reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

a co do tego mojego tajemniczego bólu brzucha, boli mnie w dole po lewej stronie, i byłam już u jednej babki rok temu i wysłała mnie do ginekologa, gin nic nie stwierdził, oprócz nadżerki-zapomniałam wspomnieć, ale już ją wyleczyłam od tamtego czasu ;).. no i wróciłam do babki i zapisała mi tabletki na zaparcia, nic poza tym, a ja się jej pytam czy może jakieś usg albo jakieś badania chociaż, a ona na to że jestem za młoda, żeby mieć jakieś zmiany w jelitach czy czymkolwiek, więc badania są nie potrzebne

reklama
mmm..poczytam jeszcze na ten temat z innych źródeł, skoro tak mówią widocznie musi być w tym prawda, nie wiem czemu tyle dni nam kazali się wstrzymać, aż jestem zła teraz :p

na mnie clo nie działa chyba :( tzn pęcherzyk urósł badrzo szybko ale byłtylko jeden,
a pregnyl jest na pęknięcie pęcherzyka? dużo kosztuje?
pregnyl jest na pęknięcie:0
Nie pamietam ile on kosztuje, ale wiem, że nie jest drogi:)

esmerakla - myślę, że długość cyklu nie ma wpływu na płodność, świadczy to tylko o tym, że masz dość późno owulkę:)
a kiedy ty masz te bóle w jakim momencie cyklu??? a doczytaąłm podczas miesiączki tak??
Wiesz ja Cie nie chcę nakręcać, straszyć ani nic takiego, ale czesto takie objawy świadczą o endometriozie, a ta choroba często ma negatywny wpływ na płodność. ja wlaśnie mam tą chorobe, silne miesiączki, bóle... a wyryto ją u mnie bo mam guza endometrialnego i miałam robioną biopsję. Podczas tej choroby często tworzą się zrosty, które utrudniają zajście w ciążę...

a jaką dawkę clo miałaś zleconą bo ja 1 tab raz dziennie. może to za mało?

a tak wogóle bo muszę sie pochwalić że piekłam wczoraj karkówkę i jest nieziemska :)

img20110607001.jpg

oj wikula, współczucia, nie chciałabym mieć tego co mówisz, niezbyt wesoły scenariusz, ale conieco czytałam o endometriozie, już kiedyś, zanim myślałam o dziecku, bo były dla mnie nie do przeżycia te bóle właśnie, i wiem że ta choroba utrudnia czy nawet uniemożliwia zajście, no nie byłoby za ciekawie, a te bóle to pisałam o bólach @ , a drugie ten ból np co dziś, to nie wiem właśnie czy to ma związek z jakimiś kobiecymi dolegliwościami czy to jest ból z całkiem innej bajki, czasami nawet wydawało mi się że to ból od nerek, bo np przebywałam dużo w zimnie, no oczywiście się rozchorowałam, już nie będę tego rozwijać bo to długa historia, ale właśnie po tym przemarznięciu bolały mnie okropnie plecy i nie mogłam nawet spać w nocy, no i do tego przyczaił się ten ból brzucha w dole po lewej. A jeśli chodzi o teraz, mam dziś 16dc i mnie bolał brzuch, ale jak już wspomniałam zaczęły się takie krótkie ataki już jakiś czas temu, trudno sprecyzować ile dni temu, chyba dopiero po @ się pojawiły, jakoś tak, były krótkie i nagłe i tak się pojawiały no i zniknęły aż do dzisiaj. To są inne bóle niż te miesiączkowe. Ale podejrzewam, że mogą mieć coś wspólnego z kobiecymi sprawami..nie wiem, tak myślę, chociaż mogę się mylić​

esmeralda, cykle 32-dniowe są całkowitą normą! Ja też mam cykle ponad 30-dniowe (32-34) i już 2 razy zaszłam w ciążę. Ważne, żeby owulka była.

U nas już druga dzisiaj burza!

reklama
Do góry