :-( Prawdopodobie to za wcześnie albo powiedziała że zarodek w ogóle się tam nie pojawi :-( Nie jestem zadowolona z tej wizyty... wiem ze jest za wczesnie (minely niecale 3 tyg od owulacji) ale lekarka nakrecila sie tym ze misiaczke mialam 12 sierpnia... Wolalabym isc do swojego ginekologa ale ostatnio sa do niego takie terminy ze wymiekam (trzeba sie zapisywac miesiac wczesniej a to prywatna klinika!)
Imagination napisz koniecznie co Tobie powie w pon ginekolog i czy bedzie cos widac na usg bo zdaje sie ze jestesmy na podobnym etapie...
Oj, Kochana, moze rzeczywiscie jest za wcześnie. U mnie dziś mniej więcej 18 dzień ciąży, w poniedziałek będzie w sumie 3 tygodnie więc też może nic nie ujżeć, choć mam nadzieję, ze mimo to coś da się wykryć i dostanę zwolnienie...:confused:
Trochę się tym teraz zmartwiłam. A co Ci mówił ginekolog poza tym? Miałaś dopochwowe usg? Robiła wywiad?
Ja ostatni okres miałam 19 sierpnia...
Ale mnie dziś mdli strasznie:baffled:

reklama
Dziękuje Wam dziewczyny :tak: Ja nawet mamie nie powiedzialam wiec nie mam komu o tym wszystkiem opowiedziec...
Ciezko mi sie nie martwic ale postaram sie :tak:
Martwi mnie jeszcze inna rzecz... to ze nie mam zadnych obajwów... Lekarka pytala sie mnei czy rosna mi piersi i czy bola... a mnie moze ciut ale bardzo mało bolą, prawie w ogóle, pytała czy czesciej oddaje mocz... a ja zawsze czesto robilam i nie zauwazylam zeby teraz czesciej... mysle ze juz tydzien temu wiecej czulam niz teraz... moze to palmienie wtedy w dniu mesieczki to bylo cos poawznego:zawstydzona/y:... lekarka nie komentowala tego, powiedziala tylko ze to bardzo wazne :confused:
Ech ide sie polozyc do łóżka... tem mam caly czas 37,5 mam nadzieje ze juz nie wzrosnie...

Oj, Kochana, moze rzeczywiscie jest za wcześnie. U mnie dziś mniej więcej 18 dzień ciąży, w poniedziałek będzie w sumie 3 tygodnie więc też może nic nie ujżeć, choć mam nadzieję, ze mimo to coś da się wykryć i dostanę zwolnienie...:confused:
Trochę się tym teraz zmartwiłam. A co Ci mówił ginekolog poza tym? Miałaś dopochwowe usg? Robiła wywiad?
Ja ostatni okres miałam 19 sierpnia...
Ale mnie dziś mdli strasznie:baffled:
Generalnie ginekolog traktowala mnie jakbym byla w ciazy... zmierzyla mi cisnienie, cytologie, badala piersi, usg mialam dopochwowe... powiedziala zebym koniecznie teraz byla na zwolnieniu... Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie juz cos widac... chociaz babka ktora pobierala mi krew na bete powiedziala zebym sie nie martwila bo dopiero w 6 tyg cos widac :confused: Trzymam za Ciebie kciuki

