reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Weteranki...

reklama
Tymonka - kariotyp można robić na nfz. Potrzebne jest skierowanie - może je wystawić nawet lekarz pierwszego kontaktu lub ginekolog pracujący na umowie z NFZ. Wszystko fajnie, tylko jak ja dzwoniłam kiedy można zrobić badanie, to w Zabrzu nie przyjmują już w tym roku. Będzie się można dopiero rejestrować w styczniu 2012. Mnie to nie urządzało, bo wizytę mam 27 października i muszę mieć już wyniki. Zrobiłam prywatnie - 430 zł od łebka. Badanie robi się z krwi. Wynik jest po 28 dniach, bo muszą hodować jakieś leukocyty czy coś w tym rodzaju. Jeżeli chcesz się starać jeszcze w tym roku, to może być ciężko ze zrobieniem tych badań na NFZ, bo już im się limity pokończyły.

o dzięki zjola:) ale badanie w zwykłym laboratorium tak? Spróbuję po to skierowanie sie wybrać. zobaczymy ale wiadomo że końcem roku limity zazwyczaj wyczerpane...

mmm .... super by było gdyby nie przyszła na długie miesiące!!!!!&&&&&&zaciśniete

a ja Wam pisalam ze bylam dzis u gina?...... nie wiem nawet zakrecona taka jestem..
przechodze na gonadotropinki.. ostatni cykl z lekami. no i inseminacje robie po niedzieli pewno... a jak sie nie uda to laparo bo ja nie mam 1700 zl co miesiac zeby wydac lekka reka na leczenie...

cześć dziewczyny...

Błonka masz już wstępny plan na tydzień z wizytami?kiedy dokładnie iui ?
Carolineee a czemu bez zarodków?co się stało?
zjola,tymonka jak macie okazję robić na nfz to korzystajcie ,ja robiłam wszystko priv ale ja chciałam na już wszystko i nie chciało mi się czekać na wiele badań ,w gorącej wodzie jestem kąpana..
amalfi już decyzja podjęta?

a ja dzisiaj moje drogie po usg i w środę mam criotransfer ,więc trzymajcie kciuki mocno....od środy ;-)

zjola tymonka ja planuje IVF na listopad chociaz tu moze nie wyjsc bo jedna babka jedzie do USA w tym czasi co ja powinnam byc w Polsce wiec chyba zrobie w grudniu.
Tymonka to bedziemy razem przez to przechodzic, damy rade. Zjola i mam nadzieje ze Ty nie bedziesz musiala tego robic

Amalfi pewnie że damy- kto da rade jak nie my??!! zuzanka nam pomoże bo ona doświadczona no i już mam nadzieje w ciąży wtedy będzie:) Zjola też trzymam kciuki by ivf nie było potrzebne u was (w koncu już sie udało naturalnie).
MMmm no i co @ nie przylazła mam nadzieje? Błonka a masz jakieś wskazania do laparo? ja też nie miałam jeszcze.

wskazanie do laparo jest niepłodność pierwotna, czyli to, że długo z niewiadomych przyczyn nie można zajść w ciążę...

Błonka - ja słyszałam, że ta kuracja może kosztować nawet więcej niz 1700zł, to zależy jaką dawkę będziesz musiala przyjąć, mi ginka mówiła o kszcie ponad dwa tysiące....

zuzanka zaciskam tez za Ciebie &&&&&&&& ,a ile zarodkow Ci podadza??
wikulaa czesc
blonka to bedziemy zaciskac za IUI, tylko mow kiedy

reklama
Do góry