reklama
Ale faceci są dużo delikatniejsi. Kiedy miałam diagnozowane PCOs na karowej w Warszawie, to po badaniu przez kobietę krwawiłam 3 godziny... Sory, to nie jest normalne. Bywają też faceci chamscy. Ale zazwyczaj dużo delilatniej przeprowadzają badanie i są wnikliwsi niż kobiety. Kobiety są bardziej okrutne, zawsze bagatelizowały moje problemy "bo jestem jeszcze młoda"... A jak z bolesnymi miesiączkami trafiałam na IP to stwierdzały, że jestem hipochondryczką i przesadzam... Nie chcę mieć do czynienia z kobietami. Pani profesor z lublina też tylko mnie w tym utwierdziła
Ostatnia edycja:
Cupcake88
Zaciekawiona BB
Moja ginekolog (od 17 lat ta sama) jest do rany przyłóż, tyle że chodzę prywatnie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Jak byłam w ciąży i zmarła moja Mama to płakała razem ze mną. Także akurat jeśli chodzi o ginekologów to ja nie mam porównania, jedynie do tych na porodówce ale na nich też nie mogę narzekać.
Ale słyszałam różne historie... bardzo przykre niestety.
Ale słyszałam różne historie... bardzo przykre niestety.
madziolina_p
Fanka BB :)
Zobaczcie co wyczytalam ( przypomne, ze mi lekarz usg robil w 4tyg i 1dniu, gdy moja beta wynosila ok 400 i pecherzyka nie widzial- konowal?)
,,U kobiety z 28 dniowymi cyklami miesiączkowymi pęcherzyk ciążowy jest najwcześniej widoczny w USG dopochwowym w 32 dniu cyklu, przy poziomie HCG większym od 1000 mIU/ml (najwcześniej przy stężeniu 500 mIU/ml)"
,,U kobiety z 28 dniowymi cyklami miesiączkowymi pęcherzyk ciążowy jest najwcześniej widoczny w USG dopochwowym w 32 dniu cyklu, przy poziomie HCG większym od 1000 mIU/ml (najwcześniej przy stężeniu 500 mIU/ml)"
Madzia, mówiłam, że to za wcześnie i ma pewno jeszcze zobaczysz. Poza tym nie zawsze wszystko jest idealnie "książkowo" i np pęcherzyk ciążowy pokaże się dzień czy dwa później... Dlatego trzeba na spokojnie poczekać chwilkę. Robiłaś jeszcze betę albo test jakiś?
madziolina_p
No glupie to, ale wczoraj test robilam i dwie grube krechy, juz testu robic nie bede. Bete robie w pon, bo robie tez wiecej badan krwi.
We wtorek wyniki.
Jak urosla to za jakis czas zrobie druga i jak bedzie pow 1500 to dopiero usg.
Poszperalam wczoraj w necie w poszukiwaniu dobrego gina i znalazlam kobitke co prawda, ale same dobre opinie i prywatnie przyjmuje bardzo blisko, a na Nfz tez niedaleko. Dzwonie w pon i sie zapisze odrazu ;-)
We wtorek wyniki.
Jak urosla to za jakis czas zrobie druga i jak bedzie pow 1500 to dopiero usg.
Poszperalam wczoraj w necie w poszukiwaniu dobrego gina i znalazlam kobitke co prawda, ale same dobre opinie i prywatnie przyjmuje bardzo blisko, a na Nfz tez niedaleko. Dzwonie w pon i sie zapisze odrazu ;-)
Cassiah
Cholera a u mnie wciaz okresu ani widu ani slychu, od srody wieczor tylko te glupie plamienia :/ Juz tak chce nowy cykl zaczac... Boje sie tylko ze to moze byc taki skapy okres a wtedy to znaczy brak owulacji ;( I znow miesiac w plecy ;( ;( ;(
reklama