reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

Tymonka - badanie kariotypu wykonuje się w laboratorium genetycznym. Nie wiem gdzie mieszkasz. Musisz się dowiedzieć, gdzie w twojej okolicy takie się znajduje. Powodzenia

reklama
cześć dziewczyny...

Błonka masz już wstępny plan na tydzień z wizytami?kiedy dokładnie iui ?
Carolineee a czemu bez zarodków?co się stało?
zjola,tymonka jak macie okazję robić na nfz to korzystajcie ,ja robiłam wszystko priv ale ja chciałam na już wszystko i nie chciało mi się czekać na wiele badań ,w gorącej wodzie jestem kąpana..
amalfi już decyzja podjęta?

Jesli chodzi o plan z wizytami i usg, to na pierwsze usg ide w piatek.. potem w poniedzialek i bedziemy ustalac co i jak i kiedy :)
ale pochwale sie ze dzis rano pierwszy raz sama sobie zrobilam zastrzyk z puregonu...
a do laparoskopi moim wskazaniem jest PCO... moze jak sie te jajniki troche ponaklowa to same ruszą... bo niestety nie jestem tak bogata zeby co miesiac sie takimi lekami faszerowac :((
a co do dawek, to ja bralam juz raz te zastrzyki jak bylam w szpitalu i pani doktor juz wie jaka dawke potrzebuje... wiec ciesze sie ze za leki wiecej nie dam.. a ta cena 1700 zl to juz razem z inseminacją...

Hej dziewczynki,
zuzanka, amalfi, już teraz ściskam kciuki za Wasze IVF!!!!! W końcu musi się udać, należy Wam się.
Błonka, i za Twoją inseminację zaciskam!

U mnie tak sobie. Po wczorajszym dniu jestem zdeterminowana, aby iśc na L4 od następnej środy! Dzieci zachowuja się jak małpy w buszu, mam dosyć!
Dzisiaj byłam na badaniach - morfologia, mocz, toxo i CMV. Wyniki jutro.

kahaka dobra decyzja idz na L4 odpocznij... z dziećmi nie jest łatwo zwłaszcza z gromadką przeróżnych charakterków:rolleyes2: wyniczki na pewno bedą dobre! :)))

Kinaga - co z tym twoim cyklem??? A test robiłaś???

Błonka - jak to cena z IUI to nie jest tak źle:)
a jak jednak dojdzie do laparoskopi, to ona na pewno pomoże!

Kahaka -dobra decyzja z tym L4, po co masz się męczyć!

wikula a co u Ciebie?
no wiem ze to nawet nie duzo w porownaniu z innymi cenami ale jednak boli jak jeszcze tydzien do wyplaty a ja juz mysle o tym ze nie mam co do garka wlozyc ;p ale... no coz :) warto

Błonka pewnie, że to dużo kasy, ale tak jak mówisz, jak trzeba, to trzeba...
A ja właśnie jestem w trakcie pakowania, bo jutro wyjeżdżamy na dlugo wyczekiwany urlop:)) i już żyję tylko myślą o tym o dłuższego czasu:) dzięki tamu na luzie podchodze do mojego cyklu:) nawet nie wiem kiedy byla owulka, nie wiem czy seksik był w dobrym momencie, ale zlewam, to bo w następnym cyklu chce porobić wszystkie badania (hormony itd.) i potem porządnie zabrać się do roboty:)

wikula jakie badanka robicie? wszystko od a do z? czy nasienia?
wypoczywaj ile wlezie moze akurat takie nie myslenie wesprze wasze staranka :)
a ja mam taka ochote na slodkiee.... kawe pije i zjadlabym jakies siasto ;/ a tu dupa bo postanowilam ze nie... i wiecie co okres mi sie konczy? 4 dni tylko? szok zawsze bylo duzo wiecej ;/ mam nadzieje ze endo bedzie lepsze na puregonie... takie optymalne to chyba 10 nie?

Błonka - moja ginka chce żebym przebadała hormony tarczycy, insulinę i coś tam jeszcze...nie wiem dokładnie, jak zacznie mi się nowy cykl, to pójdę do ginki i dokładnie ise dowiem:0 a mój mąż ma rewelacyjne wyniki nasienia, więc nie trzeba go znowu badać:)
też bym zjadła coś słodkiego:)
a przy zagnieżdżeniu powinno być ponad 10mm

reklama
heja

Ja zasuwam w pracy...jak zwykle,,wiec wpadam przelotem...
weekendzik minal szybko,,posl,pospałam,,ale teraz codziennie po 6 mus wstawac...
oby do piatku...

Matus ma teraz pasowanie w piatek,musze poprosic kogos bo ja w pracy....w czwartek ma jakies kurde otrzesiny n a16,,a ja o 16 jestem po niego,,super...

wogole ruch u mnie,,hyh...tylko nie ten co trzeba
z moim w wekendzik male klotnie,,ech
juz jest dobrze...
milego wieczoruuu

Do góry