reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

No tak, masz racje, jak jest to nie zniknie ;) A na objawy nie patrz bo rzadko kto ma objawy przed terminem @ :) Trzymam mocno kciuki!

reklama
Kasiu to progesteron sie bada w drugiej fazie cyklu, mamy na drugim watku dziewczyne, ktora jest analitykiem w lab jest i raczej ona by sie nie mylil, takze wiesz, ona mi duzo tlumaczyla jesli chodzi o prl

Kasia oto wiadomosc od dziewczyny poleconej przez Lux "Lh, fsh, estradiol najlepiej między 3-5dcProgesteron na 7d dni przed @ lub 7 dni po pewnej owu. Jeżeli monitorujesz owu możesz sprawdzić między 12-14dc czy rośnie estradiol.

Prolaktyne możesz zbadać na początku cyklu razem z fsh, lh i estradiolem. Tylko pamiętaj by być na czczo i odpocząć chwilę przed pobraniem. Dzień przed nie uprawiaj sportu i najlepiej iść w okresie w miarę spokojnym. Zrób jeszcze tsh, ft3, ft4, anty tg i atpo to na początek powinno wystarczyć."

Dzieki dziewczynki. To chyba pojde na te prl w pon. A po owu na prog. Moze przez te hormony te plamienia, bo tak wszedzie pisza...

Nie, tych lh, fsh itd nie bede robic bo TSH mam w normie a to sa pochodne i na nie sie idzie jak z tarczyca jest nie tak :)

No dokladnie, to jest w sumie najwazniejszy hormon! I to nie tylko w kwestii ciazy tylko w ogole wplywu na organizm kobiety.

A czemu myslisz ze mozesz miec prl nie w porzadku? Czytalam ze to raczej jak sie ma bardzo nieregularne okresy lub bardzo skape. Ale ja chce sprawdzic czy nie mam niedomogi lutealnej.

reklama
A tak zmieniajac temat to wiecie moze jak przyzwyczaic kotka do jedzenia suchego pokarmu? Bo widze ze duzo z was ma doczynienia z kotami a ja sie zaopiekowalam jednym bobaskiem 3 mies u nas na podworku (mieszkamy w domku rodzinnym na parterze i tylko ja ja karmie) i ona w ogole nie chce chrupek jesc :( Nawet jak jej zmieszam z pasztetem to nie tknie nic wtedy :/

Do góry