reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki ze stażem ponad rok

Mogę dołączyć? U mnie już dwa lata starań,mam za wysoką prolaktyne łykam bromergon i niby nic takiego ale dwóch kresek nie widziałam nigdy,w tym miesiącu mój partner wybiera się na badania i nie wiem dlaczego ale strasznie się boję wyników,zawsze chciałam mieć dużą rodzinę i boję się że nigdy się nie dowiem jak to jest być w ciąży,urodzić i wychować własne dziecko:frown: Próbowałam już tylu rzeczy które niby miały pomóc w zajściu,witaminy,herbatki,żele,pozycję,nogi w górze,nawet odpuściłam i nie myślałam o dziecku czy staraniach i nic,mój partner co miesiąc słyszy że "teraz się udało" bo mam "objawy",czasem,myślę że jestem chora psychicznie bo mam urojone ciążę w każdym miesiącu:sorry:
Hej dolanczaj zapraszamy,a ile macie lat?

reklama
O widzisz! Działanie akupunktury jest potwierdzone naukowo także nie ma tutaj co podważać, teraz mamy jeszcze cielesnego świadka ;) a jeśli chodzi o blizniaki, to jeszcze do niedawna tez mówiłam, ze nie chcę, ale na tym etapie już pragnę „czegokolwiek”, a przy bliźniakach miałabym już spokój raz na zawsze z tymi staraniami :)
No gdzies kiedys te blizniaki musza sie zaczac na drzewie rodzinnym,moga od Ciebie

Pewnie witamy w środku chorych psychicznie hehe :p tez walczę z prolaktyna ja pół roki brałam bromka zbił mi ale nie na tyle ile powinno być przy staraniu się o dzidzie wiec teraz biorę norprolak czy jakoś tak bo po bromku ogólnie strasznie się czułam :/
A masz stresujaca prace?to od stresu sie prolaktyna robi wyzsza?

Próbuj, próbuj. Szczególnie w tym cyklu, kiedy będziecie podchodzić do inseminacji, tzn warto zacząć już z miesiąc, dwa wcześniej. A Twój mąż powtarzał badanie? Czy to diagnoza po jednorazowym badaniu?

Morfologia plemnika 0%? Nie, nie jednorazowe badanie. Miał dwa lata temu robione i rok temu i za każdym razem 2% ale żaden lekarz nic z tym nie zrobił i jak w tym roku zrobiliśmy we wrześniu trzeci raz miał już 0% :/ teraz po poniedziałkowej wizycie chce nas umówić na po raz 4 na badanie nasienia żeby sprawdzić no bierze tabletki witaminy itd na poprawę czy w ogóle coś dało .... a jeśli chodzi o krwiaka to miał z 10 lat temu, ale nie wiem czy to jest zależne i co go tam kłuje mam nadzieje ze trochę wątpliwości rozwieje wizyta w poniedziałek.

Mogę dołączyć? U mnie już dwa lata starań,mam za wysoką prolaktyne łykam bromergon i niby nic takiego ale dwóch kresek nie widziałam nigdy,w tym miesiącu mój partner wybiera się na badania i nie wiem dlaczego ale strasznie się boję wyników,zawsze chciałam mieć dużą rodzinę i boję się że nigdy się nie dowiem jak to jest być w ciąży,urodzić i wychować własne dziecko:frown: Próbowałam już tylu rzeczy które niby miały pomóc w zajściu,witaminy,herbatki,żele,pozycję,nogi w górze,nawet odpuściłam i nie myślałam o dziecku czy staraniach i nic,mój partner co miesiąc słyszy że "teraz się udało" bo mam "objawy",czasem,myślę że jestem chora psychicznie bo mam urojone ciążę w każdym miesiącu:sorry:
Witaj
Też miałem wysoka prolaktyne udało mi się zbić lekiem dostinex.
Masz regularne cykle?
Mi się udalo zajść po półtora roku z pomocą lekarza. Miałam stymulowana owulacje bo prolaktyna blokowała miesiaczke i owulacje.

ja mam tez lekko podwyzszona prolaktyne ale moj gin mi na to na razie nic nie dal, bo stwierdzil ze bez sensu silne leki, jak mam regularne cykle i owulacje tez.

reklama
Do góry