reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki ze stażem ponad rok

reklama
Dziewczyny! Życzę Wam wszystkiego najcudowniejszego, aby ten 2019 okazał się pelny wymarzonych cudów [emoji64][emoji64]!!!

Dziewczyny! Życzę Wam wszystkiego najcudowniejszego, aby ten 2019 okazał się pelny wymarzonych cudów [emoji64][emoji64]!!!

Również kochane kobietki abyśmy w końcu zostały mamami czy pierwsze dziecka czy kolejnego ale tymi wymarzonymi ! Ale by ten rok był pełny spełnionych celów !! [emoji813]️[emoji181][emoji813]️

Myśle, ze to bardziej chodzi o to, żeby poczuć, ze to jednak realne. Zobaczyć dwie kreski, i uwierzyć, ze możliwe. Bo gdy widzisz rok czy dwa tylko biel na teście to ciężko uwierzyć, ze i do nas uśmiechnie się słońce!
Zadna z nas nie pragnie poronic, ale dziwne myśli się rodzą z frustracji.

Ja bardzo chętnie bliźniaczki [emoji7][emoji7][emoji7]
Moje wielkie marzenie[emoji23][emoji23][emoji23]

U mnie nie ma co leczyć, wszystko ok, u męża tez, dzieci mamy. A tu taka dupa! Naprawdę nastawiłam się na 2-3 miesiace starań, max 6, a tu 13cs ‍♀️[emoji850]
I jakoś mi ciężko...

A gdzie sprzedają dzieci [emoji28]
Troche w tym prawdy jest... Ja słyszałam bijące serduszko a 20 godz później nie zostało już nic... Ale to poronienie przynajmniej sprawiło, że już wiedziałam, że mogę zajść w ciążę. Wcześniej byłam pewna, że to się nigdy nie stanie.
Ale za to teraz panicznie się boję żeby tym razem już nic się nie stało i pewnie gdyby nie te złe doświadczenia potrafiła bym się cieszyc w pełni w tej chwili...

Kochane moje!
Niech ten Nowy Rok będzie lepszy niż ten odchodzący! Niech od pierwszych dni sypia się nam pozytywne testy! Niech każda cieszy się wymarzonym brzuszkiem i swoim dzieciątkiem [emoji7][emoji8]

Kwas foliowy w dużych dawkach jest toksyczny. Ale w standardowych jest ok. PTG zaleca brać jeszcze wit D i jod. A jakich firm bierzecie suple ?

Wszystkiego najlepszego! Nie będę ściemniać jakimiś życzeniami, ze pieniędzy, ze miłości itp... Zwyczajnie, życzę ciąż i pięknych, różowych, pachnących, zdrowych bobasków! Tak! Sobie i wam tego właśnie życzę! [emoji16][emoji120][emoji256]

Kwas foliowy w dużych dawkach jest toksyczny. Ale w standardowych jest ok. PTG zaleca brać jeszcze wit D i jod. A jakich firm bierzecie suple ?

No wiadomo, ze nie biorę przecież całego opakowania na raz [emoji4] tylko codziennie po jednej tabletce [emoji4] nie przejmuje się jakoś tą toksycznością, bo gdyby tak podsumować powietrze jakim oddychamy, jedzenie jakie jemy, w ogóle planeta na jakiej dziś żyjemy, to jedna wielka toksyna! Wiec nie sądzę, by mała tableteczka kwasu foliowego dziennie mogła mnie zabić [emoji16][emoji16] a jeśli chodzi o suplementy, to ja do tej pory brałam tylko kwas foliowy, ale przy inseminacji dali mi takie tabletki w których jest wszystko, od kwasu foliowego, poprzez wit d, b od 2 do 8, jod, a na żelazie i magnezie kończąc. Taka malutka tableteczka, a taki potencjał. Kto by pomyślał [emoji848] jak w Matriksie [emoji16][emoji16]

reklama
Tyle, ze strasznie śmierdzą te tabletki No ale wszystko zniese ;)
Hehe kumulacja witamin ale jak lykniesz szybko i zapijesz to nie poczujesz heheh ja umieram od wczoraj na jakis migrenowy bol glowy piekny poczatek roku [emoji1787][emoji1787][emoji1787] kazdy dzien potem bedzie piękniejszy bez tego bolu [emoji39][emoji1787]

Do góry