reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

Haruna no jak cud to cud i będzie 29 luty :) gratulacje

Madzia będzie dobrze. No ja Już muszle sciskasz to objaw prawidlowy ;)

Lo boziuniu... Żeby mi zwykle mleko Tak smakowało jak dziś. Kupiłam świeże laciate w polskim sklepie obok domu. Pol litra za raz.

reklama
hej no doczytalam, bo przez weekend mnie tu nie bylo
Luska dziwna masz szwagierke, co ona to dzecko pod kloszem trzyma? dlaczego robi problemy by dac Ci potrzymac dziecko?
Madzia napewno zobaczysz serduszko nie martw sie.

Byłam, badania zrobione. Część wyników już była. W sumie dobrze wszystko, tylko estradiol niski, ale mówił, że może tylko tak wyszło. Na usg pęcherzyk 19 mm (13 d.c.) po odstawieniu clo i dużo mniejszych.

Od razu lekarz zaproponował badanie drożności jajowodów na następny m-c, później 3 inseminacje. I wtedy mamy in vitro za darmo po tym czasie. Ale muszę przynieść zaświadczenie od lekarza o 2 latach leczenia. Powiedział, że nie chce od razu na in vitro, bo widzi potencjał na naturalne zajście. Ale mój lekarz mówił mi, żebym nie dała się naciągać na te inseminacje, bo one nic nie dają.

Ale też wskazał drugą opcję, że z powrotem do mojego lekarza i przez te 3 cykle jeszcze clo brać i wtedy też jest to wskazanie do in vitro tyle, że też trzeba zaświadczenie.

I chyba bierzemy tą drugą opcję... mniej stresująca... i mniej kasy pójdzie...

Co myślicie?

Haruna, gratulacje!!!:****

julia, zapisz mi @ na 9.07. :*

Ostatnia edycja:
No właśnie kochana czytałam no i raczej same nieudane próby..

Teraz zobaczyłam na podgląd moich wyników i są już wyniki testu po stosunku i jest napisane, że zliczono pojedyncze plemniki, wszystkie nieruchliwe. Ale lekarz dziś mówił, ze w ogóle nie mam śluzu jak na 13 d.c. powiedział, że to też może być problem. Więc może faktycznie może spróbować.. M. wróci to z nim pogadam...

Niedaleko mnie szpital robi na NFZ badanie, więc nawet fajnie. Tylko ciekawe ile czasu trzeba czekać ;-)

Ja juz po.U mnie Kijaneczka moja kochana ma sie swietnie.Ciaza podobno przebiega perfekcyjnie...lekarz ni cholery nie moze sie doszukac skad to plamienie :/

Chcecie zobaczyc kijaneczke?

Aschlee z niecierpliwością czekalam na takie wiesci od Ciebie :* pokaz malenstwo ;) Kochana a Ty bierzesz luteine kub cos innego dopochwowo? bo jesli tak to moze stad te plamienia, ja mialam wlasnie od aplikacji lutki w 10tc

reklama
Aschlee to może to jeszcze pozostałości po aplikacji lutki :) najważniejsze że z Maleństwem wszystko dobrze :) Kijaneczka cudowna :) Moja na pierwszym usg miała 8mm, niezapomniane wrażenia :)
Trzymam za Was mocno kciuki :*

Do góry