reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

reklama
julia: mi pasuje i kreta i turcja, dopóki tam odpoczywam i jest dobrze :) Dziwna akcja z tą twoją temperaturą :D I jeszcze ten biust...no no może teścik cię zaskoczy :D Należy ci się! Dobrze dobrze z tym wykazaniem się. Mam nadzieję, że uda ci się tam dostać :)

lux: maleńka jeszcze :) Kurcze, fajnie takim maleństwem się zająć :) To przynajmniej odpoczniesz trochę jak wolne masz od trójki. Jednak opieka nad malutkim dzieckiem to też wycieńczająca jest.

nusia: no no na to liczę :D

moniusia: dobrze jest mieć alternatywę. Zawsze to lepiej się żyje. Zobaczysz, obejdzie się bez invitro. CLO potrafi działać cuda. Ja mówię ginekologowi o wszystkich dziwnych sprawach, 2 dni krwawienia to trochę mało chyba. Jak masz dobry progesteron to duphaston chyba nie jest potrzebny i jak cykle są regularne. Ponoć najnowsze wyniki badań pokazują, że sztuczna suplementacja progesteronem wcale nie musi utrzymać ciąży. Można brać dupka a i tak może dojść do wczesnego poronienia. A normy progesteronu w 1 trymestrze są bardzo szerokie. Są też różne podejścia do tematu. Tak czy inaczej rozmowa z ginem to same plusy :)

misia: mam nadzieję, że niedługo się u ciebie wyprostuje sytuacja z serduchem i będzie tylko lepiej. To miłe, że się cieszysz z ciąży przyjaciółki :) I masz rację, plusów dużo będzie :D

madziolina: o dobra promocja testów.

haruna: znikasz z forum? :(

Boli mnie dzisiaj głowa od zatok...to przez te wiatry :/ Inhalacje sobie zrobiłam, może mi się poprawi. Zrobiłam dzisiaj ciasteczka owsiane...mniam! Pychota! Lubię takie zdrowe zamienniki słodyczy.
Coś mnie dół brzucha pobolewa dzisiaj...może jednak będzie owulacja? :D

Haruna kochana trzymaj sie:* wpisze cie w poczekalnie jakby przyszla @....&&&&

No wlasnie mnie piersi tez zawsze na @ bola...jesli sie okaze ze dostane @ bede musiala zbadac prl...bo moze cos nietak...jak szybko chodzilam lub po schodach schodze to bola:/

A ja chyba dostane to stanowisko o ktore sie staralam;-) ale jak test pokaze 2 kreski...mielismy zawiesic starania, M mowilam ze niemam owu a gdyby okazalo sie ze ciaza to pewnie vedzie uwazal ze go oklamalam...ehhh
niewiem juz co lepsze...
przepraszam ze smece:/

Hej hej:-)

Aliszia niestety w PL to nie ma tak latwo o dobra prace i dobre zarobki, nie idzie to w parze, tak samo jak wykształcenie i osiągnięcia z wynagrodzeniem, w US nie bylam krezusem ani nie zarabiałam bog wie ile, a stac mnie było na wiecej i zaoszczędzić mogłam.. tutaj bajka jest inna, nawet na dobrym stanowisku nie da się osiągnąć tego co tam było, zarabiam wydawaloby się ze w ok., ale i tak zarobki nie sa adekwatne do tego co robie, a wszystko jest takie drogie, z ehej, no ale nie narzekam jak to ja, tylko po prostu w PL nie mogę się odnaleźć za Chiny ludowe;-)

Fruzka mam nadzieje, ze sobie szybko z R wszystko wyjaśnicie, bo bez tego ani rusz, faceci maja ta swoja pokrecona dume i przez to nie sa łatwi do współżycia, potrafia krecic, wymigiwac się od odpowiedzi, a seks według nich to remedium na wszystko.. coz tak niestety nie jest.. z nimi trzeba prosto i bezpośrednio i zaczynaja przejawiac inicjatywe jak ich się przyprzez do muru.. gdy wiedza, ze mogą stracic wszystko wtedy zaczynaja walczyc, może wlasnie powinnas go do tej sciany doprowadzic i powiedziec, ze albo mowi jak było albo ty wystawiasz mu walizki, bo bez zaufania nie da się zyc w związku.. tez miałam cos podobnego jak Jugoslawa z kolega kiedys, zaczal być bliższy niż powinien i tez przez to dostrzeglam, ze mryga mi czerwone światło mówiące ze trzeba popracowac nad związkiem, bo cos nie tak i tez w czas postawilam sprawe jasno i zaczela się praca nad poprawieniem i walka o związek:tak:

Julia może rzeczywiście @ nie przyjdzie, oh biszkopt z truskawkami i galaretka to jest to:-D

