reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
Madzia lina _ nawet nie zdajemy sobie sprawy jaki wielki wpływ to ma. Spójrzmy chociaż na cykle osób otyłych, zazwyczaj są nieregularne, bezowulacyjne lub/i bardzo wydluzone.
W październiku 2013 moja waga to był jakiś absurd! Ważyłam przeszlo 100kg i wtedy postanowiłam wziąć się za siebie ze względu na to, że bardzo marzylismy o dzidzi. ;)
Po utracie 30 kg moje cykle są bardzo regularne (trwają 32 dni ), mam owulacje (monitorowalam ), no i byłam już raz w ciąży. ;)
Najnowsze badania wskazują na to, że po utracie 5% masy swojego ciała macica jest ukrwiona prawie o 20% bardziej! ;)
No i wiadomo, organizm produkuje ilość hormonów na daną masę ciała, jeśli schudniemy to hormony ilość hormonów odpowiada tej większej masie wiec jest ich ogromna ilość! !!! ;)
Ale się rozpisalam. ;)

Ewelina! Ty to umiesz trzymać nas w niepewności. Ja tu pędzę z pracy, prosto do komputera, żeby dowiedzieć co się dzieje a tu co? ;p Żartuję oczywiście :) poczekamy do jutra.
wgoracejwodziekapana dobrze wiedzieć o tym co napisałaś. Ja raczej problemów z wagą nie mam, ale zdaję sobie sprawę, że powinnam się więcej ruszać. Zacząć biegać, ćwiczyć... Hmmm może to też ma wpływ. A tu praca biurowa, 8 godzin przy komputerze, spacer do autobusu i z psem to jednak niewiele.

Super wgoracejwodziekapana trzymam kciuki zakolejne gubiace kg ..ja tez mam diete od dietetyka tylko ze zaczelam dopiero od lutego hi hi ale zawsze cos choc na 175waze 62kg to calkiem okey wygladam tylko mam duze piersi i to mi przeszkadza a tak na talie nie narzekam ale jak.juz dostalam to jem jak pisza ;-)
Test bedzie dopiero w piatek bo jutro kupie :p ale w brzuchu mi jezdzi i boli :-D chyba ze @ przylezie ;-) ale oby to byla fasolinka ;-) ;-)

reklama
Do góry