reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

aaa jeszcze zapomnialam napisać. Kolejna kol w ciąży. wpadka. ona 29lat on 39 (dla mnie wpadka to tak u 16-17 latków ale nic), nie chcą mieć dzieci i wielka tragedia ich teraz spotkała. nie wiedzą czy dadzą radę i wogóle, każde z nich mieszka z rodzicami a są ze sobą weekendowo od 6lat. Szlak trafia na miejscu normalnie:angry:

a żebyś wiedziała, szlak jak cholera !!! Skąd się takie ludzie biorą ???:szok:

reklama
Palemko - znalazłam coś takiego:

Pokryty nalotem

Ważne są zwłaszcza grubość i kolor takiej "pierzynki". Nie ma powodu do niepokoju, gdy język pokrywa jedynie cienka, jasna warstewka. To normalne, fizjologiczne zjawisko. Biały i gruby nalot bywa oznaką przechłodzenia organizmu, spowodowanego spowolnieniem tempa przemiany materii. Żółty natomiast sygnalizuje jego przegrzanie - tak się może zdarzyć, gdy pijemy zbyt dużo kawy lub w nadmiarze używamy ostrych przypraw. To również jeden z objawów choroby wrzodowej żołądka. Brązowy język bywa oznaką niedotlenienia organizmu, czego przyczyną są problemy z układem oddechowym. Zwykle tak wygląda on u nałogowych palaczy.

Warto wiedzieć, że kiedy po chorobie nalot zmienia się z ciemnego na jaśniejszy, jest to sygnał, że organizm powraca do zdrowia.

palemka wiem wiem spotkalam się już z tym zdaniem o wrogim śluzie, większość lekarzy nie robi tego badania wogóle. nie wiem w takim razie o co u nas chodzi ale coś jest na rzeczy no chyba że się jakoś źle kochamy:-D:-D:-D

Zjolka to jak z tymi płodnymi u ciebie?

Tymonka - śluz jest, ochota jest tylko w boku jeszcze nie kłuje. Pytanie: zakłuje czy nie? Jak by co to nareszcie się nie zabezpieczamy. Może gin w piątek zrobi usg i okaże się czy owulka była, jest, czy będzie.
Ja na razie czekam grzecznie, bo według mojego wykresu, to owu może być nawet i pojutrze.

Czyli mowisz że czekasz do owulki ze staraniami? Powiedzcie mi dziewczyny jak to w końcu jest lepiej się kochać codziennie w płodne czy co 2 dzień czy np czekać aż sie zaczną owulkowe objawy i wtedy. Ja mam zazwyczaj tak ze czuję owulację (ból) i wtedy test wychodzi dodatni, teoretycznie moglibyśmy czekać do tego momentu a praktycznie zawsze się dygam że przegapimy i działamy wcześniej...

aaa jeszcze zapomnialam napisać. Kolejna kol w ciąży. wpadka. ona 29lat on 39 (dla mnie wpadka to tak u 16-17 latków ale nic), nie chcą mieć dzieci i wielka tragedia ich teraz spotkała. nie wiedzą czy dadzą radę i wogóle, każde z nich mieszka z rodzicami a są ze sobą weekendowo od 6lat. Szlak trafia na miejscu normalnie:angry:

Poproszę taką ''wpadkę'',może z okazji wszystkich świętych?No bo do Mikołaja daleko....

Zjadłam ciasto,w ramach diety:)

Tymonka mój gin mówi,że jeszcze przed owu co 36h a im bardziej boli tym częściej:)

Jestem!
Jestem przeszczęśliwa :) Wygląda na to, że będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ :D
Rośnie ślicznie, trudno było pomierzyć, bo ruszała się jak szalona. Mąż był ze mną na usg.
Waży 400 g, a nie wiem ile mierzy. Wszystkie wymiary w normie. Wiek zgodny z suwaczkiem.
Fenoterolu mam na razie nie brać, bo nie ma potrzeby. Szyjka prawie 4 cm, zamknięta. Łożysko mam na przedniej ścianie, ale nie przoduje.
Zastrzyki z Clexanu mam teraz robić co drugi dzień, Duphaston 1×1, Luteina 1×2 – mam wybrać do końca to co mam i koniec.

kahaka - jupi dziewczynka :)) hehe :)) gratulejszyn kahaka :):-D:-D:-D

carooo - ja juz dzis chyba ze 3 kawałki cista zjadłam :( tylko na mnie niestety kalorie nie działają:( buuu

tymonko - a u mnie to jest tak, że jak jajnik kłuje, to znaczy, że pęcherzyk pęknie za 3 dni :))

reklama
No to się postarzałam o rok cały :szok::szok::szok: i co mam się cieszyć ?
Stuknęło nam też dzisiaj 10 lat od kiedy poznaliśmy się :happy2:

Która chce torcika ??? Czekoladowego ???????????

Do góry