reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

A ja wlasnie jakos bardziej lubie kobiety, wydaje mi sie ze one bardziej rozumieja kobiece cialo niz facet ktory zna przypadlosci tylko z podrecznikow :)

reklama
Ale faceci są dużo delikatniejsi. Kiedy miałam diagnozowane PCOs na karowej w Warszawie, to po badaniu przez kobietę krwawiłam 3 godziny... Sory, to nie jest normalne. Bywają też faceci chamscy. Ale zazwyczaj dużo delilatniej przeprowadzają badanie i są wnikliwsi niż kobiety. Kobiety są bardziej okrutne, zawsze bagatelizowały moje problemy "bo jestem jeszcze młoda"... A jak z bolesnymi miesiączkami trafiałam na IP to stwierdzały, że jestem hipochondryczką i przesadzam... Nie chcę mieć do czynienia z kobietami. Pani profesor z lublina też tylko mnie w tym utwierdziła

Ostatnia edycja:
Moja ginekolog (od 17 lat ta sama) jest do rany przyłóż, tyle że chodzę prywatnie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Jak byłam w ciąży i zmarła moja Mama to płakała razem ze mną. Także akurat jeśli chodzi o ginekologów to ja nie mam porównania, jedynie do tych na porodówce ale na nich też nie mogę narzekać.
Ale słyszałam różne historie... bardzo przykre niestety.

No jasne. Zalezy od doswiadczenia. W sumie to ja nie mam zadnego bo do mojej chodze od 12 r.z :)

Cupcake przykro mi z powodu mamy, to straszne w tak mlodym wieku stracic rodzica.

Zobaczcie co wyczytalam ( przypomne, ze mi lekarz usg robil w 4tyg i 1dniu, gdy moja beta wynosila ok 400 i pecherzyka nie widzial- konowal?)

,,U kobiety z 28 dniowymi cyklami miesiączkowymi pęcherzyk ciążowy jest najwcześniej widoczny w USG dopochwowym w 32 dniu cyklu, przy poziomie HCG większym od 1000 mIU/ml (najwcześniej przy stężeniu 500 mIU/ml)"

Madzia, mówiłam, że to za wcześnie i ma pewno jeszcze zobaczysz. Poza tym nie zawsze wszystko jest idealnie "książkowo" i np pęcherzyk ciążowy pokaże się dzień czy dwa później... Dlatego trzeba na spokojnie poczekać chwilkę. Robiłaś jeszcze betę albo test jakiś?

No glupie to, ale wczoraj test robilam i dwie grube krechy, juz testu robic nie bede. Bete robie w pon, bo robie tez wiecej badan krwi.
We wtorek wyniki.
Jak urosla to za jakis czas zrobie druga i jak bedzie pow 1500 to dopiero usg.
Poszperalam wczoraj w necie w poszukiwaniu dobrego gina i znalazlam kobitke co prawda, ale same dobre opinie i prywatnie przyjmuje bardzo blisko, a na Nfz tez niedaleko. Dzwonie w pon i sie zapisze odrazu ;-)

Cholera a u mnie wciaz okresu ani widu ani slychu, od srody wieczor tylko te glupie plamienia :/ Juz tak chce nowy cykl zaczac... Boje sie tylko ze to moze byc taki skapy okres a wtedy to znaczy brak owulacji ;( I znow miesiac w plecy ;( ;( ;(

reklama
Na dodatek w srode w nocy mialam taki bol brzucha jak nigdy przy plamieniach... boje sie co to moglo byc... wiecie cos o mikroporonieniu?

Do góry