reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
A czy ten castangus to jest ziolowy? Bo nie chcialabym czegos inwazyjnego brac bez lekarza. A lekarke mam pod koniec cyklu jak jeszcze zbadam progesteron. Chociaz tez czytam teraz zeby sie nie sugerowac wielkosciami wewnatrz widelek, bo norma to norma jak Gosia pisze i ze nie ma znaczenia czy blizej min czy max :) Wiec pogadam z lekarzem zanim zaczne cos brac... Czuje ze to progesteron jest u mnie problemem. Bo jak i on wyjdzie ok to juz nie wiem skad te plamienia...

Castagnus jest ziołowy bez recepty. Ale to 3mc kuracja. Te wszystkie normy o dupe posłuchać ze tak powiem ;) w jednym laboratorium masz przy górnej granicy a w innym przy dolnej. Ale póki miescisz się w ich widelkach to nie masz się o co martwić. Jedz pomaranczke dziennie i po problemie :)

No wiem, nigdy nie roztrzygalam wyniku jak miescil sie w widelkach, ale poniewaz lepiej miec za niska prl niz za wysoka to dlatego rozkminiam czy czegos nie brac na jeszcze obnizenie :) Ale poczekam jeszcze na lekarza. No w sumie, nie mam objawow wysokiej prolaktyny (skape i nieregularne miesiaczki, nagle bole glowy, mocne bole piersi) ale te plamienia. To pewnie progesteronem spowodowane niskim. Cos tak czuje.

Wszedzie czytam ze to moze byc niedomoga lutealna czyli za wysoka prolaktyna i za niski progesteron. Lub za niski progesteron. Albo "taka twoja uroda". Innych opcji nie znalazlam. Podobno jesli to jest dzien, dwa czy tam trzy to jeszcze spoko ale czasem niektorzy maja nawet tydz czy nawet dwa tyg i wtedy to problem. Ale ja wolalam zbadac. Juz wiem ze to nie prl, ale 21 dc sprawdze prog.

Castagnus jest ziołowy bez recepty. Ale to 3mc kuracja. Te wszystkie normy o dupe posłuchać ze tak powiem ;) w jednym laboratorium masz przy górnej granicy a w innym przy dolnej. Ale póki miescisz się w ich widelkach to nie masz się o co martwić. Jedz pomaranczke dziennie i po problemie :)

ja go bralam jakies 40 dni i zaciazylam po nim

reklama
Do góry