reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

kahaka wlasnie kupilam truskawki ale mrozone, w polskim sklepie, bo tu swieze sa o smaku trawy hehheheeh i mysle nad ciastem, na jakim ciescie robilas?? Drozdzowym czy ucieranym?? Czy jeszcze cos innego?
Sorry ze ja o ciastach a wy macie problem innej masci, ale ja nie znam sie na poronieniach poki co, wiec sorry jeszcze raz za to

reklama
Suzi - strasznie to smutne co cię spotkało...mam nadzieję że na wizycie u lekarza dowiesz sie czegoś konkretnego!!!

Kahaka - i tak masz dość sporo leków... Mam nadzieję, że teraz podziałają!!

AMalfi - ja własnie ciasto z truskawkami robila (już kiedyś je pieklam, wychodzi rewelacyjne)
Prosze przepis:

Ciasto z owocami
BISZKOPT
-6 jajek
-3/4 szkl maki pszennej
-1/4 szkl maki ziemniaczanej
-1 szkl cukru
-1 i 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
-1 łyzka octu do żółtek

-Białka ubic na piane.Dodac cukier i ucierać do całkowitego rozpuszczenia sie cukru
-Do żółtek wsypac proszek do pieczenia i wlac ocet,wszystko wymieszać(powinno lekko sie spienić)
-Do piany z białek wlac żółtka i wymieszać łyzką.Dodac maki ciagle mieszając ciagnąc reka od dna miski w góre żeby dobrze napowietrzyc(powinny powstawac takie pecherze z powietrza)
-Piec ok 40-50 min w temp 150 st z termoobiegiem
180 st bez termoobiegu

tajemnicą niesamowitego smaku jest krem.

Krem:
4 kubki smietany 36% z Piatnicy (!!!!!!Ważne- ta i tylko ta z czerwonym wieczkiem)
Ok szklanki cukru pudru (zależy od owoców jakie damy na wierzch - im słodsze tym mniej cukru)
Ew. śmietanfix (ale zimą bo wtedy smietana jest trochę mniej gęsta)
Wierzch:
Dowolne owoce sezonowe lub mrożone,ale raczej miękkie żeby dały się kroić najlepiej dużo
2 galaretki ulubionego smaku

Biszkopt najlepiej przygotować dzień wcześniej żeby nie był ciepły.
Krem to po prostu śmietana WYMIESZANA z cukrem nie ubijana. Jeśli dodajemy Śmietanfix to można ubić ale baaaardzo krótko żeby sobie masełka nie machnąc przy okazji:)
Wykładamy krem na biszkopcie, układamy owoce w kawałeczkach na to lekko stężałe galaretki:) i do lodóweczki.

jestem po zakupach...:-D:-D:-D

gozdziki wkopane i ..róża wkopana:-D:-p
wiem-pojechałam po gozdziki ,ale:sorry:

Amalfi-masz rację pieknie pachną:tak::tak:

Suzi-tulę......
ja też mam problem z endo i widzisz ile sie już bujam-1,5 roku minęło...już suwaczek ze staraniami usunęłam...

Wikula- uuuuwielbiam i kwiaty ogrodowe i domowe:tak:

suzi

jak nie wiadomo o co chodzi i jak masz przejscia z poronieniami to BARDZO CZESTO diabel lezy w immunologiii... badalas sobie przeciwciala: TPO, ANA, ASA, antyfosfolidipowe....?

Martwi mnie ten krem w tym ciescie troche, bo dupa i tak nie mala juz hehehehhehheh ale moze po urlopie upieke, bo mi bedzie zwisac czy gruba jestem;-)

lolitka o to samo pytalam wlasnie suzi i chyba nie badala tego

Jeszcze raz dzięki dziewczyny za rady i wsparcie:*
Pójdę do gina i pogadam z nim. Mam nadzieję że do poniedziałku @minie (aczkolwiek wątpię). Jak cos kolejną wizytę mam 13go i nie wiem czy to nie będzie lepszy termin...
Teraz idę dalej sprzątać zajmę czymś głowę...
JA też wierzę że wszystkim nam się uda i szczęśliwe będziemy tulić nasze maleństwa:)
Mamciu zobaczysz przestaniesz mysleć o staraniach i migiem zajdziesz w ciążę!!!!&&&&&&&&&&&&&&& Zawsze tak jest:*

suzi

jak nie wiadomo o co chodzi i jak masz przejscia z poronieniami to BARDZO CZESTO diabel lezy w immunologiii... badalas sobie przeciwciala: TPO, ANA, ASA, antyfosfolidipowe....?

lolitka o to samo pytalam wlasnie suzi i chyba nie badala tego

Jedyne przeciw ciała jakie miałam to: toxo,cytomeg i przeciw ciała kardiolipidowe(czy jakoś tak)
A co to są za badania o których piszecie?

wal smialo i po prostu powiedz lekarzowi zeby ci immunologie zbadal.... jak chcsz to co moge linka podeslac gdzie jest obszernie napisane o wiekszosci przeciwcial i ich roli (bo za duzo by tu pisac)

reklama
Do góry