reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

Anuszka
no jak idziesz do szpitala to tam Cię już przebadają ..
będą pobierać krew w zależności od dni cyklu..
prl robi sie obojętnie kiedy..
fsh i lh to rezerwa jajnikowa i ją sie robi chyba między 2 a 5d.c.
progesteron bada się w drugiej fazie
na tarczyce też pewnie Ci zrobią.

do tego pewnie jeszcze usg dojdzie.

ja starałam się teraz prawie 3 lata i u mnie problemem było za cienkie endometrium-->dzidzia nie ma w co się zagnieździć ..efektem tego są krótkie cykle -26dniowe i @ mam całe 2 dni:baffled:

a drugie to moje rezerwa jajnikowa jest kiepska :-(
poza tym mam sprawny tylko lewy jajnik i tak sie u mnie do kupy złożyło ,że nie udało mi się doczekać 3ciego maluszka...
teraz już się z tym pogodziłam..dlatego otworzyłam firmę ,ale ....przepłaciłam tą niemożność prawie depresją.

dlatego też prawie nie pisałam na forum ...bolało mnie patrzenie na suwaczki ciążowe..czytanie wieści po usg ..

teraz już jest oki...głową muru nie przebiję..cieszę się tym co mam.
a mam wiele.
nadal w sercu tli sie tęsknota za maleństwem ,ale tak już pozostanie.......................

reklama
no właśnie pamiętam Cie jak tylko zaczynałam staranka jakieś 2,5 roku temu ...
to moze ja tez mam podobny problem skoro mam cykle 19 dniowe a czasem 36 dniowe, plamienie tygodniowe przed @ i okres zalewający wszysko tylko dwa dni ...
moze cos w tym jest że nie mam owu ... ???
mam nadzieje że w szpitalu tak jak piszesz zrobią mi nie tylko hormony ale i jakieś usg

fsh i lh mam w normie

prl unormowana -a była wysoka

Anuszka
no może masz podobnie jak u mnie czego Ci nie życze bo widzisz jak u nie się skończyło..
smutno mi ,ale nic nie zrobię ..
mam 34 lata ,mój mężulo 41 ..czas się pogodzić z faktami ....ale wlatuję tu i z sentymentu i dlatego ,że zżyłam się z babkami ...moimi towarzyszkami niedoli.

oj było nas tu kiedyś było ..
cała masa..ale tak sie powoli wykruszyłyśmy..część szczęśliwie zaszła,a część spuściła głowę i odeszła:-(

życzę Ci powodzenia i upragnionego dziecka..nic w życiu nie ma takiej wartości jak rodzina..dzieci i szczęśliwy dom....skromny,ale szczęsliwy .

mama05
dziękuje za miłe słowa
:-*
masz dwa cuda
ja mam 31 lat i żadnego. . .
fajnie ci ale szkoda że nie możesz mieć następnego. to pewne?

3maj &&&

Ostatnia edycja:
witam się z pracy ..z kawką i pączkiem :-p

Anuszka
no raczej pewne,że się nie doczekamy już bejbika :-(
ale cieszę się tym co mam!!

miłego kochane

6775720.jpg

hej

Ja po praCY,po angielskim i po zebraniu...uff

anuszka a kiedy idziesz do spzitala na te wszytskie wyniki??

mamusia a jesli moge spytac jakie mialas endo??

mama ciesze sie ze ty wrocilas tu:))))

koralikowa
miałam iść w tym cyklu ale nie mieli już miejsc w szpitalu
bo to dzwoni się w 1dc żeby się zapisać, przyjmują między 3 a 6 dc ale cóż polska rzeczywistość, może w przyszłym cyklu :-(

a z nowym ginem dupa dupa dupa
kolejna porażka
jedyne co w tej wizycie dobre to skierowanie na tsh :’(
takiego pecha jak ja to chyba nikt nie ma
jak pech to na całej linii, zapisałam się do jeszcze innego lekarza ale nie wiem czy to dobry pomysł ale i tak muszę szukać tego idealnego
nie wiem też czy mam brać to CLO
ach szkoda gadać

Ostatnia edycja:
gdzie jesteście babeczki???
witam się w tą leniwą niedzielę ...

wiosna for ju ...
wiosna+(1).jpg

Załączniki

• wiosna+(1).jpg
    wiosna+(1).jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 24
jestem jestem jestem :p tylk osie zagubiłam w akcji...
po ginku nie wiem jak to okreslic, nie ma ciazy, nie martwi mnie to narazie ale nie powiem ze chyba jednak cos mnie ukuło na fotelu... potem diagnoza mega torbiel, miesniak i wielka brzydka ektopia. dostalam tabsy i do kontroli wszystko,
Zoska po szczepieniu nie goraczkowala ale byla marudna, a na nodze po tej zoltaczce ma taka gule, czuc pod palcem i miala lekko siwe, nie wiem czy to jakas reakcja czy nieumiejetne wbicie igly... ale nie dzieje sie z tym nic, nie paprze wiec zobaczymy co z tym bedzie.
ogolnie weekend nie najgorszy, moja mamam urodziny ma we wtorek, ale dzis sobie swietowalysmy, jestem padnieta i prawie pijana wiec uciekam co by glupot nie pisac :p

reklama
jestem i ja ..
zalatana ciut ,ale ja tak lubię ;)

Błonka
uuu..to średnie wieści przynosisz....wylecz się kochana i wtedy działajcie:tak:
my jesteśmy z Tobą.

Anuszka
jak u Ciebie na froncie?

Koralikowa
u mnie z endo było tak ..
miałam cienkie-4mm- bo Clo uposledza endo (a ja byłam kilka cykli na Clo)
odstawiłam Clo i zaczęłam łykać witaminy na endo czyli---> wit E, b comlex 100 w kapsułkach,omega3,koenzym Q 10..
po tym zestawie branym przez 3 m-ce moje endo miało 11 mm!!ale...nie było owulki więc znów Clo ....a po Clo ....endo znów siadło..
i tak szarpałam się w kółko prawie 3 lata..
także starczy już tego szarpania.

ja dziś posiadam powera wiec dom wysprzątam gruntownie :-p

miłego babki
wampirzyca10_dfe56c7a5150898145b021f54a2a8ced.jpg

Do góry