Moniusia kochana mysle, ze Tobie potrzebny jest dystans od tego wszystkiego, bo to potrafi wykończyć i wiem jak to jest mieć depresje, ja swoje miałam po starcie i wiem jakie mysli i rzeczy przychodza do glowy, wiem, ze jest ciezko kiedy się nie udaje, ale masz marzenia jak ja i postaw sobie cel i daz do niego bez względu na wszystko, ja tak robie, pragne dziecka i będę je mieć, uda się, tylko musze być cierpliwa.. Tobie tez się uda, a alkohol ani inne rzeczy nie rzwiaza problemow, one jes tylko zaglusza na chwile, a potem znowu nastanie rzeczywistość.. powiedz sobie tak „dam rade i nic mnie przed osiągnięciem mojego marzenia nie powstrzyma” i sprobuj złapać dystans, wiem, ze to trudne, mi się udaje i czuje się lepiej ztym. Gratulacje z okazji ukonczena studiow, zobaczysz zatęsknisz za tym hehehe. A pierożki mniami, robiłam niedawno, trzeba powtorzyc:-D

Jugoslawa kochana dokładnie taki obiadek zaserwowałam w weekend, mlode ziemniaczki, kotlet schabowy, a do tego coleslaw, pieczarki, mniam. Moj M i moj ttao to miesozercy mega, zwlaszcza M, a kotlety schabowe to ich ulubione danie heheh, ja nie moglabym byc wegetarianka, z reszta czlowiek jest drapieznikiem i czytalam wiele artykulow, ze potrzebujemy miesa i mineralkow tam zawartch do prawidlowego rozwoju, nie jem miesa codziennie, bo czasem mam ochote na cos bezmiesnego, ale nie zrezygnowalanym z jego jedzenie w ogole, ale mezczyzni w domu musza miec mieso codziennie, jak nie na obid to chociaz na kolacje lub sniadanie;-)

Nusia gratulacje dla siostry:-)

Julia kochana ja mam tak jak Ty, ze nie lubie zimna i jak zmarzne to ciezko mi sie ogrzac, zazwyczaj biore wtedy goracy, ale to naprawde goracy prysznic i an chwile jest ok, ale potem znowu mnie dopada, nie lubie zimna brrr;-)

Jugoslawa kochana, ale fajnie z tym urlopem, a gdzie jedziecie? Doczytalam, ze greckie wyspy, no zazdraszczam, kocham grecje. Trzymam kciuki za Wasze zafasolkowanie w tych greckich klimatach:-D

Aschlee trzymam kciuki za wyniki;-)

Lux fajnie z ta dodatkowa praca i opieka nad dzieciaczkiem;-)

Julia trzymma kciuki za ten wakat:-)

Misia trzymaj sie kochana, trzymam kciuki za ten zabieg;-)

Madziolina kciuki, aby @ nie przyszla:tak:

Haruna wiem, ze ciezko, ale nie poddawaj sie, bo uda sie, wierze w to:tak:

Julia no ja piernicze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cest la vie kochana, mowilam, ze bobas wie lepiej kiedy przyjsc i zazwyczaj plata figle, trzymam kciuki:-D:rofl2::laugh2:

Jestem juz jestem kochane. wybaczcie, ze dopiero teraz, gonie ostatnio swoj wlasny ogon. Weekend minal nie wiem kiedy. Piatek mial mega zakrecony w pracy, wczoraj tez, rozkrecilo sie i mam tyle projkeoitw ze nie wyrabiam hehehe. W weekend zrobilam mega pycha ciacho, chyba kamcia zamieszczala link do przepisu- kostka capuccino, ja zrobilam jakoi torcik, no pychotka:-D

Dzis tez zapowiada mi sie zapiernicz hehehe.
A poogoda to porazka jakas, mamy maj hellooooo???????!!!!!!! Najpiekniejsza pora roku zrobila sie okropna zimna i brzydka bleee
Ok:-D

Milego dnia:-)

reklama
Ej dziewczyny nie wiem co się dzieję, napisałam posta i nie ma go;/ wcześniej szukalam posta Jugosławy i też mi zniknął, ale już go widzę, a mojego nie ma;/ a czytałam go jak zamieściłam :p co jest ;|

julia,
gratulacje!!! :))))) super :) :* lekarz może sobie gadać, a trzeba robić swoje :))))

Jugosława, dzięki za odp. nie będę z nim gadać o tym niech robi swoje :) oj widzę, że Ci te zatoki wracają cały czas ;/ eh, kuruj się :) będzie będzie owulacja :)))

jazza, wiem kochana, że tak nie wolno :) ale chwila słabości.. jakoś tak mnie cholernie bolało to wszystko.. chyba przez to, że to ta rocznica ślubu była i tak jakoś.. co do studiów to już się tak dziwnie czuję, mimo, że się cieszę, że już głowa wolna od tego. Ale zawsze na wakacje mi brakowało szkoły, więc pewnie tak będzie :)))))

Dzisiaj się spotykam z koleżanką, która też nie może zajść od 5 lat gdzieś.. jedyna koleżanka z którą mam ochotę się widywać :p nawet te co się jeszce nie starają są dla mnie potencjalnym zagrożeniem.... ;p

Ostatnia edycja:
Do góry