reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki ze stażem ponad rok

Hehe kumulacja witamin ale jak lykniesz szybko i zapijesz to nie poczujesz heheh ja umieram od wczoraj na jakis migrenowy bol glowy piekny poczatek roku [emoji1787][emoji1787][emoji1787] kazdy dzien potem bedzie piękniejszy bez tego bolu [emoji39][emoji1787]

No właśnie tak się staram łykać szybko i dużo popić, ale i tak czuć taki nieprzyjemny posmak w buzi [emoji16] one nawet przez blister śmierdzą [emoji16] ale jak już mówiłam, zniese wszystko ;) a migreny nie zazdroszczę, nigdy tego nie miałam, ale wiem, ze jak coś człowieka boli, to się odechciewa wszystkiego. Tabletki żaden nie pomagają? :)

reklama
No właśnie tak się staram łykać szybko i dużo popić, ale i tak czuć taki nieprzyjemny posmak w buzi [emoji16] one nawet przez blister śmierdzą [emoji16] ale jak już mówiłam, zniese wszystko ;) a migreny nie zazdroszczę, nigdy tego nie miałam, ale wiem, ze jak coś człowieka boli, to się odechciewa wszystkiego. Tabletki żaden nie pomagają? :)
Nic kompletnie nie dziala.... mam nadzieje ze przejdzie bo 3 dnia nie zniose :p przeczytalam ze istnieje cos takiego jak migrena miesiaczkowa i ze jest przed miesiaczka... hmm i chyba to mam [emoji1787][emoji1787][emoji1787] nowy symptom @

Nic kompletnie nie dziala.... mam nadzieje ze przejdzie bo 3 dnia nie zniose :p przeczytalam ze istnieje cos takiego jak migrena miesiaczkowa i ze jest przed miesiaczka... hmm i chyba to mam [emoji1787][emoji1787][emoji1787] nowy symptom @

To mąż pewnie niepocieszony [emoji16] dobrze, ze to przed @, a nie w płodne [emoji16][emoji6]

No wiadomo, ze nie biorę przecież całego opakowania na raz [emoji4] tylko codziennie po jednej tabletce [emoji4] nie przejmuje się jakoś tą toksycznością, bo gdyby tak podsumować powietrze jakim oddychamy, jedzenie jakie jemy, w ogóle planeta na jakiej dziś żyjemy, to jedna wielka toksyna! Wiec nie sądzę, by mała tableteczka kwasu foliowego dziennie mogła mnie zabić [emoji16][emoji16] a jeśli chodzi o suplementy, to ja do tej pory brałam tylko kwas foliowy, ale przy inseminacji dali mi takie tabletki w których jest wszystko, od kwasu foliowego, poprzez wit d, b od 2 do 8, jod, a na żelazie i magnezie kończąc. Taka malutka tableteczka, a taki potencjał. Kto by pomyślał [emoji848] jak w Matriksie [emoji16][emoji16]
Akurat kwas foliowy w dawce 5 mg powinno się brać z przerwami, a dawki wyższe zostały już wycofane z zaleceń. Ma działanie nowotworowe i szkodliwe dla płodu. Ale standardowa dawka to 400 - 800 mg i można brać bez przerw :)

Z takich jeszcze ciekawostek o suplementach, to żelaza nie powinno się brać w I trymestrze, jeśli nie ma się anemii. Bo wytwarzają się wtedy duże ilości wolnych rodników, a poza tym dzieci potem mają wieksze ryzyko makrosomii. Może komuś się przyda ta informacja przy wyborze tabletek :)

Nie boicie się, że jak już uda się zajść w upragnioną ciążę to będziecie fiksować czy z dzieckiem jest wszystko ok ? Bo ja się u siebie tego obawiam.

Nie boicie się, że jak już uda się zajść w upragnioną ciążę to będziecie fiksować czy z dzieckiem jest wszystko ok ? Bo ja się u siebie tego obawiam.
Myślę że tak... ale na razie zajście w ciążę wydaje mi się tak odlegle a co dopiero martwienie sie o dziecko w brzucu....

reklama
Ja dzis zobaczyłam II kreski na teście ktory sobie lezal na polce takie po czasie iles tam godzin[emoji1787][emoji23][emoji1787][emoji23] mam nadzieje ze to nie jedyne kreski ktore zobacze w zyciu :p:p

Do góry