reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Weteranki...

dzieki za wsparcie laski....

wiecie co to juz drugi taki cykl z mega bladziochem i @... musze o tym koniecznie ginowi powiedziec. moze problem jest w poprawnym zagniezdzaniu?!
co do in vitro to jeszcze jest czas. najpierw sprobujemy inseminacji.

Wiem ze czas na in vitro jeszcze masz i u Twojege chyba dobre nasienie jest, wiec mozesz sprobowac IUI, ale tj tylko 12% szans podobno... A robilas przecoiwciala jakies, bo nie pamietam ktore ale one wlasnie utrudniaja tez zagniezdzanie sie i endo oczywiscie tez, kahaka ma racje

reklama
Pok- Kahaka wstawiała info o problemie zagnieżdżenia i podali tam ,ze Acard-tabletki-pomagają przy zagnieżdzeniu..ja biorę od 5 dni-już wczesniej o tym czytałam..biorę to też dziewczyny przy in vitro..

moja kumpela teraz miała IUI i po nim też bierze :)
Kahaka- wstawisz jeszcze raz to info co wtedy??

robilam w tym cyklu badania:

lh
tsh
ft3
ft4
estriadol
progesteron
przeciwciala anty TPO
przeciwciała anty TG
żelazo

wszystko w normie. ciut za wysoki progesteron ale tylko ciut.

pok To ja to samo robilam i tez progesteron mam za wysoki, kazala odstawic mi dupka, wlasnie go dokoncze jeszcze jutro i koniec. Ale u nas jest problem z armia, wiec my przynajmniej wiemy ze cos jest popsute, a Tobie wspolczuje, najgorzej nie wiedziec bo nie wiadomo co leczyc:-(.

Spadam do pracy papapap

Mamitka nawet nie jest tak najgorzej... nadrabiam towarzyskie zaniedbania, wzięłam się za mycie okien, sprzątanie, prasowanie, gotowanie, układanie ciuchów w półkach, czytam książki i jakoś powoli się ten czas ciągnie.
Doszło jeszcze czekanie do testowania, objawów się nie dopatruję i nadziei nie robię, ale czekam, może nie będę czekać na Ł. sama :))

proszę:
"Kwas Acetylosalicylowy
Czyli niska dawka aspiryny (do 81 mg na tabletkę) wydaje się przynosić dużą
zasługę dla poprawy płodności. W Polsce można zakupić preparat o nazwie Acard®
(75 mg). Jeśli podejrzewasz się o poronienia, jeśli poroniłaś w przeszłości
zapytaj lekarza o tę formę leczenia. Niektóre typy poronień związane są ze słabo
rozwiniętą śluzówką macicy. Inne z obecnością antyciał antyfosfolipidowych. Są
to białka, które najwyraźniej związane są problemami krzepliwości. Mogą
prowadzić do powtarzających się poronień. W takich wypadkach istnieje
zmniejszony dopływ krwi do rozwijającego się zarodka z powodu zbytniej
krzepliwości krwi. Aspiryna redukuje ryzyko zakrzepów.

Poprawia jakość śluzówki macicy, dopływ krwi do jajników i macicy. Dzięki temu
wspomaga pracę układu rozrodczego, w tym wzrastanie pęcherzyka z dojrzewającym
jajeczkiem wewnątrz.

reklama
Do góry