Dziękuje Wam dziewczyny :tak: Ja nawet mamie nie powiedzialam wiec nie mam komu o tym wszystkiem opowiedziec...
Ciezko mi sie nie martwic ale postaram sie :tak:
Martwi mnie jeszcze inna rzecz... to ze nie mam zadnych obajwów... Lekarka pytala sie mnei czy rosna mi piersi i czy bola... a mnie moze ciut ale bardzo mało bolą, prawie w ogóle, pytała czy czesciej oddaje mocz... a ja zawsze czesto robilam i nie zauwazylam zeby teraz czesciej... mysle ze juz tydzien temu wiecej czulam niz teraz... moze to palmienie wtedy w dniu mesieczki to bylo cos poawznego:zawstydzona/y:... lekarka nie komentowala tego, powiedziala tylko ze to bardzo wazne :confused:
Ech ide sie polozyc do łóżka... tem mam caly czas 37,5 mam nadzieje ze juz nie wzrosnie...
Generalnie ginekolog traktowala mnie jakbym byla w ciazy... zmierzyla mi cisnienie, cytologie, badala piersi, usg mialam dopochwowe... powiedziala zebym koniecznie teraz byla na zwolnieniu... Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie juz cos widac... chociaz babka ktora pobierala mi krew na bete powiedziala zebym sie nie martwila bo dopiero w 6 tyg cos widac :confused: Trzymam za Ciebie kciuki
Ja mam wszystkie mozliwe objawy ciąży, do których powoli przywykłam. Mianowicie piersi bola nadal, może już nie cały dzień, ale ranki i wieczory są bolesne. Czasem zakłuwanie w podbrzuszu, mdłości, senność, siusianie, smaki wyszukane itp.
Skoro Tobie kazała być na zwolnieniu, to moze i mi każe, a co za tym idzie da... bo pewnie do internisty bede musiala czekać, a tylko poniedziałek wzielam wolne (a raczej dzien na żądanie)...
U Ciebie wszystko będzie dobrze, mocno zaciskam kciuki :happy:
Szukam jakiegoś opisu jak wygląda ciąża w początach 3 tygodnia i nic nie ma niestety, jest ale u krowy, kozy itp. a ja przeciez ludź jestem:-p

katarzynko83 nie zamartwiaj sie, twoja wizyta byla naprawdę bardzo wcześnie...a co do lekarza, no cóż lekarze są rożni..ale tak naprawdę i my jestesmy różne, wiem, że super jest usłyszeć, wszystko w jak najlepszym porządku..ale powiem szczerze, że ja te słowa od mojego lekarza w pierwszej ciąży usłyzałam dopiero na wizycie w 20 tygodniu ciazy...a w czesniej mówił mi wszystko co widzi..szczerze, może i bez skrupułów...jak odklejalo się łozysko to pokazywał...jak wielkość mu się nie podobała, to porownywał przyrosty z poprzedniej wizyty itd...bywalo naprawdę ciężko na wizytach i nie zawsze wychodziłam z nich z usmiechem...jedyne co to zawsze miałam wzorcowe wyniki wszelkich badań krwi, moczu czy tam na różne wirus.
Nie raz po wizycie chciało i się beczeć, z drugiej strony tego oczekiwalam od lekarza szczerości, i wiem, że dzieki temu też może bardziej na siebie uważałam i jak usłyszalam po raz pierwszy będzie dobrze to się poryczałam.
Ja uważam, że dobrze ze lekarz doszukuje się wszytskiego i bierze pod uwagę różne możliwości, dzieki temu mamy pewność ze nasze dzidzie są w dobrych rekach. ja byłam raz na wizycie u jednego lekarza na usg ( moj akurat był na wyjeżdzie)- plamiłam, a badanie usg trwało nie wiem czy minute:szok:lekarz nawet nie probował poznać przyczyny..

a u mnie dzisiaj rano już bez rumieńców, tempka 37, 1( bez zmian), wczoraj zrobiło mi się niedobrze podczas jazdy samochodem, ale ogólnie zobaczymy...jedyne co to od staran w owu nie działallismy bo fizycznie nie dałam rady...zasypiałam na siedzaco a do tego było mi strasznie niedobrze hehe moze ja będę jedną z tych co w uwu czuja się fatalnie...nic trzeba czekać cierpliwie do @
dzisiaj za to czuję się rewelacyjnie, ale to chyba juz po fakcie;-) jeśli chodzi o działania:-p

Ell to prawda że dobrze jeśli lekarz bierze pod uwagę wszystko, ale czasami też potrafi niepotrzebnie bezzasadnie nastraszyć... szczególnie kiedy ciąża jest tak młoda i ciężko cokolwiek do końca powiedzieć..... :confused:

Imagination bardzo fajnie że masz w poniedziałek wolne, teraz najważniejsze żebyś zatroszczyła sie o siebie i maleństwo, w poniedziałek śmiało do lekarza i mów szybciutko jak jest :tak::tak: trzymam kciuki :tak:

Katarzynak83 nie wiem czy dobrze sie doczytałam ostatnia beta to ta sprzed tygodnia z wynikiem 99? czy może od tamtej pory robiłaś ... bo może czegoś sie nie dopatrzyłam .... :nerd:;-)

Cześć Dziewczyny!
Byłam dziś u ginekologa... Jestem troche smutna bo lekarka ani nie potwierdziła ciąży ani nie wykluczyła... :baffled: Zrobiła mi usg i powiedziała że nic nie widać, że macica jest pusta :-( Prawdopodobie to za wcześnie albo powiedziała że zarodek w ogóle się tam nie pojawi :-( Nie jestem zadowolona z tej wizyty... wiem ze jest za wczesnie (minely niecale 3 tyg od owulacji) ale lekarka nakrecila sie tym ze misiaczke mialam 12 sierpnia... Wolalabym isc do swojego ginekologa ale ostatnio sa do niego takie terminy ze wymiekam (trzeba sie zapisywac miesiac wczesniej a to prywatna klinika!)...
Czy ktoras z Was wie jaki powinien byc przyrost po 48 godzinach???:confused:
martwisz sie bo za wczesnie poszłas potwierdzic ciaze u lekarza,ja jak mialam bete 6tys (po dwoch dobach przyrost byl prawie dwukrotny-ponad 11tys) to lekarka kazala mi przyjsc na usg prawie po miesiacu!!!! bo wczesniej nie bylo czego szukac...ale ze jestes chora to lekarka powinna cie przede wszytskim uspokoic i dac cos bezpiecznego-a jaki antybiotyk przepisała?? takze glowa do gory,mobilizuj sie do walki z choroba a o dzidzie sie nie martw,bierzesz duphaston a on utrzymuje ciaze, wiec powodzenia!!!

mi ginekolog powiedziala ze mozna brac apap, na wszelki wypadek kupilam sobie.
A czemu trzeba w tym samym laboratorium robi?? Myslesz ze moga sie roznic wyniki? Szerze mowiac nie chce mi sie jechac do tego laboratorium gdzie dzis dobilam bete...
kasiu konieczmie w tym samym laboratorium, bo moze byc inny sprzet a nawet inne jednostki, no i nie bedzie mozna porównywac przyrostow bo jak wyjdzie jakos dziwnie to wtedy sie bedziesz stresowala!!!! dla dzidzi warto sie przejechac chosby na koniec swiata;-):tak::tak:

a i przypomnialo mi sie odnoscie miodu na przeziebienie, jak go dodacie do goracej wody lub herbaty,powyzej 40-50stopni to on straci swoje włąsciwoscci przeciwgrypowe-pamietajcie:) dodawac jak ostygnie i od razu pic, zdrowka zycze wszytskim chorującym

a u mnie dzisiaj rano już bez rumieńców, tempka 37, 1( bez zmian), wczoraj zrobiło mi się niedobrze podczas jazdy samochodem, ale ogólnie zobaczymy...jedyne co to od staran w owu nie działallismy bo fizycznie nie dałam rady...zasypiałam na siedzaco a do tego było mi strasznie niedobrze hehe moze ja będę jedną z tych co w uwu czuja się fatalnie...nic trzeba czekać cierpliwie do @
dzisiaj za to czuję się rewelacyjnie, ale to chyba juz po fakcie;-) jeśli chodzi o działania:-p

Ell może i po fakcie jeśli chodzi o starania w tym cyklu, ale na "działania" zawsze jest dobry czas.... :-p:-p:-p
u mnie owulka "pełną gębą" (mam nadzieję, znaczy się tak mi się wydaje :laugh2:).. dziś znowu zrobiłam test owu i znowu sliczna krecha że "tak"...
dziewczyny życzę Wam tak szybkich i pewnych kreseczek jak u mnie na testach owu, tylko czywiście na tych wazniejszych... ciążowych..... ;-);-);-)

reklama
rudka co do pierwszej wizyty to i lekarz kazał przycjechć miedzy 7-8 tygodniem..zreszta chyba taki termin wszedzie jest sugerowany na pierwszą wizytę- wtedy mozna juz coś powiedziec o dzidzi

Do góry