reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

dzieki za wsparcie laski....

wiecie co to juz drugi taki cykl z mega bladziochem i @... musze o tym koniecznie ginowi powiedziec. moze problem jest w poprawnym zagniezdzaniu?!
co do in vitro to jeszcze jest czas. najpierw sprobujemy inseminacji.

Wiem ze czas na in vitro jeszcze masz i u Twojege chyba dobre nasienie jest, wiec mozesz sprobowac IUI, ale tj tylko 12% szans podobno... A robilas przecoiwciala jakies, bo nie pamietam ktore ale one wlasnie utrudniaja tez zagniezdzanie sie i endo oczywiscie tez, kahaka ma racje

reklama
Pok- Kahaka wstawiała info o problemie zagnieżdżenia i podali tam ,ze Acard-tabletki-pomagają przy zagnieżdzeniu..ja biorę od 5 dni-już wczesniej o tym czytałam..biorę to też dziewczyny przy in vitro..

moja kumpela teraz miała IUI i po nim też bierze :)
Kahaka- wstawisz jeszcze raz to info co wtedy??

robilam w tym cyklu badania:

lh
tsh
ft3
ft4
estriadol
progesteron
przeciwciala anty TPO
przeciwciała anty TG
żelazo

wszystko w normie. ciut za wysoki progesteron ale tylko ciut.

pok To ja to samo robilam i tez progesteron mam za wysoki, kazala odstawic mi dupka, wlasnie go dokoncze jeszcze jutro i koniec. Ale u nas jest problem z armia, wiec my przynajmniej wiemy ze cos jest popsute, a Tobie wspolczuje, najgorzej nie wiedziec bo nie wiadomo co leczyc:-(.

Spadam do pracy papapap

Mamitka nawet nie jest tak najgorzej... nadrabiam towarzyskie zaniedbania, wzięłam się za mycie okien, sprzątanie, prasowanie, gotowanie, układanie ciuchów w półkach, czytam książki i jakoś powoli się ten czas ciągnie.
Doszło jeszcze czekanie do testowania, objawów się nie dopatruję i nadziei nie robię, ale czekam, może nie będę czekać na Ł. sama :))

proszę:
"Kwas Acetylosalicylowy
Czyli niska dawka aspiryny (do 81 mg na tabletkę) wydaje się przynosić dużą
zasługę dla poprawy płodności. W Polsce można zakupić preparat o nazwie Acard®
(75 mg). Jeśli podejrzewasz się o poronienia, jeśli poroniłaś w przeszłości
zapytaj lekarza o tę formę leczenia. Niektóre typy poronień związane są ze słabo
rozwiniętą śluzówką macicy. Inne z obecnością antyciał antyfosfolipidowych. Są
to białka, które najwyraźniej związane są problemami krzepliwości. Mogą
prowadzić do powtarzających się poronień. W takich wypadkach istnieje
zmniejszony dopływ krwi do rozwijającego się zarodka z powodu zbytniej
krzepliwości krwi. Aspiryna redukuje ryzyko zakrzepów.

Poprawia jakość śluzówki macicy, dopływ krwi do jajników i macicy. Dzięki temu
wspomaga pracę układu rozrodczego, w tym wzrastanie pęcherzyka z dojrzewającym
jajeczkiem wewnątrz.

reklama
Do góry