reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Dziewczyny jaki jest taki maxymalny termin kiedy po zrobieniu testu na 100% powiino juz wykazac?Ile dni po terminie @?Mowie o zwyklyn tescie,nie jakims cudzie co wykrywa 3dni przed@:dry:

a co do kiedy, to ja w pierwszej ciąży robiłam tydzien albo dwa tygodnie po termienie @ i wynik był mega szybko, nie czekałam nawet pare sekund i byly dwie wyraźne kreski

reklama
a co do kiedy, to ja w pierwszej ciąży robiłam tydzien albo dwa tygodnie po termienie @ i wynik był mega szybko, nie czekałam nawet pare sekund i byly dwie wyraźne kreski
no ja w pierwszej po 7tyg dopiero zrobilam i tez zarz jak sie test zabarwil to na plusik w ciazgu 3sekund:-)a teraz jakos niecierpliwiec ze mnie:zawstydzona/y::dry:i objawy mnie zmylaja bo dzis jeszcze gazy doszly straaaaaaaaaaaszne a nic takiego nie jadlam,zeby mnie zaatakowaly:baffled:a testy ciagle negatywne i doczekac sie nie moge plusika w koncu bo martwie sie ze jesli to nie ciaza to mi organizm zglupial i bedzie klopot z kolejnymi probami:baffled:

Dziewczyny powiedźcie mi o co chodzi z tym mierzeniem temperatury.
Ja ostatnio mialam okres 14 sierpnia
W sumie już powinnam mieć owulację, ale jakoś jej nie czuję...Tzn nie mam jakoś specjalnie obolałych piersi, śluz taki ni to biały, ni przezroczysty.
Fakt, że przedwczoraj bardzo zakuł mnie brzuch-myślę, że to jajniki.
Staranka są już w razie czego od 1,5 tygodnia i tak myślę i kombinuję po czym mogę rozpoznać, że udało się nam zajść :)
Czy mierzeniem temeparatury da się to sprawdzić ? :)
Testowanko będę miała w okolicach 20 września....już nie mogę wytrzymać....

mierzenie temperatury pomaga w określeniu czy zbliża sie owulka czy zbliża sie @ czy jednak będą II kreseczki, ale musiałabyś mierzyć ją przynajmniej jeden cały cykl, aby poznać swój organizm, a mierzenie takie od środka cyklu może nie dać porządanego efektu czyli określenia czy jest ciąża :tak: napewno trzeba mierzyć rano przed wstaniem, zawsze o tej samej porze i minimum po 3 godzinach snu .... każdy wynik zapisywać, ale możesz spróbować i konsultować tutaj wynik, może akurat coś z tego wyniknie .... i oczywiście życzę Tobie aby te II kreseczki się pojawiły ....... :tak:

a wogóle to miłego dnia i ......................... nareszcie weekend, byle do 15.00

katarzynko poczekaj minimum 1 dzień po @ zrób test i jesli będzi miala byc fasolka to na bank wyjdzie, stras potrafi swoje zrobic z naszym organizmem, hormony Ci oszaleją...i wszystko sie przesunie....a na bete minimum 14 dni od ew. zapłodnienia....

olcia jesli chodzi o temperaturke to temperaturka powyzej 37stopni utrzymujaca sie po terminie miesiaczki moze swiadczyć o ciaży o ile jestes zdrowa...u kobiet w ciazy jest w pierwszym okresie non stop podwyzszona tempkna...ale to metoda nie na 100% skuteczna i wpływaja na nia rozne parametry, u mnie sie sprawdziło...przed miesiaczka tempka wraca na swoje 36,6 az do kolejnej owulacji i wtedy znowu wzrasta....dfo 36,8 - tzw skok owulacyjny a potem u mnie do 37,2-3 az do kolejnej @ ale ja mam cykle ksiażkowe 28-30dni, nie wszyscy maja tak...

A co do owulacji to nieststy moga się zdarzyc cykle bezowulacyjne i wtedy mamay mniejsze dolegliwości...u mnie na 100% wczoraj owu był, miałam mega fajny sluzik, i taką "chcicę" na mojego m hehe, że chyba dobrze, ze go w domku do 21 nie było....

u mnie wreszcie normalny @:tak: i można pomysleć o staraniach:-D bałam się, że całkiem mi się poknociło

Ale za Was kobietki trzymam mocno kciuki

cześć dziewczynki, melduję, ze po tej juz 2 @ zamierzamy na nowo zacząć starnka o dzidziusia... strasznie sie boję bo 24 lipca poroniłam w 8tc, miałam łyżeczkowanie ale badania wychodza mi książkowe i nie wiadomo jaki był powód tego wszystkiego... jak dobrze pójdzie to za 13 dni wstawie suwaczek odliczajacy dni do owu...trzymajcie kciuki za wyniki badanek, za tydzień odbieram reszte hormonów i muszą byc ok. bo strasznie chce znowu zobaczyc II na teście
witaj pixelku!!!!!! w lipcu nie bylo mnie na necie bo urodzilam radka i nie wiedzialam co sie u ciebie dzialo:-( nie wiem czy pamietasz mnie to samo spotkalo we wrzesniu zaraz po slubie:( chyba to bylo mikroporonienie, bo betka byla na poziomie 1,2....a moze to bylo puste jajo plodowe,ktore zdazylam jeszcze zobaczec na usg-tak sobie to tlumacze, w kazdym badz razie rozumiem co przeszlas i twoj pesymizm.... ale teraz koniec żalow!!! glowa do gory i działaj!!!!trzymam kciuki
a testy uzalezniaja - maz racje!!! swieta racje!
i to forum uzaleznia!!!!
pewnie ze II to nie wszystko , ale zawsze jest jakies ale, mozemy tak cale zycie, kazdy tydzien, miesiac ciazy jest ryzykiem kazdy dzien zycia jest ryzykiem dla dziecka tyko nie mozna podchodzic tak pesymistycznie laski, bedzie dobrze nie ma co paniki rozsiewac , cieszmy sie kazda piekna chwila w zyciu , bo tak malo ich mamy , i jak juz sa te II to przeciez piekna chwila , nie odbierajmy sobie radosci z zycia, mnie nawet moje objawy ciesza , marze ze w ciazy jestem jak nie bede bede cieszyc sie kolejnymi staraniami , bo pewnie z pesymistycznym podejsciem to pewnie bym sie nie starala w obawie ze nie wyjdzie
glowa do gory bedzie dobrze kochane ja wam to mowie!!!!
tez tak uwazam!!!!
Też się popłakałam jak zobaczyłam nóżki , rączki i bijące serduszko :happy:. To jest niesamowite. Wszystkim wam życze szybko II kreseczek
ja tez sie wzruszyłam, emocje bedą przykazdym usg...i strach w oczach czy wszytsko jest ok...eh lepiej zeby nie bylo tyle tych badan wtedy czlowiek by spokojnie te ciąze przeszedl;-)

Ja ostatnio mialam okres 14 sierpnia
W sumie już powinnam mieć owulację, ale jakoś jej nie czuję...Tzn nie mam jakoś specjalnie obolałych piersi, śluz taki ni to biały, ni przezroczysty.
Fakt, że przedwczoraj bardzo zakuł mnie brzuch-myślę, że to jajniki.
Staranka są już w razie czego od 1,5 tygodnia i tak myślę i kombinuję po czym mogę rozpoznać, że udało się nam zajść :)
mi sie wydaje ze samo mierzenie tmpki po owu nie powie ci czy jestes w ciazy bo po owulce wzrasta progesteron w kazdym przypadku czy jest ciaza czy nie a on podnosi temperature ciala, dopiero wzrost tempki utrzymujący sie poza termin @@@ i jej brak wskazuje na ciaze

heheh zauwazylam ze troche jest tu mamus ktore drugi raz sie staraja aprzezywacie to wszytsko ze hoho to co dopiero maja powiedziec staraczki po rz pierwszy:) wydawalo mi sie ze za drugim razem to juz jest inaczej,bardziej na luzie,ale chyba sie myle:-)

No właśnie ja byłam w szoku jak zolbacyzłam, że na forum siedzą doświadczone matki :)
Mi się wydaje, że przy drugim dziecku nie będę siedziała na forum, ale może tylko mi się tak wydaję :)
Ja się staram o pierwsze dziecko, nie znam sie tak szczegółowo na tych wszystkich zawiłościach jak niektóre z Was :)
Dzięki za wyjaśnienie co do tej temperatury. A ja durna dziś zmierzyłam temperaturę tak ooo pierwszy raz zaraz po przebudzeniu i miałam 36.1 .....
A tak jak pisałam sama nie wiem czy już miałam owulację czy będzie lada dzień....
Coś nie mam wyraźnych objawów.... Cycki mam twarde, ale nie są jakoś tragicznie obolałe....

reklama
katarzynko poczekaj minimum 1 dzień po @ zrób test i jesli będzi miala byc fasolka to na bank wyjdzie, stras potrafi swoje zrobic z naszym organizmem, hormony Ci oszaleją...i wszystko sie przesunie....a na bete minimum 14 dni od ew. zapłodnienia....
no wlasnie nic mi nie wychodzi,ale @ tez nie mam...:dry::baffled:pocieszam sie,ze justynka tez miala negatywne testy az do 6 dnia po i wtedy byl +:tak:

Do góry