reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

Dziewczynki czuje sie dobrze ale testowanie dopiero 22.12 :)

Jesli teraz sie nie uda to robimy pol roku przerwy od staran. Po pierwsze juz nie wytrzymujemy psychicznie, ja sie stalam wrakiem czlowieka a po drugie moj S akurat jest na ostatnim roku prawa i ma kilka waznych ostatnich egz do zdania do czerwca. Lepiej zeby sie nie trafila teraz ciaza bo znowu to wszystko sie przeciagnie a on juz ma 27 lat, juz 7 lat studjuje... Takze mysle ze dobrze nam zrobi przerwa, a po wakacjach wrocimy ze zdwojona sila :)

Powiem wam ze latwiej zniesc 6 miesiecy bez staran niz 6 miesiecy bezowocnych staran. U mnie akurat mija 2 lata bezowocnych i ja juz nie moge, nie mam sily a zycie i zdrowie mam jedno.

Luxi bardzo mi przykro ze tak sie stalo ale dobrze Adi powiedziala najwazniejsze ze Twoj maz wyszedl caly i zdrowy!!

Adii oby jakos magia nadchodzacych swiat wplynela na twoja sis pozytywnie i zebyscie sie pogodzily. Musi tak byc! Przeciez nawet wrogowie sie na swieta jednocza.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej.
Luxi mam nadzieję, że złość na męża już z Ciebie zeszła ;) Jak się czujesz? Już coraz bliżej termin ^^

Kasiu jeszcze tylko 6 dni do testowania :) A co do siostry, to tak patrzę, że napisałaś w poniedziałek, a ona zadzwoniła do mnie we wtorek. Ale była to raczej taka luźna rozmowa o prezentach, bez żadnych przeprosin, czy tłumaczeń tamtego wydarzenia. Więc domyślam się, że chodziło jej o to by już puścić to w niepamięć.

Prezenty mam już prawie dopięte na ostatni guzik. Ile to wydatków, masakra. Wigilię spędzimy pierwszy raz tu u męża, w 1. dzień świąt do moich rodziców, a w drugi pewnie pojedziemy do babć męża.

A jak Wasze przygotowywania do świąt? :)

Mąż po powrocie bardzo cierpiał przez tą nogę.. :/ Teraz już troszkę lepiej się czuje, ale tak jak mówiłam, że będzie, mam teraz dwoje pod opieką i nie jest lekko.
Synek śmieję się codziennie w głos aż serce rośnie :) W poniedziałek skończyliśmy już 5 miesięcy. Najgorsze, że najbardziej interesuje go telewizja i staram się z tym walczyć, no ale mąż mu pozwala oglądać, bo wtedy jest spokój.

Czekam na "prawdziwe" białe święta ;P

Hej.
Luxi mam nadzieję, że złość na męża już z Ciebie zeszła ;) Jak się czujesz? Już coraz bliżej termin ^^

Kasiu jeszcze tylko 6 dni do testowania :) A co do siostry, to tak patrzę, że napisałaś w poniedziałek, a ona zadzwoniła do mnie we wtorek. Ale była to raczej taka luźna rozmowa o prezentach, bez żadnych przeprosin, czy tłumaczeń tamtego wydarzenia. Więc domyślam się, że chodziło jej o to by już puścić to w niepamięć.

Prezenty mam już prawie dopięte na ostatni guzik. Ile to wydatków, masakra. Wigilię spędzimy pierwszy raz tu u męża, w 1. dzień świąt do moich rodziców, a w drugi pewnie pojedziemy do babć męża.

A jak Wasze przygotowywania do świąt? :)

Mąż po powrocie bardzo cierpiał przez tą nogę.. :/ Teraz już troszkę lepiej się czuje, ale tak jak mówiłam, że będzie, mam teraz dwoje pod opieką i nie jest lekko.
Synek śmieję się codziennie w głos aż serce rośnie :) W poniedziałek skończyliśmy już 5 miesięcy. Najgorsze, że najbardziej interesuje go telewizja i staram się z tym walczyć, no ale mąż mu pozwala oglądać, bo wtedy jest spokój.

Czekam na "prawdziwe" białe święta ;P
tak przeszla zlosc, szukamy nowego auta, jutro jedzie Tomek z moim tata jedno ogladac :) ja nadl dwupak, malemu dobrze w brzuszku, co do tv, moja bratanica ma 8 miesiacy i kocha tv, bajki leca non stop i krzywda sie nie dzieje :)

Najlepiej u mamusi jeszcze :) Chce urosnąć dobrze chłopak i mu niespieszno ;) Chociaż nie wiadomo czy jakaś akcja zaraz się nie zadzieje :p Teraz żyjesz jak na bombie ;] Czop Ci jeszcze nie odchodzi?
Moja siostra jest pedagogiem i powiedziała mi o badaniach, które wykazały, że oglądanie przez niemowlęta i dzieci telewizji opóźnia rozwój mowy. Ale moja siostra ta młodsza była już chowana na telewizji i nie przypominam sobie żeby miała problemy. Jednak ja się boję, bo wydaje mi się, że mój robi niektóre rzeczy z opóźnieniem, np. dopiero niedawno zaczął brać zabawki do rączek i się nimi bawi. Pediatra powiedział, że absolutnie nie ma powodu do zmartwień, ale ja porównuję go z innymi dziećmi na tym etapie..

Najlepiej u mamusi jeszcze :) Chce urosnąć dobrze chłopak i mu niespieszno ;) Chociaż nie wiadomo czy jakaś akcja zaraz się nie zadzieje :p Teraz żyjesz jak na bombie ;] Czop Ci jeszcze nie odchodzi?
Moja siostra jest pedagogiem i powiedziała mi o badaniach, które wykazały, że oglądanie przez niemowlęta i dzieci telewizji opóźnia rozwój mowy. Ale moja siostra ta młodsza była już chowana na telewizji i nie przypominam sobie żeby miała problemy. Jednak ja się boję, bo wydaje mi się, że mój robi niektóre rzeczy z opóźnieniem, np. dopiero niedawno zaczął brać zabawki do rączek i się nimi bawi. Pediatra powiedział, że absolutnie nie ma powodu do zmartwień, ale ja porównuję go z innymi dziećmi na tym etapie..
prosze Cie, ja sie wychowalam na tv i zyje i mam sie dobrze, nasze mamy sie nie ciackaly z nami, nie bylo czasu na myslenie, czy tv zaszkodzi :D bylam na usg w srode i maly ma 2900, jutro wejde w 39+0 czyi koncoweczka, brzuch opadl i juz w sumie wisi a nie sterczy :)

Adiika prosze nie porownuj swojego dziecka do innych. Mija sie pare razy obrocila z miesiac temu, a potem przestala i nie obraca sie narazie, ale za to lapie sie moich rak i podnosi do siedzenia i sie zlosci jak nie moze hehe
Luxi no no juz na dniach bedziesz miala swoj cud!
Kasiu jak sie czujesz? Jakies objawy?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiu jeszcze 2 dni i testujesz! Jak sie czujesz Kochana?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Normalnie :) Nie licze na cud bo w tym miesiacu odpuscilam, nie bralam zadnych wspomagaczy, to iui tez tak odbebnilam na predce, nawet potem nie poszlam do lekarza spr czy jajeczko peklo i w ogole jakos nie wierze juz w te iui... Moze tak mialo byc, moze dzieki temu S.skonczy te studia, ja dojde do siebie po tych 2 latach, wszystko sie ulozy i kiedys na spokojnie dzidzia sama przyjdzie :) Narazie planujemy psa kupic :) Beagle! Wiecie jaki to? Ja jestem zakochana :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry