reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

mama i tak w kolo maciuju, pamietam bo ja tez o endo walczylam ale clo bralam non stop... a w cyklu w ktorym sie udalo moje endo mialo zaledwie 5 mm.......... makabra

ja dzis nie sprzatam, okresu dostalam i mnie brzuch boli :(

jakie ładne kwiatuszki :) u mnie za oknem slonce i cieplooooo

reklama
ja po @
mam dylemat z tym clo

też muszę dziś trochę ogarnąć w domku bo mam wolny dzień ...

ide do szpitala na te hormonki ... ginka kazała zgłosic sie w pierwszy dzień żywej krwi ...
no i załapałam sie na środę-piatek
clo nie zaburzy wyników?

dzwoniłam do jednego gina ... 150 zł za 1 usg przy monitoringu ale na zawołanie dla mnie ...
nie wiem co mam robić, brać czy nie te CLO
kurde no
nie ma tańszego monitu ... ludzie dajcie spokój ...

Ostatnia edycja:
Błonia
wiem kochana ,że Ty pamiętasz bo my tu obie walczyłyśmy...trzymam za Ciebie &&& ,żeby Zosia mogła mieć rodzeństwo;)

Anuszka
Clo działa tylko na jajniki ->pobudza do wzrostu komórkę jajową więc nie zaburzy wyników.
ja jak brałam Clo to chodziłam do gina na nfz i miałam usg na zawołanie...to znaczy gin wie ,że Clo bierze się pod kontrolą usg i ,że się należy jak psu miska i jak zapisywał clo to od razu wpisywał mnie na monit--> 2 razy na usg w 9 i 11d.c.żeby zobaczyć czy rośnie i czy 1 czy może 2.. i potem w 15d.c. ,żeby zobaczyć czy pęchol pękł.
bo u mnie było jeszcze tak ,że jak nawet pęcherzyk rósł to nie pękał tylko się kurczył ;(

pomyłam okna,piorę kurtki zimowe,żeby czyste czekały na następną zimę,wystawiłam kwiaty na taras i pozraszałam --> niech mają trochę dobroci :) łazienka i kuchnia na błysk ..

wystarczy ..teraz kawa i za godzinę jadę po Zu iiii..pewnie wlecimy do mojego ulubionego centrum ogrodniczego :-D

no ja juz tu pisałam że mi gin nie kazał przyjść na monit ... i to było prywatnie ...
ogólnie ja mam pecha do lekarzy ...
jeden każe brać to inny tamto, inny wcale nic, ten ostatni kazał mi schudnąć, jeszcze wcześniej sprawdzić owu testami z apteki ... masakra
wiem że kilku lekarzy to nie dobrze ale jestem w trakcie szukania tego idealnego ...

no wiem ale juz trace siłę

jeden wyskoczył z tymi testami z apteki
drugi dał clo bez innych leków i monitu
jeden na prl 39 dał bromergon a babka do której trafilam teraz kaze odstawić bo to wcale nie taka wysoka wartość ale tylko tamta endo-ginka może mi tego zabronić
jeszce nastepna od razu kieruje na IuI nie pomagając sprawdzić czy w ogóle mam owu i wywołać owu w razie czego
a ja nie jestem na to gotowa ...

:.........................................(

brak mi sił

odebrałam Zu i siadamy zaraz do obiadu ..

Anuszka
ja Cię doskonale rozumiem ..na prawdę .przechodziłam przez to samo tyle,że z jednym ginem.
trudna walka przed Tobą..ale walcz bo warto!!
a czy Twój mąż przebadał armię? bo mój robił to badanie ,żeby mieć pelny obraz sytuacji.

Zjola
&& za mamę ..a Ciebie przytulam.

Kwiatek
jak tam sprawa z in vitro?

anuszka nie wiem czy Ci pomoge.. ale, poki co, zostawilabym sobie ten bromergon, poszla do tego gina co robi monitoringi i daje clo, wiesz tak do kupy posklejac wszystko... wziac się za wage w miedzy czasie i jakos to pociagnać... kazdy ma swoje racje jakies w tym co mowi dlatego trzeba chyba wyciagnac ogolne wnioski i robic tak zeby wyszlo ok

no nic dzięki dziewczynki
wezmę clo, szukam dalej jakiegoś konkretnego gina z pomocą babeczek z forum z mojej okolicy ...
jeden chce 150 zł ... za jedno usg ... masakra

mama
mój małż ma słabe żołnierzyki ale nie tragiczne podobno ... bierze witaminki
do IuI idealne ale jak na razie nie jesteśmy na to gotowi

narazie chcemy spróbować stymulacje i poczęcie w łóżku :p

bromerg. biorę do końca opakowania ... i czekam na wyniki prl więc zobaczymy

w środe ide na hormonki wiec znów kilka badań i wyników do przodu

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry