reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

Witam...
Błonka współczuję ...i @ i problemów rodzinnych...takie jest życie, trzeba walczyć o swoje "ja", może faktycznie bedzie lepiej jak sie rozstaną...młodziutka masz mamusie :tak:
mmm... ja tam po tylu dniach opóźnienia juz bym zrobiła test bo by mnie rozsadziło.. ;-) z ciekawości, ja zawsze mam regularne wiec przd @ nigdy nie robie, ale kilka dni "po" to juz bym robiła... trzymam &&&&&&&&& !!!!!

Ja dzis do 20 w pracy, ale mimo wszystko życze miłego dnia!!!!

reklama
oj amalfi jak dobrze pamiętam ;-) ja miałam krótki protokół od 2 dc brałam encorton,fraxiparine(zastrzyki wieczorem),folik , od 3 dc dodatkowo zaczęłam brać gonal f zastrzyk(rano)i estrofem brałam, clo od 3 do 7 dc brałam w 8 ,10,12 dc miałam usg sprawdzali jajeczka czy rosną i hormony dwa estradiol chyba i jakiś jeszcze ,nie pamiętam niestety jaki w 12 dc powiedzieli mi ,że mam wziąść zastrzyk13 dc na pękniecie jajeczek (pregnyl) i umówiona zostałam na wizytę kolejną usg i punkcję.Punkcja polega na krótkim znieczuleniu ,trzeba być na czczo skarpety trzeba wziąść ze sobą bo nogi marzną :-) nie wolno się perfumować też ;-) podpisujesz zgodę na zabieg ,tak podobnie jak przed operacją jest trochę ,zasypiasz na 20 minut,oni wtedy pobierają komóreczki ,jak się budzisz to mówią Ci ile zdołali pobrać ....po godzinie mówią ile jest dobrych jajeczek i czy wszystkie zapładniać,my mieliśmy( chyba 10 dobrych z 12) w środę miałam punkcję ,w piątek zadzwonili rano i powiedzieli ,że 5 się zapłodniło z 8 dobrych bo tylko one się nadawały ,i że transfer w sobotę rano ....a w sobotę się okazało że zapłodniło się 6 ;-) i że mamy 6 ślicznych zarodeczków,2 szt przyjęłam a 4 zamroziliśmy ;-)
leki pozostałe brałam do końca aż zrobiłam betkę oprócz gonalu F,dostałam jeszcze dodatkowo luteinę ,wiem ,że leki przypisują danej osobie indywidualnie ale nie wspominam to dobrze ,same hormony ...spuchnięta ,obolała .....bleeee ,ale czego się nie robi aby być szczęśliwym ....;-)

Też tak samo miałam:) Nooo,oprócz transeferu zarodków:)

My a raczej ja dalismy sobie czas do konca roku.. moja mama tez miala problemy z zajsciem wiec moze to dlatego?? ah zobaczymy jak to bedzie..
Suzi1 a jak Ty sie czujesz?? Jak tam fasolunia daje sie we znaki??
Dziękuje kocha czuje sie calkiem ok,aczkolwiek to sie może zmienic w przeciągu minuty:zawstydzona/y:
Mmmm kochana mega duzo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&oby to fasolka opóźniała :tak:
Blonka tulam mocno!!! i &&&&&& za kolejny cykl:* Przykro z powodu rodziców :-( wiem co to jest rozwód w rodzinie :-(

mmm nie dziwie cie się że boisz się test zrobić. Ja to na pewno juz wiecej testu ciążowego nie zrobię. Wole poczekać te pare dni.
Życzę ci aby to była dzidzia oczywiscie! &&&& jak już to lepiej zrób bete! :tak: pewniejsze.
U mnie 32d.c. mija dziś... na dniach powinnam @ dostać.
Fak zła jestem bo akurat na chrzciny mnie zaleje ;\\\

Witam :)
Ale tu wczoraj ruch byl....
Kurcze dzisiaj juz wracam do pracy, z jednej strony sie ciesze a z drugiej... Wiecie jak to jest :) Teraz juz raczej zadko bede bywala ny forum (no moze z rana) bo mam tak glupio ze mam na 11.

jeera czesc! Dawno Cie nie widzialam. Ja tez lecę do roboty zaraz ale od jutra weeeekeeeeeend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hejka babeczki!

Amalfi - kiedy zaczynacie całą procedurę ivf? My zrobiliśmy badanie kariotypów, przeciwciała jądrowe, antykoagulant tocznia a zostało jeszcze badanie nasienia pod koniec października. 27 października poznamy wyniki i mamy wizytę. Mam skrytą nadzieję, że obejdzie się u nas bez in vitro, bo nas na nie nie stać :(

Zjola a czy badanie kariotypów robiłaś na nfz bo wiem że podobno można? jeśli tak to napisz od kogo skierowanie i gdzie to badanie sie robi? to z krwi? długo czekałaś na wynik? To chyba jest wymagane przed ivf wiec może bym zrobiła czekając teraz...

Amalfi ja też mam w planach ivf do końca roku- myśle ze razem jakoś podejdziemy... ja zrobie w Bocianie w Białym stoku- decyzja podjęta.

reklama
Do góry