reklama
Cassiah
Fanka BB :)
Ja zawsze chcialam mieć pierwsze z 25, drugie z 29, tak, żeby pięknie przed 30stka miec z głowy hehe Ale już mam 28 i narazie dopiero zaczynam planować, ten czas tak szybko leci, człowiek ciągle odkłada, odkłada i nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał!
Gosik93
No wlasnie my tez tak myslelismy ze albo teraz albo odkladamy pewnie wszystko na 10lat i zajmujemy sie zbieraniem odkladaniem i kariera... Ale oboje nie chcielismy zaczynac "tak pozno" i po tym jak skonczyla mi sie umowa z koncem roku postanowilismy ze nie bede szukac kolejnej bo nie dosc ze z tym trudno tym bardziej jak na umowę o prace zeby dopiero za rok mi cos przysługiwało na dziecko z tego. I z dzieckiem wolimy nie czekac bo pieniadze zawsze sie zarobi a pieniadze rzadko tez pozwalaja rodzicom na dziecko a dziecku szczesliwe dziecinstwo
Cassiah ja też mam 28 lat, za miesiąc 29, ale wcześniej nie byłam gotowa na dziecko. Tak naprawdę od niedawna czuję, że bardzo pragnę je mieć. Trochę żałuję, że wcześniej się nie zdecydowaliśmy, zaraz po ślubie, ale nic na siłę. Teraz obydwoje jesteśmy gotowi. To dobry czas, tylko zajść nie tak łatwo :-( ale patrząc na moje koleżanki ze studiów większość nie ma nawet męża ani stałego partnera a co mówić o dzieciach...
Cassiah
Gosik, pewnie, nie zastanawiaj się, jesli mas jako tak warunki to nie ma co czekac. Tak naprawde to dzieci sa najwazniejsze, tylko one po nas pozostaną! Na wszystko przyjdzie czas, a pieniądze na dziecko zawsze się znajda, zobaczysz! Przecież nie jest Was ośmioro hehe. Ja po prostu podobnie jak Wredotka, nie byłam wystarczajaco dojrzała, a co dopiero mój chlopak - on jest jeszcze 2 lata ode mnie młodszy, ma 26. Także Wredotka, ja w sumie jestem od Cb młodsza o rok, bo 87 rocznik jestem A u Ciebie, ktore to już podejście? To fakt, w Polsce przed 30 mało kto chce dzieci, ale akurat tu gdzie mieszkam za granicą 25 to taka norma, optymalny wiek i najczęściej tedy zachodzą. Zalezy od mentalności.
reklama