reklama
Tymonka - kariotyp można robić na nfz. Potrzebne jest skierowanie - może je wystawić nawet lekarz pierwszego kontaktu lub ginekolog pracujący na umowie z NFZ. Wszystko fajnie, tylko jak ja dzwoniłam kiedy można zrobić badanie, to w Zabrzu nie przyjmują już w tym roku. Będzie się można dopiero rejestrować w styczniu 2012. Mnie to nie urządzało, bo wizytę mam 27 października i muszę mieć już wyniki. Zrobiłam prywatnie - 430 zł od łebka. Badanie robi się z krwi. Wynik jest po 28 dniach, bo muszą hodować jakieś leukocyty czy coś w tym rodzaju. Jeżeli chcesz się starać jeszcze w tym roku, to może być ciężko ze zrobieniem tych badań na NFZ, bo już im się limity pokończyły.
o dzięki zjola ale badanie w zwykłym laboratorium tak? Spróbuję po to skierowanie sie wybrać. zobaczymy ale wiadomo że końcem roku limity zazwyczaj wyczerpane...
mmm .... super by było gdyby nie przyszła na długie miesiące!!!!!&&&&&&zaciśniete
mmm .... super by było gdyby nie przyszła na długie miesiące!!!!!&&&&&&zaciśniete
a ja Wam pisalam ze bylam dzis u gina?...... nie wiem nawet zakrecona taka jestem..
przechodze na gonadotropinki.. ostatni cykl z lekami. no i inseminacje robie po niedzieli pewno... a jak sie nie uda to laparo bo ja nie mam 1700 zl co miesiac zeby wydac lekka reka na leczenie...
przechodze na gonadotropinki.. ostatni cykl z lekami. no i inseminacje robie po niedzieli pewno... a jak sie nie uda to laparo bo ja nie mam 1700 zl co miesiac zeby wydac lekka reka na leczenie...
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
cześć dziewczyny...
Błonka masz już wstępny plan na tydzień z wizytami?kiedy dokładnie iui ?
Carolineee a czemu bez zarodków?co się stało?
zjola,tymonka jak macie okazję robić na nfz to korzystajcie ,ja robiłam wszystko priv ale ja chciałam na już wszystko i nie chciało mi się czekać na wiele badań ,w gorącej wodzie jestem kąpana..
amalfi już decyzja podjęta?
a ja dzisiaj moje drogie po usg i w środę mam criotransfer ,więc trzymajcie kciuki mocno....od środy ;-)
Błonka masz już wstępny plan na tydzień z wizytami?kiedy dokładnie iui ?
Carolineee a czemu bez zarodków?co się stało?
zjola,tymonka jak macie okazję robić na nfz to korzystajcie ,ja robiłam wszystko priv ale ja chciałam na już wszystko i nie chciało mi się czekać na wiele badań ,w gorącej wodzie jestem kąpana..
amalfi już decyzja podjęta?
a ja dzisiaj moje drogie po usg i w środę mam criotransfer ,więc trzymajcie kciuki mocno....od środy ;-)
amalfi
Fanka BB :)
zjola tymonka ja planuje IVF na listopad chociaz tu moze nie wyjsc bo jedna babka jedzie do USA w tym czasi co ja powinnam byc w Polsce wiec chyba zrobie w grudniu.
Tymonka to bedziemy razem przez to przechodzic, damy rade. Zjola i mam nadzieje ze Ty nie bedziesz musiala tego robic
Tymonka to bedziemy razem przez to przechodzic, damy rade. Zjola i mam nadzieje ze Ty nie bedziesz musiala tego robic
Amalfi pewnie że damy- kto da rade jak nie my??!! zuzanka nam pomoże bo ona doświadczona no i już mam nadzieje w ciąży wtedy będzie Zjola też trzymam kciuki by ivf nie było potrzebne u was (w koncu już sie udało naturalnie).
MMmm no i co @ nie przylazła mam nadzieje? Błonka a masz jakieś wskazania do laparo? ja też nie miałam jeszcze.
MMmm no i co @ nie przylazła mam nadzieje? Błonka a masz jakieś wskazania do laparo? ja też nie miałam jeszcze.
wskazanie do laparo jest niepłodność pierwotna, czyli to, że długo z niewiadomych przyczyn nie można zajść w ciążę...
Błonka - ja słyszałam, że ta kuracja może kosztować nawet więcej niz 1700zł, to zależy jaką dawkę będziesz musiala przyjąć, mi ginka mówiła o kszcie ponad dwa tysiące....
Błonka - ja słyszałam, że ta kuracja może kosztować nawet więcej niz 1700zł, to zależy jaką dawkę będziesz musiala przyjąć, mi ginka mówiła o kszcie ponad dwa tysiące....
reklama
K
Kinga85
Gość
witam się
mmm &&&&&&&&&&&&&&&& za ciebie!
u mnie 34d.c. dziś
cykl rozregulowany jak cholera :-(
mmm &&&&&&&&&&&&&&&& za ciebie!
u mnie 34d.c. dziś
cykl rozregulowany jak cholera :-(
Podziel się: