reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

a mi wypieki z twarzy nie schodzą, normalnie policzki mi rozwali, tak mnie od środka parzą...a tempka dzisiaj 37,1, no i z rana dzisiaj wstałam z "czymś" na żołądku;-) no i albo to jest to czego pragnę, albo po prostu coś mnie bierze:crazy:

reklama
Witam z rana
A DZISIEJ JUZ PIATEK!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Chyba jest dobrym lekarzem ma same dobre opinie.

Powiedział, że jest śliczny pęcherzyk ciążowy, pogratulował ciąży i kazał przyjść za 2 tygodnie.
Wyczytałam, że zarodek widać jak pęcherzyk ciążowy ma 10-25 milimetrów a mój pęcherzyk ma dopiero 6 milimetrów. Z jego słów zrozumiałam, że wszystko na tym etapie jest w porządku.
Kochanie super wieści :-D:-D jeszcze raz gratuluje!!!!!!!!!!!!!! piekny pecherzyl ;-):-D

a mi wypieki z twarzy nie schodzą, normalnie policzki mi rozwali, tak mnie od środka parzą...a tempka dzisiaj 37,1, no i z rana dzisiaj wstałam z "czymś" na żołądku;-) no i albo to jest to czego pragnę, albo po prostu coś mnie bierze:crazy:
Kobitko nie nakrecaj sie tak !!!! :sorry2::tak: trzymam kciuki za to malnestwo ktore terez chyba powinno gdzies przez jajowodzik wedrowac :-D:-D;-)

izabell96 ja bym na twoim miejscu sie wstrzymala z tym testem a t ze wzgledu na to ze hormon wykrywalny przez test ciazowy produkowany jest w zasadzie dopiero po zagniezdzeniu sie fasolki co nastepuje ok 6-10 dni nawet po przytulankach ;-)a ten test jest bardzo dobry to fakt :tak:
witam nowe staraczki i zycze szybkiego zafasolkowania :-)
Gemini to musi byc dobry znak :-D:tak: na nastepnym tez beda dwie krechy !!!:-D
tris dzieki za zrozumienie... dobrze ze u mnie nie chodzi o leczenie tylko o bardziej przyziemne sprawy ;-) ale po wczorajszej rozmowie z mezulkiem to juz na 90% od kwietnia bedziemy kombinować :-D

Witam z rana

Kobitko nie nakrecaj sie tak !!!! :sorry2::tak: trzymam kciuki za to malnestwo ktore terez chyba powinno gdzies przez jajowodzik wedrowac :-D:-D;-)

no nie wiem czy tak na spacerek bez mamusi może się wybrać;-)

a co do nakręcania, hehe to ja dopiero zaczynam;-):-) i chyba te wszystkie urojenia przestaną na mnie działać dopiero po kilku miesiacach starań...:-p w poprzednim cyklu troche spóźnilismy starania...i napisałam kiedyś, że miałam wszystkie objawy ciąży, oprócz tempki ( to znaczy ja wcześniej nie mierzyłam) - takiej w sensie poczucia rozpalenia,a teraz to rozpalenie jest wiec sie ciesze- hehe oczywiscie pogoda też odpowiednia, wiec może to byc równie dobrze przeziebienie;-)

kingus gratuluje małego ktosia :-) we własciwym miejscu...za tydzień-dwa napewno bedzie zarodek widać, u mnie w 7tc 1 d wika miała już 9mm :-) ale wszystko zalezy od tego w którym dniu cyklu była owu i zapłodnienie i może sie to 1-2 tyg przesyunać....a co do torbieli to podobno zanikają w 1-szym trymestrze ciazy samoistnie i nie ma sie co tym martwić, fasolce nie szkodzą...

ja robiłam test QuickVue, 30/30dc - gdzieś 14 dni po zapłodnieniu wyszedł mi pozytywny...chyba 6 dni po zapłodnieniu nic by nie pokazał :-)...

a ja nadeal nie moge dołaczyć do grona staraczek bo@brak...:baffled:

witam z rana wszystkie starające się Jestem na samym początku drogi, która może już niedługo mnie doprowadzi do dzidziusia! Zawsze miałam nieregularne miesiączki więc nie wiem czy jestem w ciąży, bo jak zwykle mi się spóźnia okres Tym razem jednak czuję się inaczej mam objawy takie jak pisałyście, że można mieć gdy w brzuszku jest fasolka! Zobaczymy poczekam jeszcze trochę i sprawdzę :-)

Mój T już trochę wierzy. Powiedział już bratu, a ja przyjaciółkom:happy:
A rodzince powiemy jak już będzie 'na papierze' potwierdzone.
T chce, bym do ginekologa poszła już, ale do innego... Wydzwaniam, a tu albo odlegle terminy bardzo, albo trzeba płacić, co na rękę nam nie jest. Mam swojego ginekologa w rodzinnym mieście, więc jakbym zadzwoniła, to pewnie w miarę szybko miałabym wizytę, ale nie, uparł sie, że to ma być Łódź i to jak najszybciej. A dlaczego? Bo mam ciężką pracę, boimy się o Malca i zarazem bym miała wszelkie świadczenia, zanim się ktoś wypaple, że jestem w ciąży. Też mi nie na rękę dłużej tak pracować, bo ledwo wykurowałam przeziębienie, to znów mnie coś łapie (na magazynie jest nieraz zimniej niż na dworze):-(
Dziś wogóle mam doła. Przez tą sytuację z ginekologami płakałam długo i nie mogłam się uspokoić. Hormony szaleją strasznie.
Mam mdłości poranne i wieczorne, zgagę i napady senności... ale trzeba jakoś żyć, a co gorsza pracować...
A właśnie... lecę do pracy, wpadnę jutro... Pa

Ja ide do lekarza we wtorek ale tak mysle czy to nie za wczesnie... no ale moze faktycznie troche masz racji z pracą, przeziebieniem itp (u mnie w pracy wszyscy na mnie kichają i kaszla a mnie juz w gardle drapie)...
Poszukaj jeszcze lekarza dla siebie, moze wtedy poczujesz sie spokojniej gdy lekarz potwierdzi ciaze... ja wyszlam z takiego założenia...:sorry2:
Fakt ze terminy sa zwariowane... moj maz powiedzial ze to chyba wysyp wakacyjnych dzieciątek ;-)
Chcialabym zeby juz lekarz potwierdzil ciaze i wtedy polece powiedziec mamie bo sie nie moge doczekac... cos czuje ze za tydzien juz wszyscy beda wiedziec :sorry2: chyba oboje nie wytrzymamy z nowiną:-p

Witam nowe "staraczki" i przesyłam dla wszystkich ciążowe fluidki :-):-):-)
Trzymajcie za mnie dziewczyny kciuki bo sie martwie czy wszytsko jest dobrze :baffled: Dam znac czy lekarz potwierdzi moje testy ;-)

jeśli chodzi o torbiele to ja w ciąży miałam i tak jak pisze pixsella w 1 trymestrze zniknęły i nie miały żadnego wpływu na ciążę, także nie należy się nimi zbytnio przejmować :tak:

mam prośbę do dziewczyn które mają praktyke w mierzeniu tempki - napiszcie mi jak powinna się ona kształtować , tzn. chodzi mi o te skoki kiedy być powinny, ja nigdy tego nie próbowałam bo nie miałam cierpliwości ale może czas najwyższy się płrzełamać :baffled:

reklama
fionka co prawde ja nie mierze ale caly czas siedze na portalu 28dni.pl i sobie obserwuje wykresiki innych dziewczyn polecam !!!! :-D
przed owu jest spadeczek temp i potem duzy skok - to oznacza ze jest owu - i pozniej sobie tak stabilizuje sie i jezeli jest ciaza to utrzyma sie wysoko a jezeli nie ma to spadnie na lep na szyje na 2-3 dni przed moze juz zaczac sie obnizac a czasami potrafi spasc dopiero w dniu @
mierzyc trzeba zawsze rano zaraz po przebudzeniu w tym samym miescu od ok 5 dc

Do góry