reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Lilu ja jak miałam 21 lat to urodziłam moją córeczkę i była planowana, wytęskniona i każdy dzień ciąży był wspaniały i wręcz celebrowany. Więc myślę, że będziesz bardzo dobrą mamusią, bo świadomie chcesz dziecka.

Dziekuje kochana, a to czy bede dobra czy zla mamuska to sie dopiero okaze ;-) Najpierw niech sie fasolka pojawi w moim zyciu :tak::sorry2::laugh2::-p

reklama
Dziewczynki byłam dziś u gina. Potwierdził testy i jest fasolinka:tak: pełna. Bo mówił , ze czesto zdarza się że jest jajo puste. Ale pytałam go o te moje skurcze i on powiedział, ze to normalne. Tylko się martwie, bo moja bratowa jest również w ciązy i się pytała swojego gina czy normale sa skurcze na poczatku ciazy. A on jej odpowiedział , że nie powinno być skurczy. Sama nie wiem co o tym myśleć:-( Czy zmienic gina?? Nie wiem moja bratowa dostał wykaz jakie badania musi zrobic. A mój gin nic mi nie kazał:-(Czy to normalne??

Przepraszam, że Was zamęczam moimi pytaniami, ale martwie się gdyż dwa lata się staralismy o dzieciątko:-( Aha gin mi powiedział , ze liczac od ostatniej miesiączki to jest 7 tydzien ciązy. Ale według mnie nie bo ja miałam dość długie cykle i w 7 tyg juz by serduszko chyba biło.

witam wszystkie staraczki
Kinguś pomęczę Cię troszkę, dobrze?:-);-): a czy ty masz ten bialły śluz, o ktorym pisza dziewczyny???i jeszcze chce zapytac o cycuchy twoje, jak się zachowywaly przed terminem@? no i o szyjke macicy, nisko jest i miękka czy jak to jest???
Nie ma sprawy, pytaj o wszystko :tak::tak:
Śluz miałam biały ale miałam też taki w poprzednim cyklu a w ciąży nie byłam. Piersi zaczęły boleć po bokach a teraz bolą całe, są pełniejsze. Szyjkę miałam na początku nisko ale tak dziwnie zaklejoną a teraz jest trochę wyżej.

Kina nie martw się na pewno wszystko jest dobrze :tak: A w którym tygodniu jesteś?

Ostatnia edycja:
katarzynko u mnie to bylo tak ze zaszlam w ciaze w maju a na poczatku czerwca zachorowałam na oskrzela gdzie temperatura na zewnatrz dochodzila do 25oC a dodam ze caly rok nic nawet kataru nie mialam. Musialam brac Duomox- antybiotyk bezpieczny dla maluszka. Nie wolno brac tabletek zawierajacych ibuprofen gdyz moga spowodowac poronienie. W moim przypadku (pierwsza ciaze poronilam) lekarz zabronil mi pic kawe a nawet cole gdyz zawieraja kofeine. Jezeli chodzi o dolegliwosci to ja bym sobie dala glowe uciac ze nie jestem w ciazy bo brzuch bolal mnie jak na okres a o piersiach nie wspomne bylam tak pewna ze dzien przed @ poszlam na urodziny do kolezanki i wypilam kilka drinkow a na drugi dzien wymiotowalam. Pozniej zrobilam test i jak zobaczylam II to zbladlam ze strachu. Balam sie czy wszystko bedzie dobrze. Dopiero po 4 tyg zobaczylam moja dzidzie jak brykala po calym brzuszku a na slowa lekarza ze ''dziecko rozwija sie prawidlowo'' wybuchlam placzem bo poczulam jak mi kamien z serca spadl...

O jej ale was zanudzam wybaczcie :zawstydzona/y:

wcale a wcale nas nie zanudzasz - - przynajmniej mnie:) dla mnie to ciekawy temat:0

Misza - daj oczywiście znac nam tu na forum jak tylko wrócisz!!!!

kina no to wielkie gratulecje i spokojnej ciąży!!! dbaj o siebie i maluszke w brzuszku:tak::-)

misza buuuu, :-(a ja głupia już skasowalam....:-( a jak ja go nie mam w swoim gronie to tez bym mogla tak zrobic?no ale juz po ptokach...ja to ciemny czlowiek w komputerach...dopiero co mnie tu dziewczyny uczyly....:zawstydzona/y::laugh2:.
OJEJ DOPIERO DOCZYTALAM ZE SIĘ POTWIERDZILO U CIEBIE!SUPER I GRATULACJE I TOBIE, SPOKOJNEJ CIĄŻY! nie .....,wydaje mi się ze ta kropka to moze sie tam wgryza lepiej fasolka, czesto tak bywa w poczatkach.Obserwuj siebie jak cos to idz do lekarza(w przypadku plamien, ale tak nie będzie)

Ostatnia edycja:
I JESTEM W CIĄŻY!!! Potwierdził sie test. Słaba kreska to prawdziwa kreska.

Beta 2246 mlU/ml - czyli b. wczesna ciąża - wg. tabelki którą mam wraz z wynikami to 3-4 tydzień ( 33 dzień cyklu).
Przeszczęśliwa wróciłam do pracy i .... moja bielizna jest brudna, wielka kropa koloru brudnego beżu, nie zywa krew.
czy tzn. że się za bardzo przejęłam, zmęczyłam czy co? Powinnam coś robić z tym?
Bardzo się cieszę :-D:-D Nie wiem co Ci doradzić ale może pójdź do lekarza to nie będziesz się zamartwiać. To na pewno nic złego

Miałam już taką kropke 4 dni temu, olekarka powiedziała, że moga być brudzenia do 12 tygodnia. tego sie trzymam. Czyli co ? kupić jakies witaminki już?
No się nie martw i odpoczywaj :tak::tak: Ja biorę tylko kwas foliowy ale jem więcej owoców i pije więcej soków.
A Twoja gin mówiła coś o bólach brzucha, czy mogą się zdarzać?

reklama
Do góry