reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki ze stażem ponad rok

No dzięki, jeśli zobaczę zarodek i bijące serduszko to się w końcu trochę uspokoję. Być może taka moja natura zwyczajnie z tymi plamieniami. Zdarza się.
Zdarza pewnie ze tak. Ale rozumiem ze sie przejmujesz ja tez bym osiwiala... starasz sie kurde tyle wyczekujesz z nadzieja ze w sumie najgorsza droge juz przeszlas byle zajsc...a kurde i tak później nerwy ...

reklama
A idź w piz**, ciagle mam jakieś plamienia, nie wiem co to będzie z tego wszystkiego. Jestem kłębkiem nerwów. Ja nie wiem jak ja wytrzymam do tej wizyty do 6.03, siwa tam kurna pójdę. Niby robię testy co 2-3 dni i ładnie wychodzą, nic nie blednie, ale nie wiem jaki to ma sens przy wysokim stężeniu bety?! Wiadomo, ze jak było wysokie stężenie to nie spadnie do 50 w dwa dni. A z objawów to mnie tylko cycki bola i nic poza tym. Weź tu człowieku bądź spokojny.
Hm,ja jestem chyba tydzien ciazowy wiecej od ciebie,i mi sie dopiero objawy zaczely 6 tygodnia jakos wiec mysle ze wszystko przed toba.cycki bola to dobrze,mnie nie bola tylko suty przy nacisku.
Co do plamien,niektore kobity tak maja i maja zdrowe dzieci.Ja doskonale Cie rozumiem z tym stresem o rozwoj ciazy.ja tez dopoki nie zobacze serca pykajacego jak dzwon to sie nie uspokoje.Czasem zaluje ze poszlam na ten szybszy skan bo odczekalabym te 12 tygodni i poszla na pierwszy szpitalny skan i bylby konkret.a tak to sie w nocy budze i rozmyslam,nie dosc ze wygladam jak zombie to jeszcze sie tak czuje

Zdarza pewnie ze tak. Ale rozumiem ze sie przejmujesz ja tez bym osiwiala... starasz sie kurde tyle wyczekujesz z nadzieja ze w sumie najgorsza droge juz przeszlas byle zajsc...a kurde i tak później nerwy ...

No wiec właśnie... za piękne by to było żebym miała spokojne 9 miesięcy ;)

Z synem,to sobie bimbalam 12 tygodni,wszystko robilam,pracowalam,zakupy nosilam,nawet na stacjonarnym rowerku jezdzilam,i poszlam na skan i bylo male zywe dziecko i jakos to bylo oczywiste dla mnie ze bedzie.a teraz bylam w 5ty5dni i byl tylko pecherzyk i male biale zoltko.i dupa i od tego czasu tylko mysle czy cos tam rosnie czy nie

Hm,ja jestem chyba tydzien ciazowy wiecej od ciebie,i mi sie dopiero objawy zaczely 6 tygodnia jakos wiec mysle ze wszystko przed toba.cycki bola to dobrze,mnie nie bola tylko suty przy nacisku.
Co do plamien,niektore kobity tak maja i maja zdrowe dzieci.Ja doskonale Cie rozumiem z tym stresem o rozwoj ciazy.ja tez dopoki nie zobacze serca pykajacego jak dzwon to sie nie uspokoje.Czasem zaluje ze poszlam na ten szybszy skan bo odczekalabym te 12 tygodni i poszla na pierwszy szpitalny skan i bylby konkret.a tak to sie w nocy budze i rozmyslam,nie dosc ze wygladam jak zombie to jeszcze sie tak czuje

Ja mam dzisiaj 6+2. No najgorsza ta niepewność, ale co zrobisz... całe życie uczymy się cierpliwości ;)
A kiedy masz kolejna wizytę?

No raczej prawda jest taka, ze zdrowa ciąża przetrwa nawet wspinaczkę na mont everest ;) a jak zarodek chory to choćbyśmy leżały plackiem na jasnej gorze cały miesiąc to nie oszukasz przeznaczenia ;)

No raczej prawda jest taka, ze zdrowa ciąża przetrwa nawet wspinaczkę na mont everest ;) a jak zarodek chory to choćbyśmy leżały plackiem na jasnej gorze cały miesiąc to nie oszukasz przeznaczenia ;)
No za tydzien to juz jakies konkrety powinny byc,jakies zoltko i moze nawet kurczaczek:)a pracujesz czy masz lezec?

No za tydzien to juz jakies konkrety powinny byc,jakies zoltko i moze nawet kurczaczek:)a pracujesz czy masz lezec?

No za tydzień będzie 7+2 wiec ja liczę już na bardzo konkretne konkrety ;) a pracować, pracuje z tym ze na pół etatu chwilowo. Ja nie jestem w stanie wysiedzieć w domu, sama pół dnia... już w ogóle dostałabym pierd**ca ;) poza tym na tym etapie raczej ciężko byłoby mi o zwolnienie, myśle ze te kilka godzin dziennie robi tylko dobrze mojej psychice :) ale od dzisiaj jestem na urlopie do 12 także muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie oprócz sikania na testy [emoji16] najchętniej to bym gdzieś wyjechała, ale nie będę szaleć z tymi plamieniami ;)

reklama
Oj dziewczynki nie martwie, ale niestety to już tak to będzie. Dlatego pisałam o klociu 3cm od pępka. Każde coś innego będzie nas doprowadzało do stanu przed zawałowego. Ja niestety nie uwieżę w ciążę dopuki nie przytulę dziecka ..
Hahaha o oczywiście, że za wczas na testy..ale ja maniak lubię je robić.. @h'hara musi być dobrze ja w to wierzę...
Też jestem.zdabia, że póki nie ma krwiaka to zdrowej ciąży bomba atomowa nie ruszy...
Mi ktoś ukradł tescior ciążowy...i rano nie sprawdziłam...na masz ci los...ile czasu siuski są Zadar e do użycia ? :D
A najbardziej z czekania, nie lubię tego, że nie wiem na jaki termin czekqm..jak bym wiedIala, że @ przyjdzie tego i tego to ok, dostałabym kota, ale to jest jakiś realny czas. A tak czekam na świętego dygdy...jest zła!!!!. Wczoraj byłam w stanie przed atakiem nerwicy i musiałam zażyć relanium bo skończyło by się to wizyta w szpitalu...

Ostatnia edycja:
Do